Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.
* District Noordwest Veluwe

Nadere informatie:
Politievoorlichter Bert Top



P E R S B E R I C H T E N


POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE

vrijdag 4 april 2003

Vaassen-woninginbraak

In de nacht van 2 op 3 april is er ingebroken in een woning aan de Veldeksterweg in Vaassen.
De daders kwamen binnen door de voordeur te forceren. In de woning werden enkele kasten doorzocht. Weggenomen wed een tas met inhoud, waaronder autosleutels, portemonnee en pasjes.
Bij twee andere woningen in dezelfde straat bleef hij bij een poging tot inbraak. Beide voordeuren waren beschadigd.




Epe- auto te water

Een 35-jarige man uit Enschede is op donderdagavond 3 april met zijn auto in het kanaal geraakt. Omstreeks 20.40 uur verloor hij de macht over het stuur toen hij over de kanaalweg reed. De man was zelf uit zijn auto geklommen. Omdat de man naar alcohol rook is hij meegenomen naar het politiebureau in Epe alwaar een blaastest werd afgenomen. Resultaat 0.5 promille. Hij kreeg daarom een rijverbod van 1 uur en een proces-verbaal is opgemaakt. Zijn auto werd door een afsleepbedrijf afgesleept.


Wapenveld -twee jongens aangehouden na roofoverval

De politie van Heerde heeft afgelopen week een 17- jarige jongen uit Wapenveld en een 17-jarige jongen uit Zwolle aangehouden voor het plegen van een roofoverval. In de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 maart belde het tweetal aan bij een woning aan de Annenkamp in Wapenveld. Toen de 55-jarige bewoner open deed, bedreigden beide jongens hem met een mes en vroegen om geld of een bankpas. Nadat de man zijn bankpas had afgegeven ging het tweetal er vandoor. Tijdens de bedreiging raakte de bewoner licht gewond aan zijn hand. Omdat de bewoner een vermoeden had wie een van de daders was, kon de politie beiden dezelfde dag in Zwolle aanhouden. De jongens zijn in
bewaring gesteld en hebben inmiddels bekend.


Hattem-snelheidscontrole

Op 3 april tussen 14.00 uur en 15.00 uur snelheidscontrole gehouden op de Zuiderzeestraatweg. (80 km). 4 overtredingen waarvan, de hoogste 100 km/uur bedroeg.


Ermelo-openbare dronkenschap

Bij de politie kwam op 3 april omstreek 23.40 uur een melding binnen dat er twee personen overlast bezorgden op de Hulstlaan. Ter plaatse zaten een 52-jarige vrouw en een 55-jarige man dronken op de rijbaan. De vrouw weigerde naar huis te gaan en begon de agenten te beledigen. Zij is daarom aangehouden en ingesloten. Even later kwam er een melding dat de man bij een woning aan de Drieerweg enkele ruitjes van de voordeur had ingeslagen. Hij is tevens aangehouden en ingesloten.


Harderwijk- aanrijding tijdens proefrit

Een 26-jarige inwoner van Rotterdam verloor op 3 april tijdens een proefrit met een BMW de macht over het stuur op de Verkeersweg. Hij raakte een lantaarnpaal en kwam op het naastgelegen fietspad tot stilstand. De auto, afkomstig van een garagebedrijf aan de Boerhavelaan, raakte beschadigd en werd afgesleept. De bestuurder raakte niet gewond.


Nunspeet-alcoholcontrole

In de nacht van 3 op 4 april heeft de politie van Nunspeet alcoholcontroles gehouden op de Uddelerweg in Elspeet en de Sportlaan in Nunspeet. Op de Uddelerweg 55 passanten laten blazen. Niemand was onder invloed. Op de Sportlaan 50 passanten laten blazen. Ook hier geen overtredingen.




038-375 10 50 ---- --