Ingezonden persbericht


Persbericht Pax Christi Nederland

Utrecht, 4 april 2003

Pax Christi en de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken:

Doorstart Stiltecentrum is mogelijk

Op 3 april bood Pax Christi in een informeel overleg met de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken mogelijkheden aan om de maatschappelijke functie van de kerken in het zogenoemde Stiltecentrum op een nieuwe wijze gestalte te geven. Dit overleg vond plaats nadat eerder deze week de media berichtten dat het Stiltecentrum definitief zijn deuren zou sluiten.

De ontmoetingsruimte van het Stiltecentrum krijgt, als gevolg van het besluit van Pax Christi zich meer te concentreren op haar kernactiviteiten, een andere functie en is gesloten, zo heeft Pax Christi de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken laten weten. De kapel van het Stiltecentrum blijft echter geopend.

Pax Christi biedt de kerken in Utrecht het gebruik van kapel en ontmoetingsruimte van het Stiltecentrum aan tegen vergoeding van kosten. Onder verantwoordelijkheid van de kerken kunnen vier dagen per week, desgewenst uit te breiden met zaterdag, nader te ontwikkelen activiteiten plaatsvinden gedurende een beperkt aantal uren per dag. De stedelijke Raad van Kerken is door Pax Christi gevraagd voor 1 juli aan te geven of de kerken in Utrecht dit aanbod willen aannemen.

Na 1 september zouden de kerken een nieuwe start kunnen maken. Tot die tijd blijft de kapel van het Stiltecentrum open en zal de Raad van Kerken op werkdagen middagpauzediensten verzorgen.

Pax Christi zal de kapel en de ontmoetingsruimte in de toekomst meer gaan benutten voor vredesactiviteiten. Vandaag is in het Stiltecentrum onder de titel Groeten uit Irak een tentoonstelling van portretten van jonge Irakezen geopend.



Ingezonden persbericht