Gemeente Enschede

Besluitenlijst van Burgemeester en Wethouders van dinsdag 1 april 2003

Aanwezig
:

J.H.H. Mans, A.H.P. van Gils, E. Helder, J.H.A. Goudt, R.W. Bleker, A. Le Loux, J. Hassink en T.H.D. de Weger.

Afwezig
:

Vaststellen besluitenlijst van 25 maart 2003

Vaststellen memorandum laatste B&W-agenda

Besluit:

Cf.

A 1

DSOB/ ez

internationale markt in september 2004

Voorstel:
1. De rapportage van het haalbaarheidsonderzoek Internationale Markt voor kennisgeving aan te nemen. In deze rapportage zijn de financiële consequenties berekend voor het organiseren van een Internationale Markt In Enschede.
2. Besluiten om als gemeente Enschede niet mee te werken aan het binnenhalen van en garant staan voor de organisatie van een Internationale Markt (IM) in september 2004, die wordt georganiseerd onder auspiciën van de internationale (Europese) vereniging van de Ambulante Handel.
3. Niet over te gaan tot reservering van middelen voor de organisatie van de internationale Markt zoals deze in het bijbehorende haalbaarheidsonderzoek zijn geraamd.
4. In de kader van de opening van het Van Heekplein en de vernieuwde stad te besluiten wel een groot evenement te houden. Met diverse publiektrekkende activiteiten in bijvoorbeeld een feestweek. Dit evenement zal het kooppubliek weer naar Enschede moeten halen en bij voorkeur moeten aansluiten bij Enschede Muziekstad.

Besluit:

Cf.

B 1

CS

stelposten

Voorstel:
1. Stelpost D1: Stelpost potentieel subsidiabele projecten ad 453.780,00 in te zetten voor de heroverweging; 2. Stelposten D19, d23, d24, d26, d28, d7, d9 te salderen; 3. Van het restant van de samenvoeging onder 2 een bedrag van 200.000,00 in te zetten voor de heroverweging; het restant van euro 114.055 aan te wenden om een Stelpost technische reserve te vormen;
4. De stelposten C8 en C9 in te zetten voor de heroverweging; 5. De stelposten c13-c21 onder de genoemde condities over te hevelen naar de diensten.
6. De stelposten A3, B23, D6, D22, D27 structureel in te bedden in de begrotingen van de onderdelen van de gemeente.

Besluit:

Cf.

B 2

CS/ fez

beantwoorden vragen inzake Facilitair Bedrijf

Voorstel:
1. In te stemmen met de beantwoording van de vragen van de fracties inzake het Facilitair Bedrijf.

Besluit:

Cf., inclusief redactionele aanpassingen wethouder Goudt mandaat.

B 4

CS

brief aan Raad over projectbeheersing

Voorstel:
1. Instemmen met bijbehorende brief aan de Raad over de resultaten van de projectscans en de implementatie van de aanbevelingen van de Rekenkamer naar aanleiding van het onderzoek Van Heekplein.

Besluit:

Cf., diverse redactionele aanpassingen

C 1

DSOB/ gb

rechtshandelingen

Voorstel:
1. Aankoop van een perceel grond gelegen aan de Kottendijk 87. 2. Verkoop van een perceel bouwterrein gelegen in het plan Eilermarke tweede fase.

Besluit:

Cf.

C 2

DSOB/ ro

aangaan achtervangovereenkomst met Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW)

Voorstel:
1. Met de Stichting Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW) een achtervangovereenkomst, die deel uitmaakt van de standaardovereenkomst tot geldlening met
standaardborgtochtovereenkomst, aan te gaan voor een geldlening van 10.000.000,00 ten behoeve van de woningstichting Domijn.

Besluit:

Cf.

C 3

DSOB/ gb

Wet Voorkeursrecht Gemeenten

Voorstel:
1. Te besluiten niet in te gaan op de tekoopaanbieding in het kader van de Wet voorkeursrecht gemeenten van het woonhuis met schuur en bijbehorende grond gelegen aan de Vanekerhoekweg 35 te Enschede, kadastraal bekend gemeente Lonneker, sectie R nummer 1497 groot 1 hectare ca, eigendom van mevrouw M. Th. Ter Beeke- Punte. Het perceel is op bijbehorende situatieschets aangegeven.

Besluit:

Cf.

D 1

CS/ fez

instemmen met bijbehorend raadsvoorstel inzake de aanwending van de reserve SECA 1

Voorstel:
1. Instemmen met het bijbehorende raadsvoorstel inzake de aanwending van reserve SECA 1.

Besluit:

Cf.

D 2

CS

wijkvisie SRSV 2003- 2015

Voorstel:
1. De wijkvisie SRSV 2003- 2015, voor het gebied Schreurserve, Ribbelt, Stokhorst, Velve- Lindenhof vrijgeven voor inspraak. 2. Expliciet in te stemmen met het bijbehorende tekstvoorstel van het Concern Management Team inzake buurtwinkelcentrum t Ribbelt (p. 49, par. 2.3.2).
3. Het in overweging 10 en 11 vermelde schema te hanteren voor communicatie, inspraak en besluitvorming.

Besluit:

Cf. twee redactionele aanpassingen.

D3

DMO/ po

instemming fusie musea

Voorstel:
1. In te stemmen met het voornemen van de besturen van museum Jannink en het Natuurmuseum Enschede te komen tot een nieuwe stichting zoals in hoofdlijnen verwoord in de bijbehorende concept- akte fusie stichtingen.
2. Niet in te stemmen met de in artikel 3.3, 3.4, 9.1 en 10.2 geregelde relatie van de gefuseerde stichting met de gemeente Enschede.

Besluit:

Cf.

