AutoRai

4-4-2003

Moderne Hyundai-fabriek in India bedient de wereld

Hyundai groeit razendsnel. Om de wereldwijde vraag te kunnen bijbenen is voldoende productiecapaciteit essentieel. Eén van Hyundais fabrieken van de toekomst staat in India.

Hyundai Motor India Limited (HMIL) speelt een steeds belangrijkere rol in de productie van diverse Hyundai-modellen. De productie van de fabriek, die in 1998 werd geopend, wordt jaarlijks groter. De productiecapaciteit is recent opgevoerd tot 150.000 autos per jaar. In de vijftig maanden dat de fabriek nu operationeel is, zijn al 350.000 Hyundais van de band gerold. Deze autos waren niet alleen voor de thuismarkt (jaarlijks goed voor 110.000 autos) bestemd, ze werden ook geëxporteerd naar de buurlanden Nepal en Sri Lanka. Ook Marokko, Algerije en Indonesië werden al vanuit India bediend.

De extra gecreëerde capaciteit komt voor een groot deel ten goede aan de vraag naar Hyundais in West-Europa en Amerika.

HMIL is volledig eigendom van Hyundai Motor Company. Het is de snelst groeiende autofabrikant van India. In de fabriek worden drie verschillende Hyundai-modellen gemaakt, voor diverse afzetmarkten. Zowel de Atos Spirit als de nieuwe Accent en de Sonata rollen in India van de band en ze bezetten bovendien alle drie op de thuismarkt de marktleiderspositie in hun segment. De nieuwe Atos, die dit najaar voor Nederland op de markt komt, wordt ook in India geproduceerd.