Politie Amsterdam-Amstelland

Gewonde bij steekpartij

4-4-2003. Een 14-jarige jongen is gisteravond rond acht uur bij een steekpartij op het Weteringplantsoen gewond geraakt. Het slachtoffer zat samen met zijn 16-jarig neef op een bankje toen twee mannen passeerden. Eén van hen, een 19-jarige Amsterdammer, maakte een opmerking waardoor er een woordenwisseling ontstond tussen de vier jongens. Tijdens de woordenwisseling trok de 19-jarige man een mes en stak de 14-jarige Amsterdammer in zijn hand. Deze moest voor behandeling naar het ziekenhuis. De verdachte is aangehouden en wordt maandag voorgeleid.

---

Inzittenden auto gearresteerd

4-4-2003. Vannacht zijn op Geldershoofd een man van 31 en een vrouw van 43 jaar oud gearresteerd in een gestolen auto. Agenten zagen een auto rijden waarvan zij de inzittenden herkenden. Zij lieten de auto stoppen. Het voertuig bleek gestolen te zijn. De 31-jarige passagier is na verhoor vrijgelaten. De vrouw, die achter het stuur zat, is ingesloten.

---

Doorrijder blijkt drankrijder

4-4-2003. Een 42-jarige dronken automobilist kon vannacht worden gearresteerd dankzij de hulp van een getuige. De bestuurder van een auto reed achter op een andere auto die stilstond voor het rode verkeerslicht. Toen de tegenpartij uitstapte om de schade te bekijken ging hij er vandoor, maar werd achtervolgd door een getuige van de aanrijding. Agenten konden de dronken bestuurder uiteindelijk arresteren. De man had meer dan twee promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs is ingenomen.

---

Overval op horecabedrijf

4-4-2003. Twee mannen hebben gisteravond een gewapende overval gepleegd op een horecabedrijf aan Plein 40-45. Tegen sluitingstijd werd de eigenaar in de zaak overlopen door twee daders. Zij dreigden geweld te gebruiken en eisten de inhoud van de kassa. De mannen zijn lopend met hun buit gevlucht in de richting van het Gerbrandypark. Zij zijn voortvluchtig.

---

Straatrovers gearresteerd

4-4-2003. Gisteren zijn na een zoekactie twee mannen gearresteerd die op de Heemstedestraat een 42-jarige vrouw hadden beroofd. Zij zijn ingesloten. Twee andere mannen zijn nog voortvluchtig.
---
Vrijwilligerswerk doen
Wilt u een bijdrage leveren aan de leefbaarheid en veiligheid in Amsterdam en omgeving? Het regiokorps Amsterdam-Amstelland zoekt mensen die graag vrijwilligerswerk willen doen.
Gewelddadige achtervolging

31-3-2002. Wij vragen opnieuw uw aandacht voor een gewelddadige achtervolging op 15 maart jongstleden in de binnenstad van Amsterdam. Lees meer op onze assistentie-pagina.