Tom Coronel

4 April 2003: Tom Coronel start Europees seizoen

Nog geen week nadat Tom Coronel zijn raceseizoen van 2003 in Japan startte zal hij komend weekend zijn Europese raceprogramma aanvangen. De Huizenaar zal met een door Carly Motors geprepareerde BMW 320i uitkomen in het Europees tourwagen kampioenschap (ETCC). De eerste ronde van het kampioensschap vindt dit weekend plaats op het Circuit de Catalunya nabij Barcelona. Gisteren werd er voor de teams nog een laatste test georganiseerd om de veelal nieuwe wagens optimaal te prepareren. Voor Tom Coronel was die noodzaak er niet, hij zal voorlopig nog in de auto van 2002 uitkomen.

"We hebben op dit moment één 2003 auto klaar en daar gaat mijn teamgenoot Duncan Huisman in rijden. Het team is druk bezig om de tweede auto op te bouwen en de verwachting is dat ik die vanaf de derde race kan gebruiken. Mij maakt het nu niet zo veel uit of ik met de oude of de nieuwe auto moet rijden. We hebben met de nieuwe auto nog nauwelijks getest, dus op dit moment is dat nog een groot vraagteken. De auto van vorig jaar kennen we beter, al wil dat niet altijd zeggen dat er geen problemen op kunnen treden. In de training van gisteren heb ik namelijk nogal wat pech gehad. Er lekte wat olie waardoor er een brandje ontstond en daarnaast hadden we nog een probleem met het differentieel. Door dit alles kon ik maar een stuk of 15 rondjes rijden en dan nog voornamelijk de pits in en uit", aldus Tom.

Vandaag heeft het ETCC een rustdag en komen de andere klasses in actie. Voor morgen staan er twee vrije trainingen en een kwalificatie training op het programma. Net als vorig jaar zal Eurosport weer uitvoerig berichten over de LG Superracing weekends. Vanavond om 19:45 is er alvast een voorbeschouwing op het nieuwe seizoen te zien en morgen doet de sportzender van 18:30 tot 19:00 verslag van de trainingen. Op zondag zijn de beide races live vanaf 15:15 te zien. Daarnaast is er natuurlijk ook volop aandacht voor de andere races van het Superracing weekend waaronder FIA GT, Formule Renault en de Europese Clio cup waarin ook de nodige landgenoten uit zullen komen.

---