Politie IJsselland

Politie IJsselland
Persberichten Zwolle 1
van Donderdag 03-apr-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 04-apr-2003 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Nanda Kappers (038-496 38 91)
---

GETUIGENOPROEP



ZWOLLE - Donderdagmiddag is een 43-jarige vrouw uit Zwolle op de Veerallee beroofd van haar rugtas. De vrouw kwam uit de Prins Hendrikstraat en reed op haar fiets richting de Veerallee. De rugtas zat op haar bagagedrager. De daders reden op een blauwe scooter (met stikkers)en de bestuurder had een wit/beige helm op en een beige jas aan. De bijrijder had kort opgeschoren donker haar en ook een beige jas aan. De beide dader(s) waren rond 16/17 jaar. Wellicht zijn er getuigen of herkend iemand het signalement. U wordt dan verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

(03-040697)


---

GETUIGENOPROEP



ZWOLLE - Op de begraafplaats aan de Kranenburgweg is tussen 18-03 10.30 uur en 19-03 12.00 uur de verlichting van een babygrafje weggenomen. Het grafje is gesitueerd in het bosgedeelte van de begraafplaats. Er is een snoertje met daaraan rode kunststoffen lichtjes in de vorm van hartjes van het grafje weggenomen. Mogelijk zijn er getuigen hiervan geweest. U wordt dan verzocht contact op te nemen met de politie op 0900-8844.

(03-040584)


---

MISHANDELING (1)



ZWOLLE - Donderdagmiddag heeft een 17-jarige jongen uit Zwolle aangifte gedaan van mishandeling. De jongen was in een opleidingscentrum aan de Assendorperdijk door een andere jongen mishandeld. De andere jongen schold het slachtoffer uit, waarna deze wegliep om escalatie te voorkomen. Hierop werd hij door de dader in de rug geduwd, bij de keel gegrepen en kreeg hij diverse knietjes in de ribben. In het ziekenhuis bleek het slachtoffer diverse gekneusde ribben te hebben. Er wordt een onderzoek ingesteld.

(03-040611)


---

MISHANDELING (2)



ZWOLLE - In de Wolweverstraat is een 27-jarige man uit Zwolle vannacht mishandeld door een 25-jarige man uit Zwolle. Het slachtoffer liet net zijn vader uit, toen er twee personen door de straat kwamen aanlopen. Een van de personen, de 25-jarige verdachte, vroeg aan hen 'wat ze nu eigenlijk moesten'. De andere jongen, trachtte de verdachte mee te trekken. Dit lukte slechts 10 meter. Hij rukte zich los, kwam op het slachtoffer af en gooide hem eerst een broodje in het gezicht. Toen het slachtoffer zei dat de jongen weg moest gaan kreeg hij een klap in het gezicht van de verdachte. Deze keerde zich toen direct tegen de vader. Deze verdedigde zich door met een aluminium waterpas van zich af te slaan. Het slachtoffer en de verdachte raakten daarna in gevecht. Vervolgens kreeg het slachtoffer de verdachte onder controle, waarop de vader naar de woning ging om de politie te bellen. Op dat moment deed een bewoner van een andere woning aan de Wolweverstraat de deur open en ging de verdachte hier naar binnen. De politie heeft de verdachte in deze woning aangehouden.

(03-040799)


---

TWEE DRONKEN MANNEN AANGEHOUDEN IN VOORSTRAAT



ZWOLLE - Bij een horecagelegenheid in de Voorstraat zijn vannacht een 24-jarige man uit Lelystad en een 21-jarige man uit Hollum aangehouden. De beide mannen waren reeds uit de gelegenheid gezet, omdat ze zich vervelend tegen andere mensen hadden gedragen. Ze konden buiten nauwelijks op hun benen staan van de alcohol en gedroegen zich zeer vervelend tegen de portier en tegen de politie. Zij waren gevraagd daar weg te gaan, wat ze niet deden en ze bleven vervolgens ook vervelend doen. Toen heeft de politie van beide mannen gevorderd dat zij zich dienden te verwijderen. Dit is vier maal gedaan, echter wensten ze hier niet aan mee te werken. Hierop zijn ze beide aangehouden voor openbare dronkenschap en niet voldoen aan bevel of vordering.

