Gemeente Barneveld


week 14 - 03 april 2003

* INFORMATIE RONDOM VOGELPEST

* PRAKTISCHE INFORMATIE VAN DE GEMEENTE

* BOUWEN

* RUIMTELIJKE ORDENING

* MILIEU

* AGENDA

COLLECTE

Van 7 tot en met 12 april wordt in de Gemeente Barneveld gecollecteerd voor de Nederlandse Hartstichting

KLEDINGINZAMELING

In de Gemeente Barneveld is op maandag 7 april de jaarlijkse depot-inzameling voor Mensen in Nood. Voor informatie waar de kleding ingeleverd kan worden, kunt u contact opnemen met mevrouw R. Hendriksen - Slijkhuis, tel. (0577) 46 16 52.

OUD PAPIER

HUIS-AAN-HUIS:

Zaterdag 5 april: Barneveld

Informatienummer huis-aan-huis inzameling: (06) 53 57 20 43

BRENGEN NAAR:

Barneveld

* Oudervereniging Antoniusschool, elke 1^e en 3^e zaterdag van de maand van 10.00 - 12.00 uur en iedere woensdag van 08.30 - 12.30 uur (op Koninginnedag geen inzameling), container op de parkeerplaats van het Ds. Mensingapad tegenover "De Schakel". Voor meer informatie: Dhr. A. Bos, tel. (0342) 49 27 69.


* Papiercomité Van Breugelplantsoen, zaterdag 5 april van 8.00 - 19.00 uur, container op het Van Breugelplantsoen. Voor meer informatie: E. Dokter, tel (0342) 42 22 88.

Voorthuizen

Hervormde Gemeente
, vrijdag 4 april van 13.30 - 17.00 uur en zaterdag 5 april van 9.30 - 12.00 uur, container bij Bethabara tegenover Avondrust. Voor meer informatie: Dhr. Van Maanen, tel. (0342) 47 13 46.

INFORMATIE OVER VOGELPEST

Algemene informatie, samenwerking ministeries van LNV en VWS

Veel mensen hebben vragen over de Vogelpest. Niet alleen over het ziektebeeld, maar ook over maatregelen die zij kunnen nemen om verspreiding te voorkomen; wat mag wel en wat mag niet en de gevolgen voor de volksgezondheid. Het zijn vragen waar eigenlijk alleen deskundigen een antwoord op kunnen geven. Het ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij (LNV) en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) hebben die deskundigheid in huis. Daarom hebben zij een telefonische informatielijn ingesteld waar iedereen met zijn vragen terecht kan. Ook de websites van LNV en VWS biedt veel informatie over de Vogelpest, daar is onder meer ook een rubriek met veelgestelde vragen opgenomen. En op teletekst vindt u ook veel informatie. Hierna vindt u de informatieadressen op een rij:
* Telefonisch informatienummer: (0800) 22 333 22
* Website ministerie LNV: www.minlnv.nl

* Website ministerie VWS: www.minvws.nl

* Teletekst: pagina 460

De hele gemeente Barneveld is nu gelegen in het beschermingsgebied: alle inwoners met hobbypluimvee moeten zich melden!

Deze informatie is bedoeld voor iedereen die dieren heeft die gevoelig zijn voor vogelpest (de
zogenaamde AI-gevoelige dieren). De gehele gemeente Barneveld bevindt zich in een van de gebieden waar vergaande maatregelen worden getroffen om verspreiding van de vogelpest tegen te gaan (de zogenaamde "buffergebieden" en de "beschermingsgebieden"). Deze zijn bedoeld om verdere verspreiding van deze ziekte tegen te gaan. Met dit bericht informeren wij u over deze maatregelen. Als u houder bent van AI-gevoelige dieren, bent u wettelijk verplicht deze maatregelen in acht te nemen.

Welke maatregelen gelden in de buffergebieden/beschermingsgebieden en waarom?

* Er geldt een meldingsplicht voor particuliere houders van AI-gevoelige dieren. Op basis van de Gezondheids- en Welzijnswet voor Dieren (GWWD) is iedereen die pluimvee heeft binnen de aangewezen beschermingsgebieden ("3 km zones") en de bufferzones verplicht om deze dieren te melden, aangezien de kans bestaat dat de dieren door het virus zijn besmet of drager van het virus zijn. De AID ziet erop toe dat deze verplichting nageleefd wordt. Wat u moet doen en wat u vervolgens kunt verwachten wordt hierna beschreven.


* Binnen de buffer-en beschermingsgebieden worden alle zieke dieren maar ook alle dieren die nog niet ziek zijn gedood. Door een zogenaamd `leeg' gebied te creëren waarbinnen geen dieren meer aanwezig zijn die besmet kunnen raken met vogelpest, wordt het risico op verspreiding van de ziekte naar andere gebieden verminderd.

