Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nieuwe internetsite helpt bij realiseren gelijke kansen vrouwen en mannen

Bedrijven en instellingen die vrouwen en mannen gelijke kansen willen geven in hun loopbaan, kunnen vanaf deze week voor informatie terecht op de internetsite www.mixed-equal.nl. De site is onderdeel van het Equalproject 'Mixed - naar een betere m/v-balans op het werk' van staatssecretaris Phoa van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Op de internetsite kunnen werkgevers praktische informatie vinden om vrouwelijk talent beter te benutten en om de doorstroming van vrouwen naar hogere functies te bevorderen. Ook bevat de site feiten en cijfers over de problemen die vrouwen ondervinden bij het doorstromen naar hogere functies.

Dertig organisaties zullen actief aan het project deelnemen. Zij zullen met hulp van deskundigen verschillende mogelijkheden om gelijke kansen te creëren toepassen, variërend van loopbaanbegeleiding tot het doorlichten van de organisatiecultuur. Op de site kunnen deelnemers informatie uitwisselen, worden de resultaten van experimenten bekend gemaakt en worden actuele ontwikkelingen gevolgd. De site richt zich zowel op de dertig deelnemers als op andere organisaties en belangstellenden.

Organisaties die hun deelname al hebben toegezegd, zijn onder meer de Belastingdienst, de gemeente Amsterdam, openbaarvervoerbedrijf RET in Rotterdam, Grontmij, AKZO, IBM, adviesbureau Schouten & Nelissen en schoonmaakbedrijf Succes. Belangstellenden kunnen zich via de site aanmelden. Phoa: 'Ik ben blij met het commitment van de directies. Doorstroming van vrouwen naar hogere functies vergt erkenning van talent, vertrouwen en samenspel: It Takes Two to Tango'.

Mixed is onderdeel van het Equal-programma van het Europees Sociaal Fonds. Equal steunt projecten gericht op gelijke kansen op de arbeidsmarkt, onder andere voor mannen en vrouwen.


---