Gemeente Leiden

Persbericht

Gouden Speld voor mr. Ben Olivier

Publicatiedatum: 28 maart 2003

Burgemeester en Wethouders van Leiden hebben de Gouden Speld voor Externe Relaties toegekend aan mr. B.K. Olivier, voorzitter van de Commissie voor de Beroep- en Bezwaarschriften van de gemeente Leiden. Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Ben Olivier door de gemeenteraad tot voorzitter van de commissie werd benoemd.

In het besluit roemt het stadsbestuur de grote betrokkenheid van Olivier met de stad Leiden en de ontwikkeling van de rechtsbescherming van haar inwoners. In de lange periode van zijn voorzitterschap heeft de commissie onder zijn leiding duizenden beroep- en bezwaarschriften behandeld. De heer Olivier heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de verhoging van de kwaliteit van de behandeling van beroep- en bezwaarschriften. Ook heeft hij een belangrijke rol gespeeld bij de verbetering van de kwaliteit van de heroverwegingsbesluiten. Burgemeester en Wethouders constateren vervolgens dat zijn inzet en kennis een inspirerende invloed hebben gehad op degenen die met hem werken.

De speld wordt uitgereikt door burgemeester Lemstra tijdens een bijeenkomst van de voltallige commissie op vrijdag 28 maart a.s., tijdens welke bijeenkomst het jubileum van mr. Olivier zal worden herdacht.

Plaats en tijdstip bijeenkomst en uitreiking: koffiekamer, 2e etage stadhuis; 17.00 uur.

Deze pagina is gewijzigd op 28 maart 2003