Gemeente Hengelo

Collecte Paasvuren 2003 Raadscommissies Klachtrecht Gemeenteraad Bestemmingsplannen Hengelo's Inbraak Preventie Project Berflo Es Bouwplannen Skatevoorziening tijdelijk buiten gebruik Wet milieubeheer Controle groene containers Kapvergunningen Vrijwilligers gezocht "Leren op afstand" Verkeersbesluiten Tijdstip kijkuren gevonden fietsen gewijzigd Werk aan de weg Mededelingen 8 april 2003
Collecte


Tot en met 12 april collecteert de Nederlandse Hartstichting. Raadscommissies


www.hengelo.nl, onder Bestuur/ Raadscommissies. vanaf 19.30 uur in de Raadzaal van het stadhuis. Op de agenda staan onder meer:
Gemeenteraad


De meest actuele agenda vindt u op www.hengelo.nl, onder Bestuur/ Gemeenteraad. De stukken liggen ter inzage bij de Gemeentewinkel, de bibliotheek en het "Hasselerhoes".

Hengelo's Inbraak Preventieproject in Berflo Es


In januari 2003 is het vervolg van het Hengelo's Inbraak Preventie Project van start gegaan. Het Hengelo's Inbraak Preventie Project is een initiatief van de gemeente Hengelo in samenwerking met de politie en het SWB Midden-Twente. Wijk na wijk worden informatiebrieven verspreid onder de bewoners van Hengelo. Momenteel loopt het project in de Berflo Es. De bewoners van de Berflo Es ontvangen binnenkort informatie over hoe kosteloos een preventieadvies aangevraagd kan worden.

Het preventieproject heeft tot doel zoveel mogelijk woningen zo optimaal mogelijk te beveiligen tegen inbraken en daarmee een bijdrage te leveren aan een daling van het aantal inbraken binnen de gemeente. De gemeente biedt de bewoners de gelegenheid om kosteloos een preventieadvies te krijgen volgens de eisen van het certificaat Veilige Woning van het Politiekeurmerk Veilig wonen. Indien de bewoners volledig uitvoering geven aan het advies komen zij in aanmerking voor het certificaat Veilige woning. Met dat certificaat kan bij de meeste verzekerings-maatschappijen een flinke premiekorting op de inboedelverzekering worden verkregen. Uit preventie projecten in andere gemeenten is gebleken dat de kans op inbraak in een gecertificeerde woning aanmerkelijk kleiner is.

Meer informatie kunt u krijgen bij de afdeling Communicatie van de gemeente Hengelo,
telefoon 245 95 55.
Skate-voorziening tijdelijk buiten gebruik




De tijdelijke skate-voorziening tussen het Stadskantoor en winkelcentrum Thiemsbrug is van 25 april tot 7 mei 2003 niet te gebruiken, in verband met activiteiten in het kader van Koninginnedag. Vanaf 8 mei kan de tijdelijke voorziening weer worden gebruikt. Controle groene containers



Bij de verwerking van het groente-, fruit- en tuinafval uit de groene containers blijkt af en toe dat de inhoud vervuild is met ander afval. Het gft-afval kan daardoor niet worden gecomposteerd of pas nadat het afval dat er niet in hoort is verwijderd. Dit veroorzaakt onnodige kosten.
Extra controle
Op 28 maart was de vracht gft-afval uit Vossenbelt-noord en het aangrenzende buitengebied verontreinigd. Op 11 april wordt in deze wijk opnieuw ingezameld. Daarbij wordt extra gelet op de inhoud van de groene containers. Wanneer tussen het groente-, fruit- en tuinafval ander afval wordt gevonden, wordt de container niet geleegd.

Vrijwilligers gezocht voor taalproject Leren op afstand


De gemeente heeft een taalproject Leren op afstand opgezet. Dit project wordt uitgevoerd door het ROC Oost Nederland. Het project heeft als doel om het wegnemen van taalachterstand bij buitenlandse mensen te bespoedigen. De ervaring leert dat taalonderwijs het meest succesvol is als in de thuissituatie ook Nederlands gesproken wordt. In het huidige taalonderwijs wordt in de thuissituatie weinig of niet geoefend in het leren van de Nederlandse taal. Een oplossing is het taalonderwijs onderdeel uit te laten maken van het alledaagse leven.