(03-040811)


---

Einde


---- --

Persberichten politie Steenwijk/Horst&Waterland
van donderdag 03-apr-2003 07:00 uur
tot vrijdag 04-apr-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Nanda Kappers
---


GEWOND BIJ EENZIJDIG VERKEERSONGEVAL



STAPHORST - Vrijdagmorgen (02.27 u.) botste een 24-jarige autobestuurder uit Staphorst op de Westerparallelweg tegen een geparkeerde vrachtwagen. Hij werd uit de auto geslingerd en raakte gewond aan een arm en been. Bij controle bleek hij alcohol gedronken te hebben. In het ziekenhuis in Meppel, waar hij per ambulance naar toe werd gebracht, is hem een bloedproef afgenomen. Hij krijgt een proces-verbaal.


---


DIEFSTAL UIT SPORTCOMPLEX



WANNEPERVEEN - Bij een inbraak in een sportcomplex aan de Bovenboerseweg is, in de nacht van woensdag op donderdag, een hoeveelheid etenswaren (snacks e.d.) weggehaald. De exacte omvang van de buit is nog niet bekend. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.


---


AANHOUDINGEN NA VANDALISME



STEENWIJK - Donderdagmorgen zijn voor de vernieling van een fietsenrek bij een sportcomplex aan de Troelstralaan 4 jongens, van 14 en 15 jaar oud, uit Steenwijk aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


---



---- --


Dagrapport Politie Salland
Van donderdag 03 april 2003 07:00 uur tot vrijdag 04april 2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


BEDRIJFSINBRAAK



RAALTE - Werd in de nacht van 2 op 3 april een inbraak gepleegd in een horecapand aan de Zwolsestraat. Een deur werd geforceerd, waarna de daders een beamer, rookartikelen en geld wegnamen. De daders hebben de alarminstallatie vermoedelijk tijdens openingstijd buiten werking gesteld.

03-040393


---


LOKAALVREDEBREUK EN BEDREIGING



OLST - Werd een 38 jarige inwoner van Olst aangehouden in het gemeentehuis van Olst/Wijhe aan de Koningin Wilhelminastraat. De man veroorzaakte al geruime tijd overlast en negeerde donderdagmorgen om 10.50 uur het reeds van kracht zijnde toegangsverbod.
Toen hij wederom stampij maakte werd hij gevorderd om het pand te verlaten. Terwijl de man door gemeentepersoneel naar buiten gezet, uitte hij dreigende taal. Nadat hij opnieuw naar binnen wilde werd hem dat belet en hield de politie hem aan voor lokaalvredebreuk. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de schermutseling sneuvelde een vitrinekast.

03-040450



---

Einde dagrapport Pers Salland



---- --

Dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen
Donderdag 03-apr-2003 07:00 uur tot Vrijdag 04-apr-2003 06:59 uur
Door Wim Rabelink
Piket 038 - 4963891
---


AANRIJDING MET LETSEL



ANE - Vond er op 3 april omstreeks 20.50 uur een aanrijding met letsel plaats op de Steeghe.
Een automobilist die over de Aneveenseweg en uit de richting de Krim kwam rijden, verleende geen voorrang aan een van rechts komende personenauto. De veroorzaakster van de aanrijding, een 63 jarige vrouw uit Rheeze, had rugklachten en is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Beide auto werden afgesleept.

---


DIEFSTAL UIT AUTO


BALKBRUG - Werden in de nacht van 2 op 3 april twee auto-inbraken gepleegd in Balkbrug. Op de Bonkelaar en de Kruisingastraat werd een personenauto opengebroken. Audioapparatuur werd ontvreemd. Bij één auto werd het portier ontzet en in het andere geval werd het slot geforceerd.
.
03-040406, 03-040365


---


KLUIS GESTOLEN NA INSLUIPING IN WONING



LEMELE - Bij een insluiping in een woning aan de Hellendoornseweg te Lemele werd een kluis gestolen. Daarin zaten munten en spaarpotjes. Kennelijk hebben de daders gewacht tot de bewoners vertrokken waren. Omdat er nog iemand thuis was, werd de deur niet afgesloten en hebben de de daders kans gezien het pand ongezien te betreden en de kluis te stelen.

Bij thuiskomst vermistte men de kluis.

