Nieuwsbericht

vrijdag 4 april 2003, 15.15 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Tas van schouder getrokken, dief belt op
Alkmaar, donder 3 april 2003.
Een 34-jarige vrouw uit Alkmaar werd omstreeks 16.00 uur beroofd van haar tas. Dit gebeurde op het moment dat zij de stadsbus uitstapte bij het NS-station aan de Stationsweg. Het was daar druk. De man die de tas van haar schouder trok verdween in een groep mensen. In de tas zat een portemonnee met 320 euro, enkele sieraden en een GSM. Een uur later werd de moeder van de vrouw met de gestolen GSM gebeld. De dief kondigde aan dat hij 'lekker wat van het geld ging kopen'.

Drankrijdster
Bergen, vrijdag 4 april 2003.
Omstreeks 01.20 uur zagen surveillerende agenten op de Landweg een 44-jarige automobiliste uit Bergen slingerend rijden. Pas na 800 meter reageerde de vrouw op een stopteken. Ze blies aan het bureau ruim vier keer de toegestane hoeveelheid: 915 ug/l. Haar rijbewijs werd onmiddellijk ingenomen.

Hardleerse drankrijder
Alkmaar, vrijdag 4 april 2003.
Omstreeks 01.35 uur zagen andere agenten op de Hertog Aalbrechtweg een 36-jarige automobilist uit Alkmaar met hoge snelheid en niet koersvast rijden. Deze man blies aan het bureau 440 ug/l (tot 220 toegestaan). Hij kreeg tevens een proces-verbaal wegens het rijden zonder Nederlands rijbewijs. De man werd na de afhandeling van zijn zaak heengezonden met een rijverbod op zak. Daar stoorde hij zich niet aan want omstreeks 03.45 uur werd hij opnieuw gepakt, nu op de Huiswaarderweg. Hij was nog steeds onder invloed want aan het bureau blies hij nu 375 ug/l. Hij kreeg opnieuw een proces-verbaal en zijn auto werd aan het bureau gestald.

Gatenboorder actief, auto weg
Heerhugowaard, vrijdag 4 april 2003.
Bewoners van een huis aan de Van Goghstraat ontdekten vanmorgen dat er in de afgelopen nacht was ingebroken. In een raamkozijn aan de achterkant van hun woning waren maar liefst vijf gaten geboord waardoor de sloten konden worden geforceerd. Uit de woning is onder meer een autosleutel, een mobiele telefoon en wat geld weggenomen. Met de autosleutel werd de auto van de bewoner voor de deur weggenomen. Dat gaat om een blauwe Mercedes Benz, type C200 en voorzien van het kenteken 23-HH-KB. De auto heeft een waarde van ongeveer 40.000 euro.

Verkeerscontrole
Heerhugowaard, vrijdag 4 april 2003.
In de ochtenduren heeft de politie een controle gehouden op de Jan Glijnisweg. Hierbij werd met behulp van de Laserpatrol de snelheid van het autoverkeer gemeten. 17 automobilisten werden aan de kant gezet en kregen een bekeuring. 4 kregen er een bon wegens het niet dragen van de autogordel.

NOORDKOP

Conducteur mishandeld
Den Helder, donderdag 3 april 2003.
De politie heeft omstreeks 20.00 uur een 21-jarige man uit Petten aangehouden op het NS-station Zuid. De man had, reizende vanuit Schagen, een treinconducteur mishandeld. De conducteur had hem een boete gegeven omdat hij zonder kaartje reisde. Toen de conducteur na het uitschrijven van de bon plaatsnam op een stoel in de 1e klasse om zijn administratie bij te werken kwam de bekeurde man de coupe binnen en gaf hem uit wraak een vuistslag in het gezicht. Aan het bureau betuigde de verdachte spijt van zijn agressieve gedrag. De man is een bekende van de politie. Hij is in de loop van de avond, na verhoor, heengezonden.

Bromfietser geraakt door aanhangwagen
Texel, donderdag 3 april 2003.
Omstreeks 20.30 uur reed een 26-jarige bromfietser uit de Cocksdorp samen met een dorpsgenoot over de Zanddijk, in noordelijke richting. Tussen de Muyweg en de Slufterweg werden ze ingehaald door een 39-jarige automobilist uit Duitsland. Aan de auto was een aanhangwagen gekoppeld. De bromfietser werd bij het passeren geraakt door de aanhanger. Hierdoor kwam de Cocksdorper ten val op het wegdek. Hij liep een flinke schaafwond aan zijn knie op. Zijn brommer raakte beschadigd.

