CNV BEDRIJVENBOND

CNV Chemie en energie stelt Acordis ultimatum

CNV Chemie en energie heeft de directie van Acordis vandaag een ultimatum gesteld na het mislukken van de cao-onderhandelingen. Wanneer het bedrijf woensdag voor 18.00 uur niet aan de eisen van de bond heet toegegeven, volgen er acties, waaronder stakingen.

De bond eist onder meer een loonsverhoging van 1,25 procent in dit jaar en 2,5 procent volgend jaar in een cao die geldt van 1 april van dit jaar tot 1 januari 2005. Daarnaast moet de winstdelingsregeling worden gehandhaafd met een gegarandeerde uitkering van minstens 3 procent per jaar.

Voorts moet de directie ingaan op eisen van de bond in het kader van herintreding van (langdurig) zieke werknemers. Dit betreft onder meer de doorbetaling van 100 procent loon, het aanbieden van passende arbeid en de voorwaarden waaronder dit kan en doorbetaling van loon wanneer de werknemer een second opinion aanvraagt.

Een ander belangrijk punt is de dekkingsgraad van het pensioenfonds. Acordis vindt, dat de werknemers de helft van de rekening moeten betalen om de dekkingsgraad op 105 procent te houden nadat deze door Acordis en werknemers gezamenlijk dit jaar op 105 procent is gebracht. CNV Chemie en energie vindt dat die rekening volledig door Acordis moet worden betaald en dat de pensioenpremie van werknemers op 3 procent blijft staan.

Voor nadere informatie
Jelle Loosman 06-51602211 (zo nodig voicemail inspreken - belt terug)

Houten, 4 april 2003


04 apr 03 11:15