Gemeente Leeuwarden

Gratis fietsenstalling nu ook op vrijdag open

De fietsenstalling bevindt zich tegenover De Harmonie Met ingang van vrijdag 4 april is de bewaakte fietsenstalling van 10.00 tot 18.00 uur nu ook op vrijdag gratis open. De gratis openstelling van de bewaakte fietsenstalling aan het Ruiterskwartier op zaterdag is al een succes. Vele bezoekers van de Leeuwarder binnenstad stallen hier zaterdags van 12.00 tot 18.00 uur hun fiets of scooter.

Vanwege het bovenstaand succes is besloten de proef uit te breiden met de vrijdag. Vrijdag is, ook vanwege de markt, één van de meest drukbezochte winkeldagen.

De gemeente Leeuwarden heeft deze gratis openstalling begin januari als pilot gestart. Door middel van deze proef kan het winkelend publiek hun fiets gratis en veilig stallen en lopen zij geen risico voor diefstal of vandalisme van de fiets. Daarnaast is het aantal gestalde fietsen, welke vaak een rommelig straatbeeld geven, in de binnenstad verminderd.

Na 18.00 uur blijft de nachtstalling tot 06.00 uur geopend voor het uitgaanspubliek. De kosten voor een fiets zijn dan 0,90 en voor een scooter 1,75.