Ingezonden persbericht


Network Associates Koopt IntruVert Networks Voor 100 Miljoen Dollar In Cash

Intrusion Detection technologie van IntruVert blokkeert aanvallen op netwerken

AMSTERDAM, 2 april 2003 Network Associates, Inc. (NYSE: NET), leverancier van oplossingen voor netwerkbeveiliging en -beschikbaarheid, maakt vandaag bekend dat het een definitieve overeenkomst voor de overname van IntruVert Networks, een aanbieder van Intrusion Detection technologie voor netwerken, ter waarde van 100 miljoen dollar heeft getekend. De geavanceerde technologie van IntruVert maakt real-time detectie van netwerkinfiltraties mogelijk en blokkeert zowel bekende als onbekende bedreigingen van de netwerkinfrastructuur van organisaties.

IntruVert Networks is niet beursgenoteerd. Het bedrijf heeft een unieke architectuur ontwikkeld waarmee inbraken op bedrijfs- en overheidsnetwerken kunnen worden ontdekt en geblokkeerd terwijl ze plaatsvinden. De innovatieve architectuur integreert gepatenteerde technieken om signatures, anomalieën en Denial of Service (DoS) aanvallen te herkennen op een multi-gigabit hardware platform. Deze geavanceerde technologieën helpen om zelfs de meest veeleisende netwerken te beschermen tegen aanvallen van buitenaf.

Naarmate netwerken complexer worden, wordt het steeds belangrijker voor organisaties om hun netwerken op een pro-actieve manier te beveiligen. De Intrusion Detection technologie van IntruVert maakt een pro-actieve benadering voor het tegenhouden van aanvallen mogelijk. Traditionele Intrusion Detection systemen leveren geen echte mogelijkheden voor blokkeren van aanvallen, maar kunnen alleen opmerken dat een aanval plaatsvindt. Aanvallen op netwerken veranderen constant, en er verschijnen bijna dagelijks nieuwe vormen van aanvallen, virussen, wormen en Trojaanse paarden. De kans dat een netwerk op een gegeven moment wordt aangevallen neemt elke dag toe, en daarmee groeit ook de noodzaak voor bedrijven om instrumenten te implementeren waarmee zulke aanvallen daadwerkelijk kunnen worden geblokkeerd.

"Network Associates is gericht op het aanbieden van de allernieuwste beveiligingsoplossingen om onze klanten te helpen hun netwerken te beschermen. De IntruVert oplossing past perfect in onze visie op het stoppen van elke aanval die binnen de firewall komt. Nu hebben we de mogelijkheden om netwerkaanvallen met multi-gigabit snelheden te blokkeren, een dramatische verbetering ten opzichte van de bestaande Intrusion Detection producten," aldus Sandra England, executive vice president, corporate development en strategic research van Network Associates. "Met deze overname breiden we onze expertise in de beveiliging van zowel computers als netwerken verder uit."

IntruVert Networks biedt haar klanten de Intrusion Detection appliances IntruShield 4000 en IntruShield 2600. Met gepatenteerde technieken voor de analyse van signatures, anomalieën en DoS aanvallen scannen de appliances het verkeer op het netwerk met multi-gigabit snelheden om aanvallen snel en accuraat te ontdekken en blokkeren. Netwerkbeheerders kunnen een gedetailleerd intrusion beleid implementeren, waarmee ze hun specifieke netwerk het best kunnen beveiligen. IntruVert biedt daarnaast een centraal, web-gebaseerd management systeem.

"IntruVert is een pionier in de ontwikkeling van de volgende generatie Intrusion Detection en preventie technologie, waarmee klanten worden beschermd tegen de nieuwste aanvallen," aldus Parveen Jain, president en CEO van IntruVert Networks. "Met de financiële slagkracht, wereldwijde verkoopkanalen en ondersteunende infrastructuur van Network Associates zullen we onze marktpenetratie en de inzet van onze bekroonde producten verder kunnen uitbreiden." In de twee jaar van haar bestaan heeft IntruVert Networks klanten als het House of Representatives van de Amerikaanse overheid, Prudential Financial en de California State University verworven. Het kaliber van deze klanten toont de vraag naar nieuwe Intrusion Protection technologie aan, ter vervanging van traditionele Intrusion Detection, waarmee aanvallen slechts kunnen worden ontdekt. IntruVert heeft tevens verschillende prijzen gewonnen, waaronder 'Best Start-Up' tijdens Networld+Interop 2002 in Las Vegas en de 'Blue Ribbon' van het tijdschrift Network World. IntruShield 4000 won de eerste plaats in een vergelijkende test van gigabit netwerk Intrusion Detection systemen in Network World, en kwam daarbij beter uit de bus dan concurrenten als ISS en Intrusion Inc.

De overeenkomst tussen Network Associates en IntruVert Networks is afhankelijk van een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan, waaronder toestemming van de IntruVert aandeelhouders en toezichthouders, en zal naar verwachting worden afgerond in de komende 45 dagen.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, is marktleider op het gebied van netwerkbeveiliging en beschikbaarheidoplossingen. Network Associates bestaat uit drie productgroepen: McAfee, leverancier van antivirus- en beveiligingsproducten; Sniffer Technologies, expert op het gebied van netwerkbeschikbaarheid en systeembeveiliging; en Magic Solutions, leverancier van webgebaseerde service desk oplossingen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.nai.com. ###

Network Associates is in de Benelux gevestigd in:
NL: Gatwickstraat 25, 1043 GL Amsterdam
BE: Building Buro & Design, Heizel Esplanada, B43, 1020 Brussel

###


Ingezonden persbericht