Politie Zaanstreek-waterland



15:47 03-APR-03
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE

Winkeldieven betrapt

Een 31-jarige en een 36-jarige man, beiden uit Assendelft werden door personeel van een elektronicawinkel betrapt op diefstal van twee oventjes en door hen aangehouden. Het diefstalalarm in de winkel ging af en men zag de mannen met de oventjes uit de winkel weglopen. Het personeel zette de achtervolging in en kon de mannen even later in de Botenmakersstraat aanhouden. Daarbij werd de hulp van de stadswachten ingeroepen, omdat één van de mannen zich agressief gedroeg. De mannen werden aan de gewaarschuwde politie overgedragen. Na verhoor en een proces-verbaal werden beide verdachten later op de dag weer in vrijheid gesteld.

16:29 03-APR-03
LOC: PURMEREND, ZWANEBLOEM

Bromfietsers in de fout

Bij een gisterenmiddag gehouden bromfietscontrole werden 22 brom- en snorfietsen gecontroleerd. Acht bestuurders kregen een proces-verbaal omdat hun voertuig een te hoog vermogen had. Twee bestuurders droegen geen helm, één had geen bromfietscertificaat en twee bromfietsen hadden een gladde band. Ook die bestuurders kregen een proces-verbaal.
Om de verkeersveiligheid te vergroten heeft de politie reeds aangekondigd in de maand april het aantal bromfietscontroles te intensiveren.

16:59 03-APR-03
LOC: VOLENDAM, PARALLELWEG

Weedplantage ontruimd

Na een telefonisch melding via de kliklijn gisterenochtend van een burger trof de politie 's middags in een bedrijfsunit 99 jonge hennepplanten aan in een professioneel ingerichte plantage. Een en ander bevond zich op een bovenverdieping van het pand in een apart gecreëerde ruimte zonder ramen.
Alle planten werden vernietigd en de apparatuur inbeslaggenomen.
De eigenaar van de bedrijfsruimte, een 38-jarige man uit Volendam, werd aangehouden en in verzekering gesteld. Hij ontkent iets met de plantage van doen te hebben.
Via de kliklijn kunnen burgers over deze en andere zaken anoniem tips aan de politie doorgeven.
Alle tips worden onderzocht.

20:10 03-APR-03
LOC: ZAANDAM, DIRK KLEIMANSTRAAT

Geld gestolen uit woning

Tussen 's morgens negen uur en 's middags vier uur werden enige bankbiljetten en muntgeld in een spaarfles uit een woning gestolen. Vermoedelijk is men de woning binnengekomen door via de brievenbus de voordeur te ontsluiten. Deze was door de bewoner dichtgetrokken maar niet op het nachtslot gedaan.

02:25 04-APR-03
LOC: WATERGANG, DE DOLLARD

Inbrekers gestoord door politie

Inbrekers van een keukencentrum zijn kennelijk door de politie gestoord in hun werkzaamheden, maar wisten te ontkomen. Een surveillance-eenheid zag dat de ruit van de voordeur van het centrum was ingeslagen en zette onmiddellijk de omgeving af. Vervolgens werd het pand met een politiehond doorzocht, maar de daders werden niet meer aangetroffen. Deze hebben kans gezien in ieder geval een combioven en een koffiezetapparaat mee te nemen. Een tweede combioven stond klaar in de gang, maar moest men achterlaten.

06:43 04-APR-03
LOC: ZAANDAM, ROZENGRACHT

Illegale Bulgaren aangetroffen

Naar aanleiding van een melding van een conflict in een woning, werden door de politie aldaar vier vermoedelijk illegaal in Nederland verblijvende Bulgaren aangetroffen. Het betreffen drie vrouwen en een man. Zij werden allen overgebracht naar het politiebureau, waar hun illegaliteit werd vastgesteld. Zij werden allen in bewaring gesteld en zullen Nederland worden uitgezet. Het is niet bekend hoelang men al in Nederland was.
De woning werd vermoedelijk aan nog meer personen onderverhuurd. Omdat er van geen of gebrekkige vluchtwegen sprake was werd een en ander aan de brandweer doorgegeven.
De aard van het conflict is niet duidelijk geworden. Eén van nog twee andere aanwezige mannen zou met een mes bedreigd zijn, maar dat kon niet worden vastgesteld.

06:49 04-APR-03
LOC: ZAANDAM, BLOEMGRACHT

Laptop en telefoons uit woning gestolen

In de afgelopen nacht heeft een inbreker kans gezien via een niet afgesloten achterdeur een woning binnen te dringen. Daarvoor is men eerst via een kliko op het dak van een aanbouw geklommen, waarna men op het afgesloten achtererf kon komen. De hele benedenverdieping van de woning werd doorzocht. Behalve een laptop en twee mobiele telefoons nam men ook een jas, een tas en een bos sleutels mee. De tas werd later in de omgeving weer terug gevonden.

10:44 04-APR-03
LOC: ZAANDAM, KLAVERWEG

Gereedschap gestolen uit bedrijfsbus

Gisterenavond of afgelopen nacht heeft men een flinke partij gereedschap uit een witte bedrijfsbus gestolen. De partij bestond uit allerlei elektrisch- en handgereedschap. Men heeft de bus vermoedelijk met behulp van een stuk elektradraad kunnen openen.


Verkeershandhaving


20:47 03-APR-03
LOC: ZAANDAM, KEPPLERSTRAAT

Veel hardrijders bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole aan het begin van de avond reed 10 % van de gecontroleerde voertuigen harder dan de toegestane snelheid van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid was 83km/uur.

EINDE
---



---- --