Leren op afstand is een project waarbij het leren van Nederlands in de thuissituatie wordt geïntegreerd met behulp van ICT-middelen. De deelnemers krijgen op de gebruikelijke wijze les van docenten van het ROC Oost Nederland. Verder ontwikkelt het ROC een studieprogramma op CD, waarmee met oefeningen het dagelijkse leven van de huishouding in de Nederlandse taal wordt verwoord. Daarnaast wordt in de thuissituatie van de deelnemers geoefend. De deelnemers krijgen de beschikking over een leasecomputer en een studieprogramma. De uitkomst is een CD die vol staat met de dagelijkse belevenissen van de deelnemers, die worden verteld en beleefd in het Nederlands.

Vrijwilligers gezocht
De gemeente is op zoek naar vrijwilligers die het oefenen met het studieprogramma willen begeleiden. De vrijwilligers moeten in staat zijn samen met het gezin het studieprogramma uit te voeren, feedback te geven en hulp te bieden bij het oplossen van praktische problemen. De vrijwilligers krijgen een training in het gebruik van het studieprogramma.

Van een vrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij beschikbaar is voor 3 uur per week, ervaring heeft met het gebruik van de computer, ervaring heeft in het begeleiden van mensen, affiniteit heeft met de doelgroep, bereid is mee te denken om het project verder te ontwikkelen en zowel zelfstandig als in groepsverband kan functioneren.

Aanmelden en meer informatie

Heeft u belangstelling om vrijwilliger te worden of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met mevr. Nordkamp, telefoon 850 34 56, email cml.nordkamp@roc-on.nl.
automatisch bericht thuis. Heeft u hierover vragen, dan kunt u contact opnemen met de politie Twente, telefoon 0900-8844. Paasvuren 2003


Vraag tijdig een vergunning aan
Klachtrecht



Ieder van u komt wel eens met de gemeente in aanraking. Dagelijks vinden er vele contacten plaats. Daar gaat wel eens iets bij mis. U voelt zich dan wellicht onheus behandeld. Heeft u klachten over onheuse gedragingen van een ambtenaar werkzaam bij de gemeente Hengelo, een Collegelid of een Raadslid, dan heeft u wettelijk het recht daarover een klacht in te dienen bij het College van B en W. Deze klachten worden op een vastgestelde wijze binnen een bepaalde termijn behandeld. Ter bescherming van uw privacy worden klachten altijd vertrouwelijk behandeld.

De Overijsselse Ombudsman

Bent u over de afhandeling van uw klacht niet tevreden, dan kunt u uw klacht voorleggen aan de Overijsselse Ombudsman. De Overijsselse Ombudsman is, anders dan de naam doet vermoeden, een commissie. Deze commissie heeft geen binding met de gemeente en spreekt een onafhankelijk en onpartijdig oordeel over uw klacht uit.

Meer weten?

Wilt u meer weten over het klachtrecht en de Overijsselse Ombudsman, dan kunt u contact opnemen met de commissie, telefoon 0572-352 687 of u kunt terecht bij de Gemeentewinkel, telefoon 245 95 55. Daar kunt u ook een folder met uitgebreidere informatie vinden. Of kijk op www.overijsselseombudsman.nl .
Bestemmingsplannen



Bestemmingsplan Binnenstad, deelplan parkeergarage B.P. Hofstedestraat onherroepelijk

Het college van Gedeputeerde Staten van Overijssel heeft bij besluit van 25 juni 2002 (kenmerk RWB/2002/129) het door de gemeenteraad d.d. 18 december 2001 (nr. 15644) vastgestelde bestemmingsplan Binnenstad, deelplan parkeergarage B.P. Hofstedestraat gedeeltelijk goedgekeurd. Dit goedkeuringsbesluit heeft van 10 juli tot 21 augustus 2002 voor belanghebbenden ter inzage gelegen.