Welke dieren zijn gevoelig voor vogelpest?

Tot de AI-gevoelige soorten horen:

* kippen, kalkoenen, kwartels, parelhoenders, eenden, ganzen, zwanen, duiven, fazanten, pauwen en patrijzen, met dien verstande dat onder "duiven" alleen voor consumptie gehouden duiven worden bedoeld;

* struisvogels, emoes en nandoes;


* Ook de minder bekende soorten van de families van grootpoothoenders, hokko's en hoatzin worden ertoe gerekend.

Wat is Klassieke Vogelpest?

Klassieke vogelpest is een andere ziekte dan de Pseudo Vogelpest, waarvoor u uw dieren jaarlijks bij uw dierenarts kunt laten enten. In tegenstelling tot Pseudo Vogelpest is Klassieke Vogelpest (ook wel Aviaire Influenza genoemd) een gevaarlijke, zeer besmettelijke virusziekte. De incubatietijd bedraagt ongeveer 10 dagen. De ziekte verloopt snel, met in de meeste gevallen de dood van de dieren tot gevolg. U kunt de ziekte herkennen aan zwellingen aan de kop en hals en aan verkleuring van de kam. De diagnose `vogelpest' wordt met laboratoriumtests definitief vastgesteld.

De ziekte wordt overgedragen via direct contact tussen vogels; vooral wilde watervogels zijn drager van het virus. Zij verspreiden het virus via de luchtwegen, oogvocht en via mest. Met name mest is een belangrijke bron van verspreiding. Daarnaast kan 'besmet materiaal' (zoals mest, voer, kratten, transportmiddelen) een besmettingsbron zijn. Het virus kan ook worden overgedragen via de kleren of schoenen van mensen.

Vaccinatie is niet mogelijk

Het ministerie heeft laten onderzoeken of klassieke vogelpest door vaccinatie kan worden bestreden. Op dit moment vormt vaccineren van pluimvee geen alternatief voor de bestrijdingsmethode, om met name twee redenen. Ten eerste verhindert vaccineren van gezonde dieren in een besmet gebied de verspreiding van de ziekte niet. Gevaccineerde dieren blijven namelijk wel drager (en dus verspreider) van het virus. Ten tweede maken de dieren die gevaccineerd zijn dezelfde antistoffen aan als wanneer ze besmet zouden zijn met vogelpest. Op dit moment is er geen test die het verschil tussen gevaccineerde en besmette dieren kan vaststellen.

Meldingsprocedure

Als u een van bovengenoemde dieren houdt en u bevindt zich tevens binnen een beschermingsgebied rond een locatie waar een besmetting of een ernstige verdenking is geconstateerd, of binnen één van de bufferzones, dan dient u zich te melden bij het volgende telefoonnummer: 0800-2233322. Via een keuzemenu wordt u doorverbonden met een medewerker aan wie u de melding kunt doen. De aangewezen beschermingsgebieden en bufferzones staan beschreven op internet ( www.minlnv.nl/vogelpest). De gebieden en zones zijn duidelijk begrensd via wegen. De RVV beslist welke adressen bij grenssituaties wel of niet geruimd zullen worden.

Wat moet u melden?

Wanneer u via het nummer 0800-2233322 bij de meldingsopname komt, worden van u de volgende gegevens gevraagd:

1. naam, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer 2. soort dieren
3. hoe zijn de dieren gehuisvest
4. aantallen per soort
5. bijzonderheden

Wat gebeurt er als u gemeld heeft?

Nadat u de melding hebt gedaan, maakt de RVV een planning voor het team dat de dieren ophaalt. Dit team bestaat uit een dierenarts, iemand die registreert en iemand die de ontsmetting van het dierenverblijf doet. Vooraf wordt telefonisch contact met u opgenomen, om aan te geven wanneer het team naar verwachting zal komen.

Doden van de dieren

De dierenarts zal de dieren inspuiten met een dodelijke injectie (T61). Het dier zal nadat het is ingespoten spoedig sterven. In speciale afgesloten zakken worden de dode dieren afgevoerd door het team. Nadat de dieren zijn afgevoerd, zal de ontsmetter het verblijf van de dieren ontsmetten. Alle gebruikte spullen worden in afgesloten zakken weer meegenomen.

Na 14 dagen kunt u zelf het dierenverblijf schoonmaken en vervolgens ontsmetten met een van de aangewezen ontsmettingsmiddelen (zie www .minlnv.nl/vogelpest). De mest moet gedurende 42 dagen worden opgeslagen in stevige plasticzakken of op een hoop met plasticfolie worden afgedekt. Daarna kan de mest zonder risico afgevoerd worden.

De administratieve afhandeling

U zal gevraagd worden om een afstandsverklaring te ondertekenen. Daarmee verklaart u dat de in de verklaring gemelde dieren gedood zijn en zijn afgevoerd. Op basis hiervan krijgt u later, na ca. 14 dagen een zogenaamde forfaitaire vergoeding. Dit is een vergoeding die vooraf per dier en per diersoort is vastgesteld.

Dieren die uitgezonderd worden van doding

Een aantal soorten wordt niet geruimd , omdat ze internationaal beschermd zijn, of omdat ze een onmisbare functie vervullen bij het instandhouden van het ras Deze dieren dienen wel onder strikte voorwaarden in quarantaine te worden gehouden. Op de website van het ministerie van LNV treft u een lijst aan van de diersoorten die uitgezonderd zijn van doding (
www.minlnv.nl/vogelpest), evenals de quarantainevoorwaarden. Indien deze dieren gemeld worden, zal de AID op deze adressen een controle uitvoeren.

Praktische informatie van de gemeente

Noodoplossing voor agrariërs in toezichtsgebied Vogelpest voor de opslag van mest

De gemeenten in het toezichtsgebied van de Vogelpest hebben een noodoplossing voor agrarische bedrijven voor de opslag van vaste en of drijfmest. Bij de milieu afdelingen van de betrokkken gemeenten kan een meldingsformulier aangevraagd worden voor de noodopslag van mest. Onder bepaalde voorwaarden wordt toegestaan dat het bedrijf maatregelen treft om de mest tijdelijk op te slaan bij het bedrijf. Omdat deze bedrijven in het toezichtsgebied zijn gelegen is het vervoer van mest van het bedrijf naar elders niet toegestaan. Omdat de capaciteit van de opslag op een gegeven moment te klein is, kan men via de gemeente een formulier krijgen om de tijdelijke opslag van vaste en of drijfmest te regelen via art. 17.1 van de Wet milieubeheer. Voorwaarde is in in ieder geval de opslag af te dekken om alle risico's uit te sluiten.

Voor de gemeente Barneveld kan men terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, telefoon (0342) 495222 . Het meldingsformulier kunt u ook op internet vinden
www.barneveld.nl. , u kunt het eventueel vanaf de site uitprinten en opsturen.

Psycho sociale hulpverlening naar aanleiding van Vogelpest

Eigenaren van geruimde pluimveebedrijven en hobbydierhouders kunnen voor psycho sociale hulp terecht bij verschillende instanties. Er staan twee maatschappelijk werkinstellingen gereed voor opvang. Vanuit de Hulpverlening Gelderland Midden is er een mailing naar alle betrokkenen zoals huisartsen, kerken, scholen en hulp- en dienstverlenende organisaties de deur uitgaan.

Bij de volgende instanties kan men terecht voor hulp:
* Maatschappelijk Werk Veluwe, telefoon (0342) 420268 of (0318) 699299

* HdS, Hervormde Diaconale Stichting, telefoon (0342) 417641
* Maatschappelijk werk in Veenendaal en Renswoude, CMD Zuid-Oost Utrecht, via mail: hvandersluijs@hetcmd.nl

* Hulpadviesteam Vogelpest, telefoon 06 55797272 of 06 22692527
* GLTO Hulplijn, voor leden en niet-leden, telefoon (0570) 662888
* Hulpverlening Gelderland Midden, voor informatie en advies (o.a. vaccinaties) (026) 377567

* Bij eigen pastores, pastoraal medewerker of dominee
Algemene informatie over de vogelpest is te vinden op de site van het ministerie,
www.minlnv.nl of www.minvws.nl

Financiële noodhulp aan agrarisch ondernemers

De gemeenten Barneveld, Renswoude, Woudenberg, Nijkerk en Scherpenzeel bieden financiële hulpverlening aan agrarische ondernemingen die in moeilijkheden dreigen te raken door de Vogelpestcrisis. Deze financiële tegemoetkoming is met name bedoeld voor de kosten van het levensonderhoud. De ondernemers kunnen daarvoor contact opnemen met medewerkers van de betreffende gemeente.

Het uitbreken van Vogelpest verzoorzaakt op dit moment veel onzekerheid bij boeren en andere ondernemers in de landbouwsector. Voor diverse bedrijven kan de situatie zich voordoen dat de agrarische ondernemer in financiële moeilijkheden komt als gevolg van opgelegde beperkende maatregelen. De hierboven genoemde gemeentebesturen kunnen deze ondernemers in hun gebied financieel ondersteunen als zij door de Vogelpest-problematiek niet of nauwelijks in de kosten van hun levensonderhoud kunnen voorzien.

