Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (4-4)

Vrijdag 4 april 2003

Inbraak woning
Steenbergen: In een woning aan de Bummarisvelden in Steenbergen is donderdagavond ingebroken. De inbraak vond plaats tussen 20.30 en 22.30 uur. Op het moment van de inbraak waren de bewoners niet thuis. Aan de achterzijde van de woning werd een raam geforceerd waarna de dader kon binnenklimmen. Het gehele pand is doorzocht en uiteindelijk word een geldbedrag en een telefoonkaart vermist.

Inbraak woning
Dinteloord: In een woning aan de Helfrichstraat in Dinteloord is ook donderdagavond ingebroken. Deze inbraak heeft plaatsgevonden tussen 19.00 en 22.00 uur. Ook hier is een raam aan de achterzijde van de woning geforceerd.
Er werd op diverse plaatsen in de woning gezocht. De buit bestaat uit een aantal sieraden waaronder een horloge. De werkwijze van de dader(s) komt overeen met die van de inbraak in Steenbergen. De politie stelt een onderzoek in.

Aanrijding blikschade
Steenbergen: Op de Moerstraatseweg in Steenbergen heeft donderdagmiddag een aanrijding plaatsgevonden. Het betrof hier een aanrijding tussen een landbouwtrekker met aanhangwagen, die werd bestuurd door een 37-jarige inwoner uit Steenbergen, en een personenauto. De aanrijding kon plaatsvinden doordat de trekker, die linksaf wilde slaan, op hetzelfde moment in werd gehaald door de personenauto. Het gevolg was blikschade en een krom wiel. De personenauto werd bestuurd door een 60-jarige inwoner uit Steenbergen.

Inbraak in auto`s en schuur Oudenbosch: Woensdagnacht is ingebroken in een personenauto. Het voertuig stond geparkeerd in de Watergraaflaan op de oprit van de woning. Buiten de diefstal uit de auto is uit de onafgesloten schuur van de woning nog een rugzak met kleding gestolen. Uit een personenauto die geparkeerd stond aan het Veenblok is die nacht een autoradio-/CD-speler gestolen. De dader heeft het achterportierruitje ingeslagen.

Vernieling auto
Oudenbosch: Een personenauto die geparkeerd stond aan de Spuilaan is vernield. Onverlaten trokken de bovenzijde van het rechtervoorportier naar buiten toe. Hierdoor kon het portier niet meer goed worden afgesloten. Uit de auto is niets ontvreemd.

Hulpverlening
Sprundel: Buurtbewoners van een 78-jarige mevrouw uit de Hertogstraat maakte donderdagavond melding bij de politie. De omwonenden hadden namelijk al enige tijd geen contact gekregen met haar. De ter plaatse gekomen politie constateerde dat er op aanbellen op kloppen niet werd gereageerd door de vrouw. Aangezien het vermoeden bestond dat er iets met de vrouw aan de hand was forceerde de politie een ruitje. Bij binnenkomst door de politie werd een onderzoekje in de woning ingesteld. Uiteindelijk werd de vrouw in goede gezondheid aangetroffen op de zolder. Zij was zo geschrokken van het lawaai dat zij naar boven was gevlucht.

Afval gedumpt
St. Willebrord: Een getuige maakte donderdag melding bij de politie van het illegaal dumpen van afval. Hij had gezien dat er door een bestuurder van een witte Mercedesbus afval was gedumpt in een sloot aan de Bredaseweg in St. Willebrord. Het afval bestond uit flessen en blikjes. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeercontrole
Roosendaal: Door het verkeershandhavingsteam is donderdag een controle gehouden in de gemeente Roosendaal. Deze keer werd extra gelet op het dragen van de verplichte autogordel. In totaal zijn hiervoor een 25-tal personen bekeurd.

Insluiping in woning
Roosendaal: Het goede vertrouwen van een bewoonster van het David Teniersplein in Roosendaal is woensdagmiddag behoorlijk beschaamd. Een drietal vrouwen belde bij de bewoonster aan en stelde zichzelf voor als nieuwe buurtbewoners. Zij vertelden de vrouw dat zij iets verderop in de straat waren komen wonen en dat er iets aan hun woning mankeerde. Zij wilde graag controleren of dit mankement ook in de woning van de vrouw voorkwam. Terwijl één van de vrouwen bij de bewoonster de woning inliep hield het andere tweetal haar aan de praat. Nadat de vrouwen weer weg waren kwam de bewoonster tot de ontdekking dat er een laptop en sieraden waren gestolen.

Zakkenrollerij
Roosendaal: Een 85-jarige inwoonster uit Roosendaal is donderdagmiddag het slachtoffer geworden van een zakkenrollerij. Vermoedelijk was de dader op zoek geweest naar de portemonnee van mevrouw maar vergistte zich door de brillenkoker met leesbril mee te nemen. De diefstal vond plaats in winkelcentrum de Roselaar.

Rijden onder invloed
Roosendaal: Tijdens een controle is donderdagnacht een 34-jarige inwoner uit Roosendaal aangehouden omdat hij teveel alcohol gedronken had. De controle vond plaats op de Rubenslaan. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Bron: Nicolette Bovenhorst