Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2003 Persberichten districten Utrecht-stad, 09.50 uur

Rijden onder invloed

UTRECHT In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 april controleerde de politie op verschillende locaties op het rijden onder invloed.

Om 02.40 uur lieten agenten een bestuurder op het Ledig Erf blazen. De 19-jarige automobilist uit Utrecht bleek te veel alcohol te hebben gedronken. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij 490 ug/l alcohol in zijn lichaam had (1,25 promille). Met een rijverbod van 5 uur en een bekeuring mocht hij lopend het politiebureau verlaten.

Om 04.00 uur reed een 28-jarige man uit Utrecht slingerend met zijn auto over de Bernadottelaan. Een blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. De bestuurder werd aangehouden en ademanalyse op het bureau gaf aan dat hij 420 ug/l (1,1 promille) alcohol in zijn lichaam had. De chauffeur kreeg een bekeuring en een rijverbod van 4 uur.

Op het Ledig Erf werd door de politie om 04.30 uur een 29-jarige man uit Utrecht gecontroleerd op het rijden onder invloed. Een eerste blaastest wees uit dat hij te veel had gedronken. Ademanalyse op het bureau gaf aan dat de bestuurder 515 ug/l (1,25 promille) alcohol in zijn lichaam had. Met een bekeuring en een rijverbod van 5 uur verliet de Utrechter het politiebureau.

Verdachte van inbraak door politie aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 april hield de politie op de Tellingstraat een 32-jarige man uit Zevenaar aan als verdachte bij een inbraak.

Om 00.35 uur kreeg de politie de melding dat er op de Lange Nieuwstraat was ingebroken en dat de dader nog in de omgeving aanwezig moest zijn. Op de Telingstraat troffen agenten een 32-jarige man aan die voldeed aan het signalement. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Even daarvoor hadden bewoners, volgens verklaring, de verdachte op heterdaad betrapt bij zijn inbraak. Zij hebben geprobeerd hem vast te houden tot de politie kwam, maar de inbreker wist toen te ontsnappen. De politie onderzoekt de zaak.

Grote horecacontrole

UTRECHT De afdeling Bijzondere Wetten van de Politie Regio Utrecht hield donderdagavond 3 april een grootscheepse horecacontrole in de stad Vleuten-De Meern, en in de stad Utrecht met het accent op de Amsterdamsestraatweg en de binnenstad. Zij werkten hiervoor samen met het GAK, de gemeentelijke Dienst Maatschappelijke ontwikkeling en de afdeling Bouwbeheer, de Belastingdienst, de Vreemdelingendienst, de Keuringsdienst van Waren en werden ondersteund door de Wijkpolitie.

35 horecabedrijven werden donderdagavond bezocht. Door de Keuringsdienst van Waren werd vastgesteld dat qua hygiëne in de horecabedrijven nog veel verbeterd kan worden. Zo was in twee gevallen de temperatuur in de koelvitrines te hoog. In zes gevallen werd een waarschuwing uitgedeeld i.v.m. de slechte algemene hygiëne. Acht boetes werden uitgedeeld, variërend van 450 tot 1.400 .

Door de Belastingdienst en het GAK werden enige werknemers aangetroffen die niet nader bekend waren. In de betreffende organisaties zal een nader onderzoek worden ingesteld. Door de vreemdelingendienst werden in totaal zeven illegale vreemdelingen aangetroffen. Zij zijn aangehouden en ingesloten in vreemdelingenbewaring.De dienst DMO stelde vast dat drie medewerkers aan het werk waren met een uitkering. Tegen de betreffende personen zal actie worden ondernomen.

De afdeling Bouwbeheer stelde bij een horecagelegenheid vast dat de nooduitgang was geblokkeerd en een poederblusser niet in orde was. In een andere horecagelegenheid werden bouwtechnische gebreken geconstateerd.

De afdeling Bijzondere Wetten schreef diverse processen verbaal uit. In één geval omdat er ter plaatse in een afhaalzaak werd gegeten. In vier horecazaken was de beheerder niet aanwezig. In een ander geval werd vastgesteld dat er alcholhoudende dranken werden geschonken en genuttigd, terwijl hiervoor geen vergunning was verleend. In twee gevallen was de zaak overgenomen door een nieuwe eigenaar, terwijl hiervoor geen vergunning was verleend. Ook hiervoor wordt een proces verbaal opgemaakt. Verder werd een horecagelegenheid tijdelijk gesloten omdat er geen leidinggevende aanwezig was. In één van de zaken bleek tijdens de controle een persoon aanwezig te zijn die gesignaleerd stond. Deze persoon is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.