Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 4-04-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.55 uur,

Misdaadpreventie

VINKEVEEN/MIJDRECHT In het kader van het voorkomen van diefstallen werd informatie verspreid bij de winkeliers in het winkelcentrum Zuiderwaard aan de Plevierenlaan.

De winkeliers werd gevraagd om ook posters met de tekst Wie waakt er over uw portemonnee in hun winkels op te hangen. Bezoekers van de weekmarkt op het Burgemeester Haitsmaplein werden geinformeerd over Hoe zakkenrollerij te voorkomen.
De preventieactie werd door de winkeliers en het publiek zeer op prijs gesteld.

Onwel geworden automobiliste botst op geparkeerde auto

MAARSSEN Een 42-jarige automobiliste uit Maarssen is donderdagmiddag 13.15 uur achter het stuur onwel geworden. De vrouw botste daardoor op enkele geparkeerde voertuigen op de Nijverheidsweg en kwam daarna tot stilstand. Er raakte verder niemand gewond.

Getuigen van het ongeluk haalden de vrouw uit de auto en zijn, gezien de toestand van de vrouw, direct gestart met reanimatie. Met de ambulance werd de vrouw vervoerd naar het ziekenhuis en werd in kritieke toestand opgenomen.

Preventieactie Niets erin, Niets eruit..!

WOERDEN/HARMELEN/KAMERIK/ZEGVELD - Op donderdagmiddag werd in diverse wijken een preventieactie gehouden in het kader van het voorkomen van autoinbraken.

In bijna de helft van de gecontroleerde voertuigen bleek zichtbare buit te liggen. Ook waren veel voertuigen niet afgesloten. Achter de ruitenwissers van de voertuigen werd informatie over het voorkomen van diefstallen/inbraken achtergelaten.

Snelheidscontroles

KAMERIK Bij een snelheidscontrole op de Van Teijlingenweg donderdagmiddag tussen 15.00 en 15.30 uur werden 30 bestuurders gecontroleerd. Vier bestuurders bleken harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u..

VINKEVEEN- Bij een snelheidscontrole op de Vinkenkade donderdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur werden ongeveer 50 bestuurders gecontroleerd. Er bleek echter niemand de toegestane snelheid overschreden te hebben.