Bedrijven die in een dergelijke situatie terechtkomen, kunnen een lening krijgen van de gemeente. De aanvraag voor een lening kan telefonisch of schriftelijk gebeuren. Daarna krijgt de ondernemer aanvraagformulieren toegestuurd voor het verstrekken van aanvullende gegevens. In deze siutatie vindt geen beoordeling plaats van de levensvatbaarheid van het bedrijf omdat er geen sprake kan zijn van bedrijfsbezoek. Deze beoordeling gebeurt dan ook achteraf. Aan het eind van het boekjaar wordt aan de hand van de jaarcijfers bekeken of en zo ja welk deel van de lening de ondernemer moet terugbetalen. Gezien de ernst van de situatie, zullen de gemeenten met de eventuele terugbetaling rekening houden met alle omstandigheden.

Voor meer informatie over vermogensaspecten, uitkering voor de kosten van het levensonderhoud en dergelijken, kunnen agrariërs contact opnemen met de betreffende gemeente. Contactpersonen voor de gemeente Barneveld zijn, dhr. Groote en mw. Goldhoorn, tel. (0342) 495 911.

STRAATNAAMGEVING

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Barneveld hebben besloten aan het voormalige Gelriaterrein bij de van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld de straatnaam Gelriaplantsoen te geven

Drie thema's centraal voor extra commissievergadering 9 april

Op woensdag 9 april heeft de commissie Bestuur een extra vergadering waarin het Centrumplan Barneveld centraal staat. In vervolg op de laatste bijeenkomst staan tijdens deze bijeenkomst 3 thema's centraal:
* Stand van zaken en voorstellen voor parkeren, fietsroutes, fietsenstalling en verkeerscirculatie.

* Een voorstel voor aanpassing van de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en Amstelland.

* Een overzicht van investeringen in en opbrengsten uit het Centrumplan geactualiseerd naar het prijspeil van nu.

De vergadering begint om 19.30 uur en vindt plaats in de raadzaal. U bent van harte welkom om de vergadering bij te wonen. De stukken voor de commissie liggen ter inzage bij de openbare bibliotheken in Barneveld en Voorthuizen en bij Voorlichting kamer 1.16 in het gemeentehuis.

VERBETERING RIOOLSTELSEL MARKTHAL EN VELUWEHAL

Vorige maand startte het project gericht op de verbetering/aanpasssing van het rioolstelsel rondom de Markthal en Veluwehal. Het gaat om het vervangen/verleggen van de riolering en de aanleg van een bergbezinkbassin. Het totale project wordt begeleid door medewerkers van de afdeling Vastgoed en Infrastructuur en externe adviseurs en neemt ruimt een half jaar in beslag. Een deel van de werkzaamheden vindt plaats op het parkeerterrein voor de Veluwehal. Daarnaast wordt dit terrein ook gebruikt voor de opslag van materiaal. Het gevolg is dat het tijdens de duur van het totale project niet meer mogelijk is om op deze plek te parkeren. Op dit moment is de vervanging en aanpassing van het rioolstelsel vrijwel gereed. Dit betekent dat de volgende stap kan starten, namelijk de aanleg van het bergbezinkbassin. In deze bijdrage geven we u een indruk van het verloop van de werkzaamheden plus de planning van wegafsluitingen en omleidingen.

Wat is er tot nu toe gebeurd?

De werkzaamheden voor de benodigde aanpassingen van het rioolstelsel zijn vrijwel gereed. Deze aanpassing zijn nodig voor de geplande uitbreiding van de Veluwehal en de aanleg van het (ondergrondse) bergbezinkbassin. Om de uitbreiding van de Veluwehal en de aanleg van het bergbezinkbassin te kunnen realiseren is het noodzakelijk de aanwezige gasleiding te verleggen. Deze werkzaamheden vinden in de maand april plaats.

Bergbezinkbassin

Aanvankelijk was de aanbesteding van deze klus medio maart gepland. Door omstandigheden is dit tijdstip verschoven naar begin april. Dit betekent ook dat de uitvoering niet begin mei maar eind mei of de eerste week van juni begint. De verschuiving van de startdatum houdt ook in dat de werkzaamheden tot ongeveer eind november gaan duren, in plaats van tot begin november. Het gebied voor de Veluwehal is als werkterrein ingericht en is daarom niet als parkeerterrein beschikbaar.