03-040794


---


Einde dagrapport Pers Hardenberg/Dalfsen/Ommen



---- --

Persberichten politie Kampen e.o.
van donderdag 03-apr-2003 07:00 uur
tot vrijdag 04-apr-2003 06:59 uur
Door : Wim Dierkx
Piket: Nanda Kappers
---


BEKEURINGEN BIJ AUTOGORDELCONTROLES



KAMPEN - Donderdagmorgen zijn op de IJsselkade, bij controles op het gebruik van autogordels, 18 bestuurders (15%) bekeurd. In totaal werden bij deze controles 120 bestuurders gecontroleerd.


---


AANHOUDING NA DIESTAL SCHOENEN



KAMPEN - Donderdagmiddag werd een 20-jarige man uit Utrecht, door medewerkers van een schoenenzaak/sportzaak op de Oudestraat, aangehouden nadat hij een paar schoenen had gestolen. De man werd aan de politie overgedragen die proces-verbaal tegen hem opmaakte.


---


BEKEURD BIJ VERKEERSCONTROLES



KAMPEN - Bij verkeerscontroles op de Europa-allee zijn donderdagmiddag vijf bestuurders bekeurd. Vier van hen droegen geen autogordel; één bestuurder telefoneerde -niet handsfree- met zijn gsm.


---



---- --

Politie IJsselland
Persberichten Deventer e.o.
van Donderdag 03-apr-2003 07:00 uur
tot Vrijdag 04-apr-2003 06:59 uur
Piket/door: Nanda Kappers (038-4963891)
---

ONDER INVLOED ACHTER HET STUUR



DEVENTER - Vrijdagochtend rond 0.50 uur werd op de Ceintuurbaan een 38-jarige Deventernaar aangehouden voor een alcoholcontrole. Hij bleek te hebben gedronken. De ademanalyse op het bureau gaf een uitslag van 620 ug/l. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Tevens kreeg hij een rijverbod van 7 uur en een PV uitgereikt.

(03-040798)


---

'WATERMETERCONTROLEUR' STEELT GOEDEREN UIT WONING



DEVENTER - Donderdag rond 12.40 uur kreeg een 33-jarige bewoonster van een woning aan de 1e Weerdsweg een man aan de deur die aangaf de watermeter te moeten controleren. De man identificeerde zich niet, maar omdat hij een formulier van de watermaatschappij bij zich had vertrouwde de vrouw hem. Toen de man bij de watermeter bezig was werd er opnieuw aangebeld. De man voor deur zij ook van de watermaatschappij te zijn en vroeg haar iets door te geven aan zijn collega. Toen de vrouw weer terugliep naar de controleur zei hij dat alles goed was en ging er vandoor. Toen de vrouw weer terugkwam in haar huiskamer bleken er een portemonnee, een GSM, sleutels en een frontje van een autoradio te zijn verdwenen. De vrouw heeft in de omgeving nog gezocht, maar kon de twee niet meer vinden.

(03-040583)


---

DRONKEN MANNEN GOOIEN CONTAINERS OM



SCHALKHAAR - Vrijdag rond 3.30 uur kreeg de politie de melding dat op de Kon. Wilhelminalaan twee dronken mannen liepen die erg luidruchtig waren en tegen lantaarnpalen schopten. De twee werden aangetroffen op de Brinkgreverweg. Op de Kon. Wilhelminalaan lagen twee vuilcontainers om en het huisvuil lag over de straat. De twee, een 27-jarige Deventernaar en een 19-jarige man uit Schalkhaar, zijn daarop aangehouden. Zij kregen beiden een bekeuring voor baldadigheid en werden vervolgens heengezonden.

(03-040820)


---

SNELHEIDSCONTROLES



DIVERSEN - Donderdagmiddag werden op de volgende locaties snelheidscontrole gehouden met de lasergun:
- Schalkhaar/Lettele Spanjaardsdijk: 1 ovetrtr. 97 km/u
- Lettele, Bathmenseweg: 1 overtr. 98 km/u
- Lettele, Oostermaatsdijk: 2 overtr's, hoogst 107 km/u
- Lettele, Croddendijk: 1 overtr. 113 km/u.
- Schalkhaar, KW laan: geen overtredingen.
Op alle genoemde wegen is 80 km/u toegestaan. Alle overtreders werden bekeurd.

(03-040638)


---

Einde


---- --