D 4

DMO

benoeming lid Raad van Advies voor de Sport

Voorstel:
1. De heer J.H. Heerze te benoemen als lid van de Raad van Advies voor de Sport.

Besluit:

Cf.

F 1

DSOB

sanering gasfabrieksverontreiniging DCW- terrein Spaansland

Voorstel:
1. De bodem op het DCW- terrein Spaansland te saneren in verband met de gasfabrieksverontreiniging (fase 3).
De Raad voor te stellen:
2. Een uitvoeringskrediet beschikbaar te stellen van 1.28.000,00 exclusief BTW.
3. De kosten voor 438.000,00 exclusief BTW te dekken uit subsidies en het restant ter grootte van 790.000,00 exclusief BTW te dekken uit de post Reserve Verbetering Stad.
4. De gemeentebegroting dienovereenkomstig te wijzigen. 5. Vooruitlopend op de besluitvorming door de Raad toestemming te geven om de uitvoering van het project te starten vanwege de koppeling met de bodemsanering in het project Zuiderval.

Besluit:

1 t/m 4 Cf., inclusief redactionele aanpassingen in raadsvoorstel. 5 Cf., met dien verstande dat hierover een brief aan de Raad wordt gestuurd.

F 2

DSOB/ ro

verzoek herziening bestemmingsplan ten behoeve van zomerhuisjes Nieuwe Beekweg

Voorstel:

De Raad voor te stellen:
1. Geen medewerking te verlenen aan het verzoek van de heer F. Bouwmeester, mede namens een aantal overige bewoners van zomerwoningen aan de Nieuwe Beekweg te Boekelo, het bestemmingsplan "Buitengebied 1996" zodanig te herzien dat alle zomerwoningen aan de Nieuwe Beekweg de gastbestemming "Woning" krijgen.

Besluit:

Cf.

F 3

DSOB/ ro

gewijzigde vaststelling herziening 20 "Buitengebied 1996"

Voorstel:
1. Herziening van het bestemmingsplan "Buitengebied 1996" vast te stellen, overeenkomstig de bij dit besluit behorende plankaart nummer 60768 en toelichting.
2. De voorschriften behorende bij het bestemmingsplan "Buitengebied 1996" van toepassing te verklaren op de onder 1 genoemde herziening.
3. De heer G. Mulder mede te delen dat de door hem ingediende zienswijze op een aantal punten aanleiding heeft gegeven de plankaart aan te passen.

Besluit:

Cf.

F 4

DSOB/ ro

vaststellen herziening 141 "Stadscentrum 1976"

Voorstel:

De Raad voor te stellen:
1. Herziening 141 van het bestemmingsplan "Stadscentrum 1976" vast te stellen, overeenkomstig de bij dit besluit behorende plankaart nummer 60819 en toelichting.
2. De voorschriften behorende bij het bestemmingsplan "Stadscentrum 1976" van toepassing te verklaren op de onder 1 genoemde herziening.

Besluit:

Cf.

F 5

DSOB/ bp

toekennen vergoeding ex artikel 49 WRO met betrekking tot Boekelosestraat 255 en 257

Voorstel:
1. Kennis te nemen van de rapportage met advies van de Schadebeoordelingscommissie naar aanleiding van de verzoeken ex artikel 49 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening van de heer H.J. Afink, wonende Boekelosestraat 257, 7548 AS te Boekelo, met betrekking tot de woning Boekelosestraat 257 waarvan hij eigenaar is, en de woning Boekelosestraat 255 te Boekelo, waarvan hij samen met zijn zuster, mevrouw B.G.H. Vissers- Afink (wonende Haaksbergerstraat 783, 7548 PA te Enschede) eigenaar is in verband met de bepalingen van het bestemmingsplan "De Groote Plooy" en de overwegingen en de conclusie de uwe te maken. De Raad voor te stellen:
2. De heer H.J. Afink ter zake van zijn woning Boekelosestraat 257 16.000,00 en ter zake van de Boekelosetraat 255 waarvan hij mede-eigenaar is 25.000,00 schadevergoeding toe te kennen en uit te betalen, ter vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 7 september 2001 een en ander overeenkomstig het advies van de Schadebeoordelingscommissie Enschede.
3. Mevrouw B.G.H. Vissers- Afink ter zake van de mede eigendom van de woning Boekelosestraat 255 25.000,00 toe te kennen en uit te betalen, te vermeerderen met de wettelijke rente vanaf 17 maart 2003, te weten de datum van de ontvangst van de machtiging, eveneens overeenkomstig het advies van de
Schadebeoordelingscommissie.
4. De hieruit voortvloeiende kosten zullen ten laste van de grondexploitatie "De Groote Plooy" komen. In de volgende herziening van de grondexploitatie worden deze kosten verwerkt.

Besluit:

Cf.

F 6

DSOB

besluit op bezwaarschrift tegen weigering bouwvergunning voor herbouwen overkapping en schuur Oosterstraat 319 20022350

Voorstel:
1. Het bezwaarschrift van handelsonderneming Meester d.d. 17 januari 2003 tegen een geweigerde bouwvergunning voor het plaatsen van een schuur en overkapping op het perceel Oosterstraat 319 conform het advies van de commissie voor bezwaar en beroep van 7 maart ontvankelijk doch ongegrond te verklaren.

Besluit:

Cf.

F 7

DSOB/ cbm

aanschrijving treffen van voorzieningen Emmastraat 185 / 185a

Voorstel:
1. De heer Eijsink aanschrijven voorzieningen te treffen aan het pand Emmastraat 185- 185a, dan wel het gebruik van het pand ten behoeve van bewoning te staken, op straffe van het verbeuren van een dwangsom.

Besluit:

Cf.