Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer Postbus 90801 2509 LV Den Haag der Staten-Generaal Anna van Hannoverstraat 4 Binnenhof 1a Telefoon (070) 333 44 44 2513 AA 's-GRAVENHAGE Telefax (070) 333 40 33

Uw brief Ons kenmerk SV/R&S/03/26909b

Onderwerp Datum Wijziging van het Besluit SUWI en het Besluit 4 april 2003 taakuitoefening Inspectie werk en Inkomen

./. Hierbij doe ik u toekomen het ontwerp van het Besluit tot wijziging van het Besluit SUWI en het Besluit taakuitoefening Inspectie werk en Inkomen.

Voorgesteld wordt om het Besluit SUWI op drie onderdelen te wijzigen. De verplichting voor het UWV/ B&W en reïntegratiebedrijven om in het reïntegratiecontract afspraken te maken over de gegevensuitwisseling, onder andere over de mate van meewerken aan reïntegratie, wordt verduidelijkt. Daarnaast wordt de werkgever, die een basissubsidie heeft aangevraagd, verplicht om bij het trajectplan een begroting op te nemen, waardoor de te maken kosten in het kader van reïntegratie in het tweede spoor inzichtelijk worden gemaakt. Tevens wordt de mogelijkheid geboden om nadere regels te stellen met betrekking tot de maximale hoogte van de basis- en plaatsingssubsidie.

In het Besluit taakuitoefening Inspectie Werk en Inkomen wordt de periodieke informatieverstrekking nader geregeld.

Gelet op artikel 10, zesde lid, van de Wet REA, artikel 72, vijfde lid, WW, artikel 8, vierde lid, WIW en artikel 44, tweede lid, van de Wet SUWI wordt het Besluit hierbij aan u voorgelegd.

De Minister van Sociale Zaken
en Werkgelegenheid,

(mr. A.J. de Geus)