Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland




------ Persbericht -------


Politie Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

Persberichten van 4 april 2003



Doetinchem - Rijbewijs ingevorderd na rijden onder invloed

Een 43-jarige inwoonster van Doetinchem is op 4 april omstreeks 01.00 uur op de Vancouverstraat staande gehouden voor een alcoholcontrole. Na een blaastest op straat en een ademanalyse op het bureau bleek dat de vrouw teveel alcohol had gedronken. Zij blies 1075 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook werd aan de vrouw een rijverbod van 14 uren uitgereikt.



Wehl - Overval op cafetaria / dader aangehouden

Bij een eetgelegenheid aan de Grotestraat heeft op 3 april omstreeks 22.15 uur een overval plaatsgevonden. In verband hiermee is een 35-jarige man uit Beekbergen aangehouden. De man had in de zaak wat te eten besteld en legde bij het afrekenen een mes op de balie, waarna hij de medewerkster bedreigde en geld van haar eiste. De man verliet hierop de zaak maar kon korte tijd later worden aangehouden. De man is ingesloten voor nader verhoor.


's-Heerenberg - Auto-inbraken
In verschillende straten in 's-Heerenberg is tussen 3 april 19.00 uur en 4 april 06.45 uur ingebroken in personenauto's.
Van een auto die geparkeerd stond aan de Huisakker werd een ruit uitgesneden, waarna een radiocdspeler werd weggenomen. Van een auto die geparkeerd stond op de Koppelpaarden werd op onbekende wijze een portier geopend. Hier namen de daders een camerasysteem weg. Bij een inbraak in een auto die aan de Bachlaan stond vernielden de daders een portiersslot, waarna zij een radiocdspeler en cd's wegnamen. Ook van een auto die geparkeerd stond op de Klomp werd een portierslot geforceerd. De daders namen een radiocdspeler en cd's weg.
Van een auto die geparkeerd stond op het Rodingsveen werd een portierslot geforceerd. Uit deze auto worden geen goederen vermist.



Doetinchem - Diefstal uit auto

Een 34-jarige inwoonster van Braamt heeft aangifte gedaan van diefstal uit haar personenauto. De vrouw parkeerde de auto op 4 april omstreeks 08.30 uur op een parkeerplaats aan de Prins Hendrikstraat. Toen zij enige tijd later bij haar auto terugkwam zag zij dat een ruit van de auto was vernield. Uit de auto werd een handtas weggenomen.



Einde berichten




Voor informatie:
Henny Plant, voorlichting politie Achterhoek, telefoon (0314) 69 40 11




---- --