Politie Hollands Midden
Datum: 4 april 2003

(



Onder invloed Noordwijk

De politie heeft vrijdagnacht 4 april rond 01.20 uur een 36-jarige man uit Lisse aangehouden wegens rijden onder invloed. De politie zag hem rijden op de Vogelaardreef en liet hem ter controle stoppen. Uit de blaastest bleek dat hij gedronken had. De ademanalyse wees 405 ug/l uit. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur en een proces verbaal.

Mishandeling Leiden
De politie heeft op donderdag 3 april omstreeks 21.00 uur een 32-jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling van een 22-jarige plaatsgenoot. Korte tijd daarvoor was in een de hal van een woonpand aan de Spieghelstraat een handgemeen ontstaan over goederen die in het pand in de weg zouden liggen. De 22-jarige liep na een klap in het gezicht vermoedelijk een gebroken neus op.


Aanhoudingen na inbraak Voorschoten

De Voorschotense politie heeft donderdagavond 3 april omstreeks 18:30 uur twee mannen en twee vrouwen aangehouden voor het plegen van een inbraak bij Kasteel Duivenvoorde. De beheerder wist door aanroepen het viertal te verjagen kort nadat één van hen de deur had weten te openen. Zonder buit te hebben gemaakt gingen de inbrekers er met de auto vandoor. De gewaarschuwde politie bracht na een korte achtervolging de auto op de Veurseweg tot stilstand. Daar zijn de vier; een 34-jarige man uit Keulen, een 45-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 46-jarige vrouw uit Nieuwegein en een 38-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden. De politie nam onder andere inbrekerswerktuigen inbeslag. Alle vier zijn ze na hun aanhouding ingesloten. De politie onderzoekt of de aangehouden personen voor nog meer inbraken verantwoordelijk zijn.


Man krijgt glas in gezicht Leiden

Een 24-jarige man uit Leiden is vrijdagnacht 4 april met een glas in het gezicht geslagen. Dit gebeurde rond 01.30 uur in een horecagelegenheid in het centrum. Toen de man met een aantal vrienden onderweg was naar de horecagelegenheid, kwam hij de dader, die eveneens in gezelschap was van een aantal mensen, al tegen. Hierbij vielen over en weer woorden. In de horecagelegenheid kwam het opnieuw tot een treffen. De dader sloeg de man uit Leiden met een glas in het gezicht en ging er vervolgens direct vandoor. De man uit Leiden is met verwondingen aan het gezicht en een afgebroken tand naar het LUMC gebracht.


Politie houdt verdachte van inbraak aan Nieuwkoop

De politie heeft vrijdagnacht 4 april rond 05.00 uur een 32-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man wordt verdacht van inbraak in een winkel aan de Dorpsstraat eerder die nacht. Een deur van de winkel is geforceerd om binnen te komen. Getuigen zagen dat er een persoon op het erf rondliep en hoorden geluiden. Hierop hebben ze de politie gebeld en het signalement doorgegeven. De politie heeft een zoekslag gemaakt in de omgeving en kwam op de Sperwerstraat de verdachte tegen. De verdachte werd hierop aangehouden. Uit de winkel ontbreekt vooralsnog niets.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --