Politie Twente

vrijdag 4 april 2003

(

Controles in Hengelo begonnen.

In het kader van een "duurzaam veilig Hengelo" is deze week begonnen met de verkeerscontroles op daarvoor bestemde wegvakken in Hengelo. Vorige week is samen met de wethouder Weber van Hengelo het startsein gegeven voor de controles in Hengelo. Op alle binnenkomende wegen van Hengelo staan waarschuwingsborden. De verkeersdeelnemer wordt er op geattendeerd dat in Hengelo verkeerscontroles plaats vinden. Ook zijn op een aantal andere plaatsen kleinere herhalingsborden geplaatst. In Enschede en Almelo zijn reeds enige jaren controles uitgevoerd en daar is het resultaat dat op veel wegen gemiddeld minder dan 5% te hard wordt gereden. In totaal werden er op woensdag en donderdag ruim 22.000 automobilisten gecontroleerd. Gemiddeld reed 6,3% te hard, waarbij met name bij controles op de Bornsestraat en de P.C. Hooftlaan het overtredingpercentage boven de 10% lag.

Opvallend is dat weggebruikers op o.a. de Breemarsweg, Bornsestraat, Zwavertsweg en de Noordelijke Esweg meer dan 40 km te hard reden. Het snelheidsrecord kwam op de Breemarsweg, waar een bestuurder de snelheid haalde van 101 km/h. Bij een controle op de Oelerweg in Hengelo werd op donderdag 3 april geen enkele bestuurder betrapt op te hard rijden.

In het kader van de verkeersveiligheid en het verminderen van de kansen op letsel slachtoffers wordt ook gecontroleerd op het dragen van de gordel, het rijden door rood licht en het dragen van de helm. Bij een controle bij de verkeerslichten aan de Anninksweg, hoek Oude Molenweg werden vandaag zeven bestuurder bekeurd voor het rijden door rood. Op de Lansinkesweg te Hengelo werd donderdag gecontroleerd op het dragen van de autogordel. Hier werden 38 bestuurders bekeurd. Ook bij een algehele verkeerscontrole werden nog eens zes bestuurders bekeurd. Via de media wordt deze maand extra aandacht gevraagd voor het dragen van de autogordel onder het motto "Gordels om, ook achterin. Daar kun je mee thuis komen."

Bij de controle op de Berfloweg van donderdag van 18.00 tot 20.30 uur werden buiten de zes bekeuringen ook nog de volgende overtredingen bekeurd: Snelheid (3x), niet dragen van een helm (2x), geen certificaat (2x), het negeren van een stopteken en een verlopen APK.

Op de Geerdinksweg geldt ter hoogte van de Krabbenbosweg een inrijverbod. De weg bestaat ter plaatse uit één rijstrook. In verband met de vele overtredingen van dit verbod zijn er ook deze week weer twee controles uitgevoerd. Hierbij werden in totaal 27 bestuurders bekeurd voor het negeren van het verbod.

De verkeerscontroles zullen de komende maanden blijven plaats vinden, met het doel het aantal verkeersongevallen met letsel en dodelijke slachtoffers te verminderen.

Meer informatie?
Bel Harrie Holslag, persvoorlichting politie Twente, Tel. 053-4555637

---- --