Binnen de beroepstermijn is tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten beroep ingesteld. Het ingestelde beroep is echter onlangs ingetrokken. Een verzoek om voorlopige voorziening was niet ingediend. Het bestemmingsplan Binnenstad, deelplan parkeergarage B.P. Hofstedestraat is hierdoor op 22 augustus 2002 in werking getreden. Ter inzage

Het rechtsgeldige bestemmingsplan Binnenstad, deelplan parkeergarage B.P. Hofstedestraat ligt ter inzage bij de afdeling Bouwen, 2^e etage Telgenflat.

Aanlegvergunning Bornsedijk

Een aanvraag is ingediend tot het verlenen van een aanlegvergunning voor:

* Bornsedijk, kadastraal bekend Sectie U nr. 177, voor het uitvoeren van boomkwekerij activiteiten
Ter inzage en zienswijzen
Het verzoek ligt van 9 april tot en met 6 mei 2003 ter inzage bij de afdeling Bestuurlijk Juridische Zaken, Reitzstraat 15, kamer 115. Uw zienswijzen tegen het verlenen van de benodigde aanlegvergunning kunt u van 9 april tot en met 6 mei 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Bouwplannen




* Pasteurstraat 43, veranderen en vergroten woonhuis en oprichten garage/berging

* Paul van Kempenstraat 59, veranderen en vergroten woonhuis
* Steve Bikostraat 38, veranderen en vergroten woonhuis
* Verenigingsstraat 18, plaatsen dakkapel
* Waalstraat 9, vergroten woonhuis

* Ankarastraat 3, veranderen en vergroten woonhuis
* Benninksweg 49, veranderen en vergroten woonhuis
* Heraklesstraat 2, veranderen en vergroten buurthuis voor cursus en kantoorruimte

* Reggestraat 37, veranderen en vergroten woonhuis
* Rougoorweg 50, veranderen en vergroten woonhuis wijziging reeds verleende vergunning d.d. 22-4-2001, nr 2001/678
* Woolderesweg 130, oprichten zendmast (10 meter) t.b.v. interne communicatie
In de week van 24 tot en met 28 maart 2003 is vergunning verleend
* Aalststraat 22, oprichten garage annex schuur
* Beekforelstraat 17, veranderen en vergroten woonhuis
* Cardiffstraat 19, veranderen en vergroten woonhuis
* Deldenerstraat 78, vergroten woonhuis

* Enschedesestraat 94, veranderen en vergroten entree
* Geerdinksweg 103, veranderen en vergroten woonhuis
* Geurdsweg 31, oprichten woonhuis

* Hengelose Esstraat 24, veranderen en vergroten woonhuis
* Industriestraat 220, veranderen en vergroten woonhuis
* Libellestraat 13-1, oprichten woonhuis

* Meester Molendijkweg nabij nr. 29, oprichten brug
* Pasteurstraat 30, veranderen en vergroten woonhuis In de week van 24 tot en met 28 maart 2003 is vergunning verleend
* Berkellaan 8, slopen garagebox
Reclamevergunning
In de week van 24 tot en met 28 maart 2003 is vergunning verleend
* Asveldweg 2, plaatsen vlaggenmast

* Drienerstraat 8, plaatsen lichtbak

* Goudstraat 31-49, plaatsen 10 reclame-objecten
* Havenkade 36, plaatsen reclame-object
afdeling Bouwen. Belanghebbenden kunnen binnen een termijn van zes weken na de dag van verzending van het besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
De besluiten zijn genomen in de week van 24 tot en met 28 maart 2003. Tijdelijke vrijstelling als bedoeld in artikel 17 WRO Een aanvraag voor een bouwvergunning is ingediend voor:
* Pasmaatweg 40, boven Leenders Bike totaal, ten behoeve van het tijdelijk in gebruik nemen van de eerste verdieping van een bedrijfspand voor de vestiging van een detailhandel in outdoor-sportartikelen

De aanvraag is in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn echter van plan met toepassing van artikel 17 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening tijdelijk vrijstelling te verlenen van de voorschriften van het geldende bestemmingsplan voor een periode van 1 jaar.
Het verzoek ligt van 9 april tot 23 april 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen, Markt 203. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van de gevraagde vrijstelling kunt u tot 23 april 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.
Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Hunzestraat 8, veranderen en vergroten woonhuis
* Twekkelerweg 311, oprichten kleedruimte Het voornemen vrijstelling te verlenen ligt van 9 april tot 23 april 2003 voor belanghebbenden ter inzage bij de afdeling Bouwen, tweede verdieping van het Telgenflat, Markt 203. Eventuele zienswijzen tegen het voornemen tot het verlenen van vrijstelling kunt u tot 23 april 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo.

