Tiscali

Tiscali en dorna sports continueren hun samenwerking

VOOR DE MotoGP WEBSITE

MotoGP en WK Motorcross ook dit jaar Online

Barcelona, Cagliari, 4 april 2003 - Dankzij het succes van de website www.motograndprix.com in 2002, wordt de samenwerking tussen Tiscali, het leidende Europese Internet Communicatie Bedrijf, en Dorna Sports, het Spaanse bedrijf met de rechten voor zowel de MotoGP en het WK Motorcross, in 2003 voortgezet.

Tiscali is in 2003 de officiële Internetpartner voor www.motograndprix.com, de website van de MotoGP en het WK Motorcross. Deze site had voorafgaand aan het seizoen 2003 al 2,5 miljoen bezoeken per maand en 43 miljoen page views.

Zoals bij het begin van de samenwerking is afgesproken, zal Tiscali de exclusieve Europese rechten van het pay-per-view breedband online kanaal' (B-zone) behouden. Dit is inclusief een groot aantal exclusieve, kwalitatief goede MotoGP contents zoals live video's, interviews, interactieve beelden van de meest spannende race momenten, samenvattingen van race's, video- en foto galeries en exclusieve commentaren van beroemde rijders. Als aanvulling krijgt de B-zone een "entertainment area" met live rondetijden, rijdersprofielen, omvangrijk archief met WK video's van de afgelopen tien jaar en andere exclusieve multimedia onderwerpen.

Tiscali B-zone is een van de eerste en meest succesvolle pay-per-view sport services, dankzij de exclusieve inhoud, met onder andere rechtstreekse verslagen van de races en uitgebreide analyses.

Voor het komende MotoGP seizoen, dat op 6 april start in Suzuka, (Japan), en voor Motorcross dat 30 maart begon in Bellpuig, (Spanje), worden de mogelijkheden voor het breedbandkanaal uitgebreid. Tiscali zal hiervoor de technologie leveren en Dorna de inhoud.

Met een simpele 'klik' kan de Internet gebruiker enkele van de meest spannende kampioenschappen ervaren. Hij kan unieke, kwalitatief goede en inhoudelijk diepgaande informatie ontvangen door te kiezen uit het grote aanbod:

"Single Grand Prix Live": het aanbod van dit jaar om de Grand Prix competitie slechts voor 3 euro te kunnen meemaken. Alle informatie vanaf de eerste kwalificaties op vrijdag tot en met de wedstrijden op zondag en de nabeschouwingen op maandag, na de race.

"Entertainment": verschaft voor slechts 10 euro toegang tot de "entertainment area" gedurende de gehele race.

"All Grand Prix Live": de "lichte" variant die de gebruiker toegang verschaft tot alle informatie over GP's behalve de "entertainment area", voor de prijs van 20 euro.

"Premium offer": voor slechts 30 euro krijgt de gebruiker volledige toegang tot de "B-zone". Dit is inclusief live beelden van de kwalificatieronden, beelden vanaf de motor van de rijders (250 e MotoGP) ronden, beelden van de races (met tien minuten vertraging), interviews, hoogtepunten (van 1992 tot vandaag) en alle informatie vanuit de"entertainment area" zoals plattegronden van circuits en rennerskwartier, achtergronden, live rondetijden, MotoGP helden, beelden vanaf de motor van de rijders, rijders profiel en WK video's. Het aanbod geldt gedurende het gehele MotoGP seizoen dat eindigt op 3 november 2003.

Alle services zijn beschikbaar in de Engelse, Italiaanse, Spaanse, Franse en Japanse taal. Het publieke deel van de site bevat nieuws, resultaten, meningen evenals interviews van de MotoGP en WK Motorcross.

About Tiscali

Tiscali S.p.A., (Nuovo Mercato, Milan: TIS, Nouveau Marché, Paris: 005773), is the Internet Communication Company providing access, content and business applications, as well as innovative communications services. As of 31 December 2002, Tiscali had 7.3 million active users and 13.7 million monthly unique visitors (source: Nielsen NetRatings) to the Tiscali portals, confirming the company as one of the leading web properties in Europe.

Tiscali's corporate website can be found at www.tiscali.com

Over Dorna

Dorna sports is een internationaal sportmanagement, marketing en tv-rechten bedrijf, dat in 1988 werd opgericht. Sinds 1992 heeft het alle commerciële rechten inclusief de tv-rechten van het FIM Road Racing WK Grand Prix (MotoGP) en sinds 2001 heeft het ook de rechten op de FIM Motorcross en de WK Supercross.

Voor meer informatie (alleen pers)

Gianluca Nonnis

Image&PR Manager Tiscali Corporate

nonnis@tiscali.com

Simona Vecchies, Elisa Lavagna

Image Building (Tiscali Press Office)

s.vecchies@imagebuilding.it

e.lavagna@imagebuilding.it

Tel: +39 02 89011300

Paco Latorre

Dorna Sports Communications Director

pacolatorre@dorna.com