Riooltentoonstelling

Mogelijk heeft u vragen over nut en noodzaak van de rioolaanpassingen en de aanleg van het bergbezinkbassin. De gemeente wil deze vragen graag beantwoorden en gaat daarom een "riooltentoonstelling" organiseren die voor alle geïnteresseerden toegankelijk is . Deze tentoonstelling laat zien hoe het rioolstelsel werkt en met welke maatregelen (zoals een bergbezinkbassin) nadelige gevolgen voor het milieu verminderen. In mei geven we u hierover meer informatie.

Planning wegafsluitingen en omleidingen

De werkzaamheden en het benodigde werkterrein bespreken we nog in overleg met de toekomstige aannemer. Hierdoor is het op dit moment nog niet mogelijk aan te geven of er een wegafsluiting, of omleiding van toepassing zal zijn. Hierover krijgt u in een later stadium informatie.

Andere ingang Sociaal Cultureel Centrum

Tijdens de werkzaamheden geldt als ingang van het Sociaal Cultureel Centrum De Veluwehal, de ingang van het Zwembad (noordzijde van de Veluwehal).

Parkeren
Er zijn twee parkeerplekken die tijdens de duur van het totale project een alternatief vormen voor het parkeerterrein voor de Veluwehal. Zo zijn op de plek waar voorheen de pakloodsen (naast de Markthal) stonden, nu parkeerplekken gerealiseerd. Deze parkeerplekken blijven ongeacht de werkzaamheden bereikbaar. Daarnaast is De Vetkamp aangewezen als alternatief parkeerterrein. De gemeente is van plan dit terrein aan te passen en uit te breiden. Deze werkzaamheden zijn gepland voor mei van dit jaar.

Automobilisten die vanuit de richting Voorthuizen naar Barneveld rijden, vinden borden langs de weg met een parkeerverwijzing naar het parkeerterrein De Vetkamp.

Meer informatie?

De reële planning is onder andere afhankelijk van de weersomstandigheden. We houden u van de actuele uitvoering van de werkzaamheden op de hoogte via de gemeentelijke pagina en de website van de gemeente (
www.barneveld.nl). Heeft u vragen of opmerkingen, neemt u dan contact op met dhr. B. Bouwmeester of dhr. E.J. Mugge van de afdeling Vastgoed en Infrastructuur van de gemeente Barneveld, tel. (0342) 495 911. Zij informeren u graag.

Helicoptervluchten

Er is een aanvraag binnengekomen van Helicon Helicopter services met het verzoek om een verklaring van geen bezwaar voor het landen en opstijgen met een of twee helicopter(s) vanaf de kruising Ouwendorperweg/Sleedoornweg te Garderen om personen te vervoeren naar een locatie in Elspeet. Het betreft de volgende data:
* 12 mei 2003, tussen 10.30 en 12.00 uur, 26 vliegbewegingen;
* 4 juli 2003, tussen 13.30 en 15.00 uur, 10 vliegbewegingen.
Op Koninginnedag 30 april voor het landen en opstijgen met een helicopter. De locatie is het terrein van manege Voorwaarts aan de Essenerweg te Kootwijkerbroek op 30 apil 2003 tussen 14.00 en 18.00 uur. Verzocht wordt om rondvluchten te mogen organiseren in verband met Koninginnedag. Het betreft maximaal 26 vliegbewegingen op het betreffende terrein

Met een vliegbeweging wordt zowel het landen als het opstijgen van de helicopter aangeduid.

Belanghebbenden kunnen binnen 2 weken hun zienswijze over deze aanvragen naar voren brengen. Voor inlichtingen kunt u contact opnemen met mevrouw A. Lokhorst van de afdeling Bestuurs- en Managementondersteuning.

BOUWEN

De volgende aanvragen voor een bouw- of sloopvergunning zijn binnengekomen.