Artikel 19 lid 3 WRO

Verzoeken om vrijstelling van de geldende bestemmingsplanbepalingen zijn ingediend voor:

* Bongertsweg 27, veranderen en vergroten woonhuis
* Johan Kaartstraat 32, veranderen en vergroten woonhuis
* Sloetsweg 281, veranderen en vergroten woonhuis De bouwplannen zijn in strijd met het ter plaatse geldende bestemmingsplan. Burgemeester en wethouders zijn op grond van artikel 19 lid 3 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bevoegd om voor bouwwerken als bedoeld in artikel 20 van het Besluit op de ruimtelijke ordening, vrijstelling te verlenen van het bestemmingsplan. Zij zijn in principe bereid de procedure te starten die ertoe kan leiden dat de vrijstelling wordt verleend, omdat het bouwplan past binnen het daarvoor gehanteerde beleid.
Ter inzage en zienswijzen
Het voornemen om vrijstelling te verlenen ligt van 9 april tot 7 mei 2003 ter inzage bij de afdeling Bouwen. Eventuele zienswijzen tegen dit voornemen kunt u tot 7 mei 2003 schriftelijk indienen bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Wet milieubeheer




* Kruidvat Holding BV, Enschedesestraat 19, in verband met het oprichten van een drogisterij
C-1000, Willem de Merodestraat 40, in verband met het veranderen van de supermarkt (Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven Ipek International Vof, Waarbekenweg 19;
Pallettruck Twente, Hassinkweg 33, in verband met het van
* Weijermars Aannemingsbedrijf, Breemarsweg 227 en Huyskamp Houtgroep Bewerking BV, Topaasstraat 17, voor het veranderen van de inrichtingen (Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer) Potter Huiskes BV, Ketelstraat 2 en Scheurink Installatietechniek, Dennenbosweg 29 in verband met het van toepassing worden van het Besluit bouw- en houtbedrijven milieubeheer
* Solenoid Benelux BV, Wegtersweg 38 en Bleckmann Logistics BV, Diamantstraat 9, voor het veranderen van de inrichting (Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer) Wagenborg Nedlift, Spinelstraat 37; Rofasto en Ting BV (Grandimex), Aquamarijnstraat 175 en HoH Hengelo, Havenstraat 21, in verband met het van toepassing worden op deze inrichtingen van het Besluit opslag- en transportbedrijven milieubeheer
* Meridian, Emmaweg 14, in verband met het oprichten van een cafetaria en afhaalrestaurant enCateringgroep de Industrie, Slachthuisweg 69,voor het oprichten van een cateringbedrijf (Besluit horeca, sport- en recreatie-inrichtingen) Cafe Malle Babbe, Sloetsweg 355; Cafetaria Assink, Breemarsweg 211; Snackcorner ABC, Boekeloseweg 81 en Snackbar Woolderes, Woolderesweg 106, in verband met het van toepassing worden van het Besluit horeca-, sport- en recreatie- inrichtingen milieubeheer
* Autobedrijf Henk Maathuis, Torenlaan 10, voor het oprichten van een autobedrijf
Fikkert, Sloetsweg 354 en NT Autos, Havenkade 70, voor het veranderen van de inrichting (Besluit inrichtingen voor motorvoertuigen milieubeheer)

* Techno Benelux BV, Enschedesestraat 218, in verband met het oprichten van een kantoorgebouw met luchtbehandelingsinstallatie Droste Vastgoedontwikkeling BV, Bergweg/Tapuitstraat, in verband met het oprichten van een appartementencomplex en Woningbeheer St. Joseph, Bergweg, in verband met het oprichten van een appartementencomplex (Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer)
ROC Oost Nederland, Industrieplein 2, in verband met het van toepassing worden van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer

* De heer H. Leuveld, Bornsedijk 62, voor het oprichten van een akkerbouwbedrijf (Besluit akkerbouwbedrijven milieu)
* De heer W.G.M. Weghorst, Burenweg 81, voor het veranderen van de inrichting (Besluit melkrundveehouderijbedrijf milieubeheer) Ter inzage

geen bezwaar of beroep open. De meldingen met bijbehorende stukken kunt u van 9 april tot en met 21 mei 2003 inzien bij de afdeling Milieu. Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 13.00 uur en op maandag buiten kantooruren na telefonische afspraak, telefoon 245 96 55.

Beschikkingen

Burgemeester en wethouders hebben verleend:

* een veranderingsvergunning aan Boermarke Vers, Diamantstraat 44, voor een productiebedrijf voor zuivel, dessert en voedingsmiddelen
* een veranderingsvergunning aan Hydrospex Cylap Bv, Opaalstraat 44, voor een metaalconstructiebedrijf

* een revisievergunning aan Essent Facilities, Wegtersweg 1 en 3, Slachthuisweg 10, voor een inrichting. De inrichting omvat onder meer een kantoor, een werkplaats, een voertuigstalling, een telecomknooppunt, een logistiek servicepunt, een afvalstation voor eigen afval en tennisbanen

De vergunningen bevatten voorschriften die ten doel hebben nadelige gevolgen voor het milieu te voorkomen dan wel zoveel mogelijk te beperken. Tegen de ontwerpbeschikkingen zijn geen bedenkingen ingebracht. De vergunningen zijn niet gewijzigd ten opzichte van het ontwerp.
Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

De beschikkingen en bijbehorende stukken liggen van 9 april tot en met 21 mei 2003 ter inzage bij de afdeling Milieu. Omdat geen bedenkingen zijn ingebracht en de beschikkingen niet zijn gewijzigd ten opzichte van de ontwerpen, kan tegen deze beschikkingen alleen beroep worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen bedenkingen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Een beroepschrift dient voor 21 mei 2003 te zijn verzonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Tegelijk met of direct na het beroepschrift kan bij de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek worden gedaan om het treffen van een voorlopige voorziening. Het griffierecht voor het in behandeling nemen van een beroepschrift bedraagt 116,- en eenzelfde bedrag voor een verzoek om een voorlopige voorziening (voor rechtspersonen geldt voor beide gevallen een bedrag van 232,-). Een beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht, tenzij tijdig een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. De beschikking wordt dan niet van kracht alvorens op dit verzoek is beslist.

Vergunning wet milieubeheer

Bij de afdeling Milieu ligt vanaf 9 april 2003 gedurende zes weken ter inzage het besluit tot verlening van een nieuwe, de gehele inrichting omvattende (revisie)vergunning als bedoeld in artikel 8.4, eerste lid van de wet milieubeheer aan:

* Z-Tech B.V. en Z-Tech Products B.V., Amarilstraat 21 (kadastraal bekend sectie E, nr. 2109), voor een bedrijf voor het ontwikkelen en realiseren van assemblagelijnen en testunits

Ter inzage, beroep en voorlopige voorziening

Aangezien het vergunningbesluit naar de strekking niet is gewijzigd ten opzichte van het ontwerp daarvan en er niet tijdig bedenkingen zijn ingebracht tegen het ontwerpbesluit, is het in beginsel niet mogelijk hiertegen nog beroep in te stellen. Degene die kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig bedenkingen in te brengen kan wel beroep instellen. Wilt u beroep instellen, dan dient u een gedagtekend, gemotiveerd en ondertekend beroepschrift te zenden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Ook dient u er voor te zorgen dat binnen vier weken na een verzoek daartoe van de Griffier een bedrag van 116,- (rechtspersonen 232,-) als griffierecht wordt bijgeschreven. Eenzelfde bedrag aan griffierecht is verschuldigd indien u voor afloop van de beroepstermijn verzoekt om een voorlopige voorziening te treffen. In dat geval treedt het besluit niet in werking alvorens op dit verzoek is beslist. Behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening is overigens alleen mogelijk indien u ook een beroepschrift indient. Kapvergunningen


In de week van 27 maart tot 2 april 2003 zijn kapvergunningen verleend
* 1 eik in de Torenlaan, ter hoogte van huisnummer 15. Herplant: 5 eiken in de maat 14/16, in het voorjaar 2004.
* 2 eiken in de Vleermuisstraat 40. Herplant: 5 wintereiken en 5 zomereiken in de maat 20/25.

