Politie Twente

Persberichten Politie Twente 4 april 2003 Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523

Midden- en Noordoost-Twente:

Rijden onder invloed
03-043707
Oldenzaal, Eektestraat
Vrijdag 4 april omstreeks 01.30 uur Bij controle bleek een 41-jarige automobilist uit Enschede onder invloed van alcohol. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het resultaat van de ademanalyse was 0,82 promille, waarop de 41-jarige een rijverbod van 3 uur kreeg opgelegd. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraak in tankstation
03-043723
Hengelo, Zwavertsweg
In de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 april Nadat een deur geforceerd was, werd toegang tot het pand verkregen. Weggenomen werd een nog onbekende hoeveelheid sigaretten, batterijen en telefoonkaarten.

Aanhouding winkeldief
03-043484
Oldenzaal, Nagelstraat
Donderdag 3 april omstreeks 15.30 uur Er kwam een melding binnen dat winkelpersoneel een dief had aangehouden. Politieagenten gingen naar genoemde locatie, waar bleek dat iemand een paar repen chocolade uit de winkel had weggenomen. De verdachte, een 31-jarige man uit Enschede, werd door de politie aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij bekende de repen chocolade te hebben gestolen. Omdat hij reeds vaker wegens diefstal met de politie in aanraking is geweest, werd hij in verzekering gesteld en voor nader onderzoek opgesloten.

Schennispleger
03-043693
Hengelo, Anninksweg
Donderdag 3 april omstreeks 23.30 uur Vier meisjes, waaronder een 15- en 16-jarig meisje uit Hengelo, fietsten op de Anninksweg en zagen ter hoogte van de Grundellaan een man midden op de weg staan. Hij was zich aan het aftrekken toen de meisjes hem passeerden. Het signalement van de verdachte is als volgt: een man tussen de 20 en 30 jaar, 1.75 1.80 meter lang, bruin stekelig haar met een 'blokhead' model, bijna kalend en brildragend. De man droeg die avond een donker, vermoedelijk leren jack.

Aanhouding wegens mishandeling 03-043619
Markelo, Herikerweg
Donderdag 3 april omstreeks 20.00 uur Er kwam een melding binnen van een vechtpartij in een woning aan de Herikerweg. Ter plaatse bleek dat er een woordenwisseling was ontstaan tussen een 17-jarige jongen en een 31-jarige man, beiden uit Markelo. Hierbij werden op een gegeven moment klappen uitgedeeld, waarbij de 17-jarige jongen een wond aan zijn kin opliep, die door een huisarts gehecht moest worden. De 31-jarige man werd aangehouden en opgesloten. Hij werd na verhoor op vrijdagmorgen heengezonden. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inbraken in horecagelegenheden Ootmarsum en Tilligte
In de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 april (Ootmarsum) en in de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 april (Tilligte) In de nacht van dinsdag 1 op woensdag 2 april werd ingebroken of gepoogd in te breken in vier horecagelegenheden in Ootmarsum. Bij een pand aan de Denekamperstraat werd een raam geforceerd, waarna men een gokkast openbrak en geld wegnam. In de drie andere gevallen bleef het bij een poging doordat het niet lukte binnen te komen of doordat men gestoord werd omdat het alarm afging. Het gaat hierbij om een pand aan de Oostwal en twee panden aan de Marktstraat.In de nacht van woensdag 2 op donderdag 3 april werd ingebroken of gepoogd in te breken in twee horecagelegenheden aan de Ootmarsumsestraat in Tilligte.In een van beide panden had men de deur geforceerd maar ging men er vandoor nadat het alarm afging. In de tweede horecagelegenheid werden, nadat er een ruit was geforceerd, gokkasten opengebroken en geld weggenomen.Na de inbraak bij een horecagelegenheid aan de Ootmarsumsestraat zag een getuige iemand wegrennen in de richting van de Kerkstraat. Deze persoon had het volgende signalement: een man van ongeveer 35 jaar, ongeveer 1.80 meter lang en met donkerblond haar. De man droeg een lichtkleurig geblokt overhemd.De politie stelt een onderzoek in. Het is nog niet bekend of er een verband bestaat tussen de inbraken in Ootmarsum en die in Tilligte; dit wordt in het onderzoek meegenomen.

Aanhoudingen wegens mishandeling 03-043515
Hengelo, Stationsplein
Donderdag 3 april omstreeks 16.00 uur Er kwam een melding binnen dat twee meisjes door twee andere meisjes waren geschopt en geslagen. Ter plaatse bleek het volgende gebeurd te zijn. Twee meisjes, waaronder een 17-jarig meisje uit Haaksbergen, stonden bij de bushalte aan de H.C. Pootstraat op de bus te wachten. Er stonden ook twee andere meisjes die met elkaar aan het praten waren. Op een gegeven moment dacht het meisje uit Haaksbergen dat één van de andere twee haar wat zeiden, waarop zij vroeg wat. Daarop kwam het meisje naar haar toe en begon te schelden en haar vervolgens in het gezicht te slaan. Toen haar vriendin haar wilde helpen, werd zij door het andere meisje geslagen. De bus kwam en alle vier meisjes stapten in en reden naar het Stationsplein. Nadat zij daar uitstapten, vielen de twee meisjes de anderen weer lastig. Hierbij werd het meisje uit Haaksbergen hard aan haar haren getrokken en in de buik geschopt. Getuigen kwamen te hulp en belden de politie. Eén van de getuigen, een 42-jarige man uit Haaksbergen, schoot eveneens te hulp en werd door een van de verdachten gespuugd. Hij deed aangifte van belediging.Beide verdachten, twee 17-jarige meisjes uit Enschede, werden aangehouden. Zij werden na verhoor heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt.

Inval in jeugdcentrum wegens drugshandel 03-043611
Glane, Gronausestraat
Donderdag 3 april omstreeks 19.00 uur Uit een ingesteld onderzoek kwam vast te staan dat er vanuit een illegale coffeeshop in jongerencentrum Het Steunpunt in Glane op ruime schaal werd gehandeld in drugs.Op bovengenoemd tijdstip werd door de politie in samenwerking met de drugshondengeleider, de Koninklijke Marechaussee en de Duitse politie een inval gedaan in het pand.De eigenaar/beheerder, een 50-jarige man uit Hengelo, diens 22-jarige zoon uit Enschede en een 39-jarige man uit Enschede, die als portier dienst deed, werden aangehouden. In totaal werden ongeveer 1500 gram softdrugs, gebruikersattributen en een geldbedrag aangetroffen en in beslag genomen. Tevens werden de auto's van de 50-jarige en de 39-jarige, waarin een deel van de drugs werd aangetroffen, in beslag genomen.De verdachten zijn in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.