Aanvragen om een bouwvergunning

Bouwadres Naam aanvrager Bouwplan
Barneveld
Bloemendaallaan 40 J.A. van Leeuwen bouwen van een garage en carport Jacob Catsstraat 74 H.J. van Manen verbouwen en uitbreiden van een woning
Raadhuisplein 24 en tussen nr 22 en 24 Dennebroek B.V. bouwen van een winkel en twee woningen
Scherpenzeelseweg 10 B.H.J. Wouda bouwen van een paardenstal Thorbeckelaan 34 J.H.G. Manders verbouwen en uitbreiden van een woning Garderen
Harderwijkerweg 43-45 A. Bronkhorst bouwen van een paardenstal Kootwijk
Heetweg 7 L. Wandel bouwen van een garage/berging Kootwijkerbroek
Essenerweg 39a Van den Top Projectrealisatie B.V. bouwen van een bijkeuken en een garage
Kamperweg 3 G.J. van Dikkenberg bouwen van een vleeskalverenstal Voorthuizen
Gerard Doustraat 68 D. van Meerveld verbouwen en uitbreiden van een woning
Paulus Potterstraat 32 D.M.V.Ririhena verbouwen en uitbreiden van een woning
Zadelmakerslaan 11 W.K. Buijtenhuis verbouwen en uitbreiden van een berging
Aanvragen om een sloopvergunning
Adres Naam aanvrager Sloopplan
Barneveld
Scherpenzeelseweg 97 Star Food Holland geheel slopen van een schuur Marconistraat 10-14 Koninklijke BDU Holding B.V. gedeeltelijk slopen van een drukkerij
Kootwijk
Heetweg 7 L. Wandel geheel slopen van diverse opstallen Kootwijkerbroek
Drieënhuizerweg 20 K. Grevengoed geheel slopen van een schuur

Inzien van aanvragen?

Aanvragen en plannen inzien
Alle aanvragen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld. De beoordeling van deze aanvragen moet nog beginnen. Het is daarom nu nog niet bekend of voor deze aanvragen een vergunning wordt verleend.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de aanvragen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

Bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan

Onderstaande bouwplannen passen niet zonder meer binnen de voorschriften van het bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders kunnen binnen bepaalde grenzen vrijstelling verlenen. Zij willen vrijstelling verlenen voor de volgende bouwplannen:

Bouwadres Bouwplan
Barneveld
Marconistraat 10-14 / Koninklijke BDU Holding B.V. (b)verbouwen en uitbreiden van een drukkerij
Rozenstraat 9 / Stichting De Rozelaar (a) tijdelijk plaatsen van een noodgebouw

Voorthuizen
Noordersingel 112 / M.T. Jansen (b) bouwen van een garage/berging AANLEGVERGUNNING

Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om een aanlegvergunning te verlenen voor het volgende plan: Naam aanvrager Plan
Waterschap Vallei en Eem (b) verrichten van werkzaamheden in het kader van het project "Herinrichten onderhoudspaden Ganzebeek": locatie Ganzebeek te Voorthuizen

Inzien van plannen en reageren op besluiten over plannen?

Plannen inzien
Alle aanvragen en plannen liggen ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 in Barneveld.

Reageren op voorgenomen besluiten
Bent u het niet eens met de voorgenomen besluiten van het college van burgemeester en wethouders over de bouwplannen die afwijken van het bestemmingsplan? Schrijf dan een brief aan het college van burgemeester en wethouders en geef daarin aan waarom u het er niet mee eens bent. Het adres is: Postbus 63, 3770 AB Barneveld. Het college zal uw reactie meewegen in het definitieve besluit. De inzagetermijn en reactietermijn zijn niet voor ieder plan dezelfde. Deze termijnen zijn twee weken (vanaf 4 april tot en met 17 april 2003) of vier weken (vanaf 4 april tot en met 1 mei 2003). Achter het bouwadres is met een letter aangegeven welke termijn geldt: a= 2 weken, b= 4 weken.

Meer informatie?
Voor meer informatie over de plannen kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, tel. (0342) 495222.

RUIMTELIJKE ORDENING

VRIJSTELLING ART. 19 WRO VOOR DE VERBOUW VAN HET CONCERTGEBOUW HERVESTIGING VAN DE BIBLIOTHEEK

Als onderdeel van het Centrumplan Barneveld bestaat het voornemen om de bibliotheek, thans gevestigd aan de Brouwerstraat, te herhuisvesten op de locatie van het Concertgebouw aan de Nieuwstraat. De monumentale voorgevel van het Concertgebouw blijft daarbij gehandhaafd. Het bestaande gebouw wordt vergroot ten koste van de bestaande parkeerplaatsen achter het Concertgebouw.

Het bouwplan past niet binnen het geldende bestemmingsplan Barneveld Centrum, maar wel in het ontwerp bestemmingsplan "Centrumplan ABC". Laatstgenoemd plan is echter nog in procedure.

Ten aanzien van genoemd bouwplan bestaat het voornemen vrijstelling te verlenen van het geldende bestemmingsplan met toepassing van artikel 19 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 50, lid 5, van de Woningwet.

Van 4 april tot en met 2 mei 2003 ligt het bouwplan voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495 222.

Gedurende genoemde termijn van terinzageligging kan een ieder tegen het voornemen om deze vrijstellingen te verlenen, schriftelijk zijn zienswijze kenbaar te maken bij burgemeester en wethouders, Postbus 63, 3770 AB te Barneveld.

INSPRAAK GEDEELTELIJKE HERZIENING THORBECKELAAN VI Burgemeester en wethouders zijn bezig met de voorbereiding van de gedeeltelijke herziening Thorbeckelaan VI van het bestemmingsplan Thorbeckelaan II.

Deze gedeeltelijke herziening heeft tot doel de bouw van een woning naast het perceel Thorbeckelaan 87 in Barneveld mogelijk te maken.

Een inspraakplan voor de gedeeltelijke herziening Thorbeckelaan VI ligt van 4 april tot en met 1 mei 2003 ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3. Voordat een definitief ontwerp wordt gemaakt, is er voor een ieder, via deze inspraakprocedure, de mogelijkheid zijn standpunt omtrent het schetsontwerp mondeling of schriftelijk kenbaar te maken. nspraakreacties moeten voor 2 mei 2003 bij de gemeente binnen zijn.

WET GELUIDHINDER THORBECKELAAN VI
Burgemeester en wethouders hebben een gedeeltelijke herziening van Thorbeckelaan VI het bestemmingsplan Thorbeckelaan I I voorbereid. De gedeeltelijke herziening heeft tot doel de bouw van een woning naast het perceel Thorbeckelaan 87 in Barneveld mogelijk te maken.

Het inspraakplan van deze herziening Thorbeckelaan VI ligt van 4 april tot en met 1 mei 2003 voor een ieder ter inzage. Meer informatie hierover vindt u in een afzonderlijke publicatie.

De Wet geluidhinder staat een geluidsbelasting toe van 50 dB(A). Uit onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting, dit niveau overschrijdt en maximaal 61 dB(A) bedraagt. Gelet op deze geluidswaarde moet van het college van gedeputeerde staten van Gelderland ontheffing worden verkregen om de bouw van een woning naast het perceel Thorbeckelaan 87 mogelijk te maken. Burgemeester en wethouders hebben het voornemen om genoemd college te verzoeken de benodigde ontheffing te verlenen.

Het ontwerp-verzoek met betrekking tot het bovenstaande, ligt van 4 april tot en met 1 mei 2003 voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder opmerkingen ten aanzien van het ontwerp-verzoek schriftelijk kenbaar maken aan burgemeester en wethouders van Barneveld, postbus 63, 3770 AB Barneveld.

U kunt uw opmerkingen ook mondeling kenbaar maken tijdens een hoorzitting die gehouden zal worden op 24 april 2003 om 10.00 uur in het gemeentehuis Raadhuisplein 3, kamer 1.11.

BESTEMMINGSPLAN VERBINDINGSWEG GOEDGEKEURD
Gedeputeerde staten van Gelderland hebben besloten over de goedkeuring van het bestemmingsplan Verbindingsweg. Dit bestemmingsplan heeft tot doel verplaatsing van twee bedrijven (constructiebedrijf Bakker en Eltomations B.V.) vanuit de dorpskern van Voorthuizen naar het terrein tegenover de percelen Verbindingsweg 4 en 8 in Voorthuizen mogelijk te maken.

Zij hebben goedkeuring onthouden aan een aantal bedrijfscategorieën voor zover toepasbaar op het op de plankaart met een rode omlijning aangeduide deel. Voor het overige is het bestemmingsplan goedgekeurd.

Het bestemmingsplan ligt van 4 april tot en met 15 mei 2003 voor een ieder ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3, tel. (0342) 495222.

Zij die zich tijdig met bedenkingen tot gedeputeerde staten hebben gewend kunnen gedurende de termijn van terinzagelegging tegen de goedkeuring van het bestemmingsplan Verbindingsweg beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Gelijke bevoegdheid hebben belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tijdig tot gedeputeerde staten te wenden.

Tegen de onthouding van goedkeuring aan het hiervoor omschreven gedeelte kan een ieder beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking niet. Daartoe kan eveneens gedurende de termijn van terinzageligging een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Voor het in behandeling nemen van een beroepschrift en een verzoek om schorsing en/of voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Hierover ontvangt u automatisch bericht.

MILIEU

Ontwerpmilieuvergunningen

Het is de bedoeling om aan de hieronder genoemde bedrijven een milieuvergunning te verlenen. De ontwerpmilieuvergunningen liggen tot en met 1 mei 2003 ter inzage. Bedenkingen tegen deze ontwerpmilieuvergunningen kunnen worden ingediend tot en met 2 mei 2003.

