Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 april 2003 Monique Oude Wolbers 053 455 55 07 tot 12.00 uur

Noordwest-Twente:

Aanrijding met letsel
03-043568
Wierden kruising Woestendijk / Weusteweg Donderdag 3 april 17.35 uur
Een 53-jarige automobilist uit Wierden reed over de Woestendijk. Hij verleende geen voorrang aan een 22-jarige fietsster uit Wierden die van links over het fietspad van de Weusteweg naderde. Het fietspad betreft een voorrangsfietspad. De fietsster liep knieletsel op en werd naar het ziekenhuis overgebracht en opgenomen.

Auto in de sloot en verlaten plaats ongeval 03-043717
Daarlerveen Nonkeswijk
Vrijdag 4 april 01.40 uur
Werd bij de politie gemeld dat er een auto in een sloot was beland aan genoemde weg. Ter plaatse trof de politie een auto aan, welke dwars in de sloot stond. Gezien de sporen was de auto in een bocht naar links rechtdoor gereden. Er werden geen personen in of bij de auto aangetroffen. De auto was zwaar beschadigd, ook de walkant heeft zware schade opgelopen. Een onderzoek naar de bestuurder en toedracht wordt ingesteld.

Rijden onder invloed
03-043699
Hellendoorn Hammerweg
Vrijdag 4 april 00.30 uur
Tijdens controle werd bij een 56-jarige automobilist uit Hellendoorn alcoholgebruik geconstateerd. De ademanalyse gaf een uitslag van 0,68 o/oo. Hij kreeg hiervoor een transactie van 190 euro en een rijverbod van twee uur.

Diefstal geld uit kassa
03-043647
Almelo Passage
Donderdag 3 april 20.35 uur
Door de 28-jarige bedrijfsleidster van een winkel aan genoemde locatie werd aangifte gedaan van diefstal van geld. Tussen 20.25 en 20.40 uurwaren een man en een vrouw de winkel binnen gekomen. Een van hen deed een greep in de kassalade en nam daar een onbekend geldbedrag weg. Daarop verlieten beide personen de winkel. Zij werden niet meer aangetroffen. Signalement: vrouw: 35-40 jaar oud, zuid-europees type, rood/bruin haar in een staart; ze was gekleed in een suèdeachtige jas met opgezette stukken en een bontkraag en rand.Man: 35-40 jaar oud, zuid-europees type; hij droeg een donkerkleurige bodywarmer, waaronder een gestreepte trui.

Dierenmishandeling
03-043650
Almelo Jasmijnstraat
Donderdag 3 april 20.30 uur
Een 28-jarige Almelose meldde bij de politie dat haar kat was gedood. Ze miste haar kat en ging op onderzoek uit. Ze trof het diertje levenloos aan in een paadje achter de woning. Naast de kat lag een steelpan met bloedsporen. Vermoedelijk is de kat daarmee dood geslagen. De politie heeft de sporen veilig gesteld en stelt een nader onderzoek in.

Mishandeling na voetbalwedstrijd 03-043269
Westerhaar-Vriezenveense Wijk
Dinsdag 1 april tussen 20.00 en 20.30 uur Een 50-jarige man uit Westerhaar deed aangifte van mishandeling. Hij was scheidsrechter bij de wedstrijd tussen VV Voorwaarts(Westerhaar) en ASC '62 6(Dalfsen). In de eerster helft werd een 37-jarige speler van VV Voorwaarts na diverse overtredingen van het veld gestuurd.Bij het verlaten van het veld maakte de speler een rancuneuze opmerking in de richting van de scheidsrechter. Na de wedstrijd werd de scheidsrechter bij het verlaten van de kleedkamer opgewacht door de 37-jarige speler. Hij kreeg diverse klappen van hem, waardoor de scheidsrechter een gescheurd oor, bloedneus en diverse blauwe plekken opliep. Hij moest zich onder doktersbehandeling stellen, waarna hij werd doorgestuurd naar het ziekenhuis voor behandeling. De politie stelt een nader onderzoek in.

Aanhouding wegens vervalsing identiteitsbewijs 03-043530
Almelo Burgemeester Raveslootsingel Donderdag 3 april 16.25 uur
Door een medewerker van de Belastingdienst werd melding gemaakt dat er twee personen bij hem stonden, waarvan een van hen een identiteitsbewijs valselijk gebruikte om zo aan een sofi-nummer te komen.Ter plaatse trof de politie de mannen aan. Een van hen, een 24-jarige man uit Enschede kon geen goed gelijkende handtekening schrijven en ook toonde hij geen goede gelijkenis met de man op de foto. Hierop werd hij aangehouden. Hij verklaarde bedoeld identiteitsbewijs te hebben gevonden en wilde daarmee een sofi-nummer aanvragen om zo aan een baan te komen. Hij kon met een dagvaarding het bureau verlaten.

Aanrijding met letsel
03-043745
Almelo kruising Almeloseweg / Haarbrinksweg Vrijdag 4 april 07.25 uur
Een 45-jarige fietser uit Geesteren reed over de Almeloseweg en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de voor hem van links komende 30-jarige automobilist uit Harbrinkhoek. De fietser werd met een beenbreuk overgebracht naar het ziekenhuis. Aanrijding met vijf gewonden
03-043816
Holten N 332 thv afslag A1
Vrijdag 4 april 08.45 uur
Een 40-jarige automobiliste uit Holten wilde vanaf de N 332 (Provincialeweg Laren-Holten) ter hoogte van de afslag naar de A1 links af slaan om de A1 richting Deventer op te rijden. Zij verleende daarbij geen voorrang aan de haar tegemoetkomende 40-jarige automobilist uit Borculo. Er ontstond een frontale aanrijding, waarbij twee inzittenden van de Borculoër bekneld raakten. De brandweer moest hen uit hun benarde positie bevrijden. Alle drie inzittenden, alsmede de automobiliste uit Holten en een inzittende, in totaal vijf personen, werden naar het ziekenhuis overgebracht. In ieder geval twee van hen zijn ernstig gewond. Daarbij werden vier ambulances ingezet. De weg werd gedeeltelijk afgezet en om 11.00 uur vrijgegeven.