Bon wegens afvalverbranden in tuin
Schagen, donderdag 3 april 2003.
In de middag kreeg de politie klachten over stank en rookontwikkeling vanuit de Mezenhof. Onderzoek wees uit dat een 35-jarige bewoner uit die straat in zijn achtertuin bezig was om kleding te verbranden. Hij gaf toe dat hij fout bezig was. De man kreeg een bon.

WESTFRIESLAND

Lasercontrole
Bovenkarspel, donderdag 3 april 2003.
In de avond heeft de politie gedurende een uur de snelheid gecontroleerd van auto's op de Florasingel ter hoogte van de voetgangersoversteekplaats bij de spoortunnel. Van de 40 passenten reden er vijf sneller dan de toegestane 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 81 km/u. Bij de controle werd gebruik gemaakt van de Laserpatrol. Overtreders werden aan de kant van de weg gezet.

Drankrijders
Venhuizen, donderdag 3 april 2003.
In de avonduren werden op de Provincialeweg twee automobilisten van 29 en 22 jaar, respectievelijk afkomstig uit Amsterdam en Stede Broec, betrapt op het rijden met drank op. De Amsterdammer blies 665 ug/l en kon meteen zijn rijbewijs inleveren. De man uit Stede Broec blies 315 ug/l en kan een boete van 190 euro tegemoet zien.

Gordelcontrole
Medemblik, donderdag 3 april 2003.
In aansluiting op de landelijke campagne 'Gordels om, ook achterin' (daar kun je mee thuis komen) van 3VO controleert de politie de komende tijd extra op het gebruik van de autogordel. Agenten op de Almereweg hebben van 18.30 tot 19.10 uur diverse auto's gecontroleerd. Hierbij droegen 12 personen niet de verplichte autogordel. Zij kregen allen een boete van 40 euro.

Tasjesrover aangehouden en mishandeld
Een 17-jarig meisje werd omstreeks 22.30 uur beroofd van haar handtas onder bedreiging van een mes. Dit gebeurde op de Willemsweg. De verdachte was, zo bleek later, een 36-jarige man uit Amsterdam. Na de beroving is het meisje hulp gaan halen van haar 26-jarige broer uit Hoorn. Tijdens een zoektocht troffen ze de verdachte aan in de Kersenboogerd. Daar deelde de broer flinke klappen uit aan de verdachte. Deze vluchtte naar een tankstation aan de Willemsweg waar tijdens het wachten op de politie nog enkele klappen vielen. De politie heeft de beide mannen aangehouden en ingesloten voor een nader onderzoek.

Drankrijders (deel 2)
Opperdoes, vrijdag 4 april 2003.
In het begin van de nacht werden op de Westerzeedijk twee automobilisten van 61 en 52 jaar, respectievelijk afkomstig uit Twisk en Medemblik, betrapt op het rijden met drank op. De Twisker blies 335 ug/l en kan een boete van 190 euro tegemoet zien. De man uit Medemblik blies 435 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Laptop in het zicht: ruit ingegooid
Hoorn, vrijdag 4 april 2003.
Omstreeks 01.00 uur, werd een bewoner van een huis aan de Merensstraat wakker van glasgerinkel. Toen hij beneden kwam zag hij dat de er een ruit van zijn woonkamer aan de straatzijde met een klinker was ingegooid. Het gat was niet groot genoeg om naar binnen te komen. Daarom had de dader nog geen kans gezien een laptop, die in de woonkamer op tafel stond, weg te nemen. Er is in de afgelopen tijd in Hoorn vaker een ruit vernield van woningen waar een laptop op tafel stond. Ook is het al gelukt om een laptop op deze wijze mee te nemen. Het is daarom raadzaam om van de huiskamer geen toonzaal te maken en dure apparatuur op te bergen en/of de gordijnen te sluiten.

Verkeerscontrole
Benningbroek, vrijdag 4 april 2003.
Tussen 10.00 en 11.00 uur hield de politie een controle op de Dokter de Vriesstraat. Er werden 3 bonnen geschreven voor het niet dragen van de autogordel en 1 vanwege een te hoge snelheid.