Bedrijfsadres Naam aanvrager Aanvraag voor
Kootwijkerbroek
Essenerweg 164-1 Mastenbroek Staal Oprichtingsvergunning voor een metaalbewerkingsbedrijf
Stroe
Wolweg 2 Jan van Ee VOF Revisievergunning voor een slachterij Wolweg 7 Maatschap G. en H. Ruitenbeek Revisievergunning voor een melkrundveehouderij met paarden
Verleende milieuvergunning

Aan het hieronder genoemde bedrijf is een milieuvergunning verleend. Tot en met 16 mei 2003 is het mogelijk beroep in te stellen bij de Raad van State tegen de verleende milieuvergunning. Beroep is slechts mogelijk indien tegen de ontwerpmilieuvergunning bedenkingen zijn ingediend en wanneer de milieuvergunning afwijkt van de ontwerpmilieuvergunning.

Bedrijfsadres Naam aanvrager Aanvraag voor
Voorthuizen
Hunnenweg 59-1 J.W. Dekker BV Revisievergunning voor een biologische kippenhouderij

In te trekken milieuvergunning

Het is de bedoeling van het volgende bedrijf de milieuvergunning geheel of gedeeltelijk in te trekken. Het besluit ligt tot en met 17 april 2003 ter inzage. Bedenkingen tegen dit besluit tot intrekking van de milieuvergunning kunnen worden ingediend tot en met 17 april 2003

Bedrijfsadres Intrekking betreft
Terschuur
Dronkelaarseweg 19 Hele vergunning
Melding (op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer)

De volgende bedrijven hebben een melding gedaan op grond van artikel 8.40 van de Wet milieubeheer voor het oprichten/veranderen van een bedrijf waarvoor landelijke voorschriften gelden. De meldingen liggen ter inzage vanaf 4 april 2003.
Bedrijfsadres Naam melder Melding voor
Barneveld
Harselaarseweg 16 Roordink Beheer BV Een automobiel- en garagebedrijf (Besluit Inrichtingen voor motorvoertuigen)
Schoutenstraat 30 Shamrock Irish Pub Een café (Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen)
Stroe
Ravenweg 6 De heer G. van de Langemeen Een melkrundveehouderij (Besluit melkrundveehouderijen)
Melding (op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer)

Van het hieronder genoemde milieuvergunningplichtige bedrijf is een melding geaccepteerd op grond van artikel 8.19 van de Wet milieubeheer voor het veranderen van het bedrijf. De melding ligt ter inzage vanaf 4 april 2003. Tot en met 16 mei 2003 is het mogelijk bezwaar in te dienen bij burgemeester en wethouders.
Bedrijfsadres Naam melder Melding voor
Kootwijkerbroek
Oude Essenerweg 13 Mevrouw J. van Veldhuizen-van Gent Een veehouderij

Inzien van en reageren op de (ontwerp)vergunningen/besluiten en meldingen?

Ontwerpmilieuvergunningen/ontwerpbesluiten
Motiveer uw bedenkingen en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders. Dit kan schriftelijk (postbus 63, 3770 AB in Barneveld) of mondeling tijdens een gedachtenwisseling. Houdt u er rekening mee dat u binnen de bedenkingentermijn uw reactie kenbaar moet maken, anders verspeelt u uw beroepsrecht.

Verleende/ingetrokken/geweigerde milieuvergunningen U had bedenkingen tegen de ontwerpmilieuvergunning en vindt dat hiermee in de verleende milieuvergunning onvoldoende rekening is gehouden? U kunt dan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage. Als u wilt voorkomen dat het bedrijf van de milieuvergunning gebruik gaat maken, kunt u bij de Voorzitter van deze Afdeling een verzoek indienen om een voorlopige voorziening te treffen. Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen is een griffierecht verschuldigd.

Geaccepteerde meldingen

* Voor meldingen die zijn geaccepteerd op grond van artikel 8.40 Wet milieubeheer gelden landelijke voorschriften. Op grond van de Wet milieubeheer zijn er geen mogelijkheden tot het indienen van bezwaar.

* Meldingen op grond van artikel 8.19 Wet milieubeheer worden geaccepteerd van milieuvergunningplichtige bedrijven. Hiertegen bestaat de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Motiveer uw bezwaar en dien die (eventueel vertrouwelijk) in bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 63, 3770 AB in Barneveld.

Meer informatie?
Voor het inzien van de (ontwerp)vergunningen en meldingen en voor meer informatie kunt u terecht bij de balie Bouwen, Wonen en Leefomgeving, Raadhuisplein 3 te Barneveld, tel. (0342) 495222.

AGENDA
Maandag 7 april, 11.00 - 12.00 uur: spreekuur wethouders (m.u.v. Dhr. Bakkenes)
Woensdag 9 april, 19.30 uur: extra vergadering Commissie Bestuur over het Centrumplan
Donderdag 10 april, 09.00 uur: Welstandscommissie
---