* 49 stuks Fagus sylvatica (beukenhaag) en 2 stuks Acer platanoides (esdoorns) in de Kees van Baarenstraat 22, aan de achterzijde van de woning. Herplant: geen.

* Diverse soorten bomen in de houtwallen aan de Enschedese Havenweg, met de kadasternummers: N79 en N1396. Herplant: de open oppervlaktes groter dan 5 m2 worden herplant met bosplantsoen, in de maat 100/120, binnen een jaar na het kappen. De besluiten liggen gedurende zes weken ter inzage bij de balie van de De besluiten zijn genomen in de week van 27 maart tot en met 2 april Verkeersbesluiten


Rijkswaterstaat en Twickel hebben de gemeente verzocht mee te werken aan het aanleggen van een ecostrook op het Hamjan viaduct, om meer ecologische uitwisselingsmogelijkheden rondom de A35 te creëren. Een groot deel van Twickel en een deel van Woolde maken deel uit van de provinciaal ecologische hoofdstructuur. Het belang van samenhang tussen de gebieden neemt toe nu er in Woolde een retentiegebied als natuurterrein wordt ingericht. Om het Hamjan viaduct als "ecoduct" goed te kunnen laten functioneren wordt de Hamsweg voor het gemotoriseerde verkeer afgesloten. Ook voor de verkeersveiligheid is dit wenselijk. De Hamsweg maakt deel uit van een recreatieve fietsroute.
Het besluit ligt na publicatiedatum gedurende zes weken ter inzage bij de dienst Stedelijk Beheer en Ontwikkeling, Reitzstraat 15, kamer 115. Tegen het besluit kunnen belanghebbenden binnen zes weken na publicatiedatum bezwaar maken bij het College van B en W, Postbus 18, 7550 AA Hengelo. Een bezwaarschrift dient te worden ondertekend en Werk aan de weg




wordt de doorsteek van de Bornsestraat naar het Troelstraplein met ingang van maandag 14 april afgesloten voor alle verkeer. Het kruispunt Bornsestraat-Troelstraplein-Weideweg en de Bornsestraat vanaf het kruispunt tot aan de Beukweg worden met ingang van dinsdag 15 april afgesloten voor alle verkeer.

Beckumerstraat
In verband met vervanging van het riool en herbestrating is de Beckumerstraat gelegen tussen de Kerkstraat en de W. de Clerqstraat met ingang van 28 maart voor een periode van ongeveer 8 weken afgesloten voor het verkeer. Hierdoor zijn de Binnenweg en de Van Markenstraat alleen toegankelijk vanaf de C.T. Storkstraat. Laurastraat
In verband met herbestrating is de Laurastraat van 7 april tot en met 29 april 2003 afgesloten voor het verkeer. De werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd, waardoor de aanliggende straten bereikbaar blijven.
Haaksbergerstraat
In verband met asfaltering zal in de nacht van 10 op 11 april van 20.00 uur tot 07.00 uur het kruispunt Haaksbergerstraat-Diamantstraat worden afgesloten voor het verkeer. Een omleidingroute wordt met borden aangegeven.
Spoorwegovergang
In verband met onderhoudswerkzaamheden van de Nederlandse Spoorwegen is het noodzakelijk de overwegen in de Pruisische Veldweg, Beldersweg en Kettingbrugweg af te sluiten voor alle verkeer in de nacht van zaterdag 12 april op zondag 13 april, van 23.00 uur tot 07.00 uur. Kerkstraat
In verband met rioleringswerkzaamheden is met ingang van 12 maart de Kerkstraat gelegen tussen de Schouwinksweg en de Ludgerusstraat voor een periode van 5 à 6 weken afgesloten voor het verkeer.




april 1