Ministerie van Defensie


---


---

Spoedberaad staatssecretaris Van der Knaap met Centrales Overheidspersoneel

04-04-2003

Persmededeling Ministerie van Defensie (DV/PM009) en de Centrales voor Overheidspersoneel.

Staatssecretaris C. van der Knaap heeft de Centrales van Overheidspersoneel vrijdagmorgen (4 april) voor spoedberaad uitgenodigd om te spreken over de commotie die is ontstaan n.a.v. de brief over Personele Reducties die van der Knaap gisteren aan de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Na een hard gesprek erkennen partijen dat de bovengenoemde brief louter toeziet op de nu genomen maatregelen voor 2003, die deels vooruitlopen op de totale reorganisatie die is aangekondigd in november 2002. De bonden beamen dat de brief voor 2003 in dit opzicht correct is en behulpzaam is bij het ingang zetten van deze zwaarwegende reorganisatie

De partijen erkennen dat de brief moet worden gezien als een eerste stap in dit ingrijpende proces. De partijen erkennen eveneens, dat tegen de achtergrond van al lopende bezuinigingen en reducties bij Defensie, als gevolg van de nieuwe reorganisatie die zal lopen tot 2007, voor het merendeel van het betrokken personeel bij Defensie geen plaats meer zal zijn. Dat betekent dat partijen zich tot het uiterste inspannen bij deze fundamentele reorganisatie, die zijn weerga niet kent, een passend sociaal beleid tot stand te brengen.

De Staatssecretaris heeft toegezegd dit hele proces persoonlijk te zullen aansturen. Ook heeft hij toegezegd zich in te spannen in het Kabinet de nodige steun te verwerven om het betrokken personeel elders binnen de overheid onder te brengen. Tenslotte heeft de Staatssecretaris toegezegd om binnen enkele weken in het overleg met de bonden een schets op hoofdlijnen te presenteren van het totaal van de bij Defensie lopende personeelsreducties.