Keuringsdienst van Waren

Nieuws

Overtredingen drankverkoop tijdens Geuzenfeest

Datum: 4-4-03

Tijdens het Geuzenfeest in Brielle hebben controleurs van de VWA/Keuringsdienst van Waren de naleving van de Drank- en Horecawet gecontroleerd. Hierbij is 3 maal proces verbaal opgemaakt en zijn 3 schriftelijke waarschuwingen gegeven.

Afgelopen dinsdag vond in Brielle het Geuzenfeeest plaats. Tijdens dit evenement hebben controleurs van de VWA/Keuringsdienst van Waren een aantal maatregelen moeten nemen voor het overtreden van de Drank- en Horecawet.

Zo werden bij twee gelegenheden sterk alcoholische dranken verkocht terwijl dit volgens de vergunning niet mocht. Ook verkocht een slijter sterke drank voor consumptie ter plaatse. Voor deze overtredingen is proces-verbaal opgemaakt.

Op een drietal plaatsen ontbrak een aanduiding van de leeftijdsgrenzen (bijvoorbeeld in de vorm van een sticker). Hiervoor zijn schriftelijke waarschuwingen gegeven.

In de Drank- en Horecawet zijn strenge regels gesteld ten aanzien van de verstrekking van alcoholhoudende drank aan jongeren. Als niet is vastgesteld dat jongeren ouder zijn dan de 16 jaar mag aan hen geen alcoholhoudende drank worden verstrekt. Voor wat betreft het verstrekken van sterke drank (gedistilleerd met 15% alcohol of meer) geldt een leeftijdsgrens van 18 jaar. De leeftijdsgrenzen moeten tevens op een duidelijke wijze worden aangeduid.

De VWA/Keuringsdienst van Waren zal ook andere festiviteiten intensief gaan controleren op de naleving van de Drank- en Horecawet.

De Voedsel en Waren Autoriteit (VWA) is de nieuwe overheidsorganisatie die zich bezig houdt met voedselveiligheid en productveiligheid. De VWA heeft 2 werkmaatschappijen: Keuringsdienst van Waren en Rijksdienst voor de keuring van Vee en Vlees. Het toezicht op de naleving van de Drank- en Horecawet wordt vanuit de VWA uitgevoerd door de Keuringsdienst van Waren.

foto: parkiet