Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf











Datum 4 april 2003

Van / afdeling Communicatie


Regionaal Persbericht




District Stad Nijmegen




Inbraak in woning

Donderdagmiddag is er ingebroken in een woning aan de Blankenborgstraat. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het forceren van een deur. Er werd communicatieapparatuur gestolen. De 41-jarige bewoonster deed aangifte.
Donderdag is er ingebroken in een woning aan de Meijhorst 50e straat. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het verbreken van een raam. De 44-jarige aangever mist een geldbedrag.


Nijmegen - Belediging

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 18-jarige Nijmegenaar aangehouden ter zake belediging. De man was door portiers uit een horecagelegenheid aan de Molenstraat verwijderd. Na een opstootje, met andere bezoekers van de horecagelegenheid, in de Molenstraat heeft de politie de man verzocht zich te verwijderen. Terwijl de man wegliep beledigde hij de agenten. Hierop is hij aangehouden.

Twee Nijmeegse mannen in de leeftijd van 19 en 24 jaar hebben zich verzet tegen de aanhouding van de 18-jarige. Zij werden hierop aangehouden. De mannen zijn later in vrijheid gesteld. Tegen hen is een proces verbaal opgemaakt.




Diefstal auto

Vrijdagnacht is er aan de Vossenlaan een auto gestolen. Het betreft een zwarte Renault Senic, kenteken 23-JD-FL. Een 55-jarige Nijmegenaar deed aangifte.





District Tweestromenland



Beuningen - Inbraak in bedrijf

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een pand aan het Julianaplein. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door met een personenauto de deur eruit te rijden. Een 47-jarige Wijchenaar deed aangifte. Vooralsnog is onbekend welke goederen gestolen werden.



Druten - Inbraak in bedrijf

Vrijdagnacht is er ingebroken in een pand aan de Klepperheide. Men heeft zich de toegang verschaft door het ingooien van een ruit. Vooralsnog is onbekend of er goederen zijn weggenomen. Een 28-jarige Drutenaar deed aangifte.


Bergharen - Ontploffing

Vrijdagochtend is aan de Elzendweg een Cv-ketel ontploft in een schuur. Een 38-jarige vrouw bevond zich op dat moment in de schuur. De vrouw is met ernstige brandwonden overgebracht naar het Radboud Ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.


Boven Leeuwen - Diefstal uit woning en diefstal auto

In de nacht van donderdag op vrijdag is er ingebroken in een woning aan de Trambaan. Men heeft zich de toegang tot de woning verschaft door het verbreken van een deur. De autosleutels van de voor de deur geparkeerde auto werden gestolen. De auto werd eveneens gestolen. Het betreft een zwarte BMW, kenteken 23-HR-KF. Verder werden er audioapparatuur en enkele elektrische apparaten gestolen. Een 56-jarige man uit Boven Leeuwen deed aangifte.



Puiflijk - Inbraak in bedrijf

Vrijdagnacht is er ingebroken in een pand aan de Kerkstraat. Men heeft zich de toegang tot het pand verschaft door het forceren van een deur. Er werd een geldbedrag gestolen. Een 45-jarige man deed aangifte.





District De Waarden



Tiel - Verkeersongeval

Donderdagmiddag is een 12-jarige fietsster uit Ophemert in botsing gekomen met een 35-jarige Tielse automobilist. De 35-jarige stond aan de Nieuwe Tielseweg stil om te gaan parkeren. De 12-jarige fietsster had dit niet gezien en was niet meer in staat de fiets op tijd tot stilstand te brengen. Hierdoor ontstond een aanrijding. De 12-jarige is overgebracht naar het Rivierenland Ziekenhuis voor controle.




Ammerzoden - Brand

Donderdagavond kwam een melding binnen van een brand aan 'T Bussche Kempke. Ter plaatse bleek dat het een gebouw betrof dat tussen de sporthal en de school stond. Uit voorzorg werd de sporthal, waarin nog mensen aan het sporten waren, ontruimd. De brandweer had het vuur snel onder controle. Het gebouw ging verloren. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. De technische recherche zal nog een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.




Culemborg - Koerier beroofd van pizza

Donderdagavond heeft een 16-jarige pizzakoerier uit Culemborg aangifte gedaan van diefstal. Uit de pizzakist op de bromfiets van de 16-jarige was een tas gestolen. In de tas bleken een pizza en 'chickenwings' te zitten. Later die avond zijn twee mannen uit Culemborg in de leeftijd van 13 en 17 jaar aangehouden. De mannen hebben bekend de tas te hebben gestolen. Na verhoor zijn beiden in vrijheid gesteld. De tas werd teruggevonden op het dak van het kantoor van een dagbladuitgever in die plaats.



Beusichem - zes aanhoudingen naar aanleiding van vechtpartij

Naar aanleiding van de vechtpartij in de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 maart in en bij een horecagelegenheid aan de Zoetzandselaan is door de politie een onderzoek ingesteld. Bij de vechtpartij raakte een politieman licht gewond toen hij in het gezicht geslagen werd door een man terwijl hij iemand aanhield. Het onderzoek heeft uitgewezen dat een 22-jarige Beusichemmer zich de vrijheid permitteerde de politieman te slaan. De 22-jarige wilde een door de politieman aangehouden verdachte ontzetten. Hij is woensdag 2 april aangehouden en bekende de politieman geslagen te hebben. Voorts bekende hij dat hij een ruit van een politieauto had vernield. Degene die door de politieagent op straat na de vechtpartij in de nacht van zaterdag op zondag werd aangehouden, bleek een 21-jarige Beusichemmer te zijn. Hij werd diezelfde zondag gehoord in verband met de door hem gepleegde mishandeling op straat. Nadat hij daarover een verklaring had afgelegd werd hij heengezonden. Bij de vechtpartij kreeg ook één van de portiers van de horecagelegenheid klappen. Hij, een 23-jarige man uit Gemert, deed aangifte van de mishandeling.

Dinsdag 1 april zijn een 22-jarige en een 23-jarige Beusichemmer aangehouden. Zij werden gehoord over hun aandeel in de vechtpartij in de horecagelegenheid en weer heengezonden.

Donderdag 3 april zijn nog drie Beusichemmers aangehouden. Twee mannen van 21 jaar en één man van 23 jaar. Alledrie komen zij uit Beusichem. Eén van die 21-jarige mannen was jl. zondag al aangehouden. Nu bekende hij dat hij ook in de horecagelegenheid betrokken was geweest bij de vechtpartij. De mannen zijn allemaal na verhoor heengezonden. De politie sluit niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen. Het onderzoek wordt voortgezet.



Buren - Aanhouding

Donderdagavond is een 23-jarige man uit Lienden aangehouden. De man had getracht vrachtauto's te stelen van een bedrijfsterrein aan de Lange Hofstedestraat. Ook heeft de man later die avond ingebroken in een schuurtje en heeft hij een scooter gestolen uit een tuin eveneens aan de Lange Hofstedestraat. De man is aangehouden op de kruising van de Graefschapsstraat met de Hulsterstraat. Er is een proces verbaal tegen de man opgemaakt.






Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --