Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Nunspeet, 4 april 2003

Onderwerp: Politie zoekt getuigen ontvoering.

De politie op de Veluwe is op zoek naar drie vermoedelijk Oost-Europese mannen die gedurende enkele dagen een 41-jarige man uit Nunspeet van zijn vrijheid hebben beroofd. Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden redelijk.

De man ging op dinsdag 25 maart omstreeks 08.15 uur met zijn donkergrijze Mercedes Sprinter op weg naar zijn werk. Op de rotonde Eperweg/ F.A. Molijnlaan in Nunspeet stopte er een auto voor hem, kennelijk wilde de passagier de weg vragen. De onbekende man liep naar de Nunspeter, bedreigde hem met een vuurwapen, stapte in diens bestelbus en sommeerde hem achter de personenauto aan te rijden.

Op de parallelweg langs de Eperweg richting Epe (lokaal bekend als de Oude Eperweg) werd het slachtoffer geblinddoekt en gekneveld, waarna hij plaats moest nemen in de personenauto en men in onbekende richting vetrok. Na ongeveer drie kwartier rijden kwam men op een locatie waar de man in een hok werd gestopt. Hier heeft hij tot vrijdagnacht zonder eten en drinken vertoefd. Tijdens dit verblijf is nooit over de reden van zijn ontvoering gesproken.

Inmiddels was door de echtgenote alarm geslagen en het politie onderzoek leverde in eerste instantie geen bijzonderheden op. Op donderdagmiddag werd de bestelbus door een politieman op de parkeerplaats bij het oude wildrooster (lokaal zo genoemd) aan de Aardhuisweg in Apeldoorn aangetroffen.

Tot de duisternis en de volgende dag is op grote schaal in het bos- en heidegebied naar de vermiste man gezocht. Hierbij zijn onder andere een helikoper, een vliegtuigje van de brandweer, politie te paard, de Mobiele Eenheid, ATB-ers, motorrijders, boswachters en lokale politiemensen ingezet. De man werd niet gevonden.

Zaterdagochtend rond 00.40 uur kwam er bij de politie een telefoontje van een benzinestation aan de A1 onder Apeldoorn dat de Nunspeter zich daar had gemeld. Hij bleek even tevoren door zijn drie ontvoerders uit de auto te zijn gezet.

Het politieteam zoekt in verband met dit feit contact met getuigen, die antwoord kunnen geven op de volgende vragen: * Wie heeft de afgelopen weken een klein model Peugeot, kleur blauw, vermoedelijk met de cijfers163 op de Veluwe of in de omgeving van Nunspeet en Apeldoorn gezien. * Wie heeft de auto van het slachtoffer in de tussenliggende periode gezien met of zonder inzittenden. Ditzelfde geldt voor de Peugeot. * Wie heeft de drie mogelijke ontvoerders gezien, waarvan bekend is, dat zij allen rond de 30 jaar zijn, een gebruind uiterlijk hebben en Oost-Europees dan wel slecht Duits spreken. Van de man die in de bus bij de Nunspeter kwam zitten is bekend, dat hij fors van postuur is, een dik kaal hoofd heeft en ongeveer 2 meter lang is. Hij heeft en dikke buik en een meerkleurige tatoeage op zijn rechterarm. U kunt uw informatie kwijt op telefoonnummer 0900- 8844.

Einde bericht

Voor info: Anton de Ronde, 055 5482050.