Provincie Limburg

www.limburg.nl Home Zoek Contact Links Help Sitemap

Besluitenlijst GS

Besluitenlijst PS

Besluitenlijst GS

Openbare besluitenlijst vergadering GS van 1 april 2003

Onderwerp

Besluit

1.

Vragen ex artikel 21 RvO (oud) van de heer Vissers (PvdA) inzake de habitatrichtlijn en reconstructie

Informatie: G. Louwers afdeling Landelijke Leefomgeving tel: (043) 389 79 79
e-mail:
gh.louwers@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van de heer Vissers (PvdA) inzake de habitatrichtlijn en reconstructie vastgesteld.

2.

Tussentijdse evaluatie biologische landbouw 2000 2003

Informatie: P.Raeven, afdeling Landelijke Leefomgeving tel: (043) 389 75 10
e-mail:
phm.raeven@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben het Plan van Aanpak Biologische Landbouw 2000 - 2003 tussentijds geëvalueerd. Voortzetting van de stimulering zal plaats vinden via het gebiedenbeleid; halverwege dit jaar volgt nadere invulling.

3.

Vragen ex art 21 RvO (oud) van de heren IJff, Naus en Vissers (PvdA) inzake Biologische Landbouw

Informatie: P.Raeven, afdeling Landelijke Leefomgeving tel: (043) 389 75 10
e-mail:
phm.raeven@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de leden van Provinciale Staten geantwoord over de voortgang van de ontwikkeling van de Biologische Landbouw in Limburg in de periode 2000 - 2003. Het blijkt dat er sprake is van een gestage groei maar dat de ontwikkeling minder snel verloopt dan verwacht. Desondanks wordt de stimulering doorgezet met als zwaartepunt de ketensamenwerking en afzetbevordering.

4.

Verlenging contract CMG en opdrachtverlening aan Longus in verband met landelijke aansluiting project Breedband

Informatie: J. Smeets, afdeling Cultuur en Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 71 94
e-mail:
jjam.smeets@prvlimburg.nl

In het kader van de ICT-impuls voor openbare bibliotheken hebben GS ingestemd met de verlenging van de opdracht voor het ICT-projectleiderschap aan LogicaCMG tot 1 juli 2003 en het verlenen van een opdracht aan Longus BV voor de periode 1 maart tot 30 april 2003 ten behoeve van de realisatie van de aansluiting van het project Breedband op het landelijke traject.

5.

Aanvraag Hezeland College te Gennep in het kader van het Plan van Scholen

Informatie: H. de Jong, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel: (043) 389 74 78
e-mail:
h.de.jong@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten geven een negatief ontwerpadvies over de aanvraag van het Hezeland College te Gennep om naast vmbo ook havo te mogen aanbieden. De aanvraag is beoordeeld op basis van het toetsingskader Plan van Scholen 2004-2006. Daaruit bleek, dat de school op basis van netto leerlingpotentieel de noodzakelijke stichtingsnorm niet kan halen.

6.

Afwijzing aanvraag bevoorschotting project 'Stille reserves in de horeca Zeeland'

Informatie: I. Wildhagen, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 79 82
e-mail:
pcm.wildhagen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de aanvraag om bevoorschotting van de Provincie Zeeland voor het project 'Stille reserves in de horeca' als deelproject van het project 'Verbetering beleidsafstemming en middelencoördinatie' af te wijzen. Voor het project 'Verbetering beleidsafstemming en middelencoördinatie' heeft het Ministerie van SZW aan de Provincie Limburg in december 2000 voor de drie zuidelijke provincies 272.268,12 toegezegd.

7.

Reactie op EZ-discussienotitie "Naar Gebiedsgerichte Economische Perspectieven"

Informatie: H. Daniëls, afdeling Economie, Arbeidsmarkt & Onderwijs tel. (043) 389 74 82
e-mail:
hmmg.daniels@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten (GS) hebben gereageerd op de discussienotitie "Naar Gebiedsgerichte Economische Perspectieven" van het Ministerie van Economische Zaken. Met enkele kanttekeningen voor wat betreft de analyse wordt ingestemd met de gekozen doelrichting om Zuidoost Nederland te profileren als technologische topregio. GS willen met het Ministerie en de Provincie Noord-Brabant in overleg blijven inzake verdere concretisering en invulling van deze ambitie.

8.

Vragen ex artikel 21 Reglement van orde (oud) van mevrouw M. Roling-Scholten (D66) inzake de bewegwijzering naar themapark Mondo Verde

Informatie: M.Poulssen-Bessems, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme
tel. (043) 389 73 09
e-mail:
mjlm.poulssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de gestelde vragen vastgesteld. Gedeputeerde Staten geven aan dat het bekend is dat binnen de regio Parkstad Limburg de bezoekers zeer moeilijk de weg kunnen vinden. GS zijn bereid er zich voor in te zetten dat dit probleem wordt opgelost. Middels de realisatie van het project "Bewegwijzering en informatievoorziening Parkstad Limburg" wordt gewerkt aan het oplossen van dit probleem.

9.

Convenant ontwikkeling bedrijventerrein St. Joost

Informatie: A. Nijssen, afdeling Economische Infrastructuur en Toerisme
tel. (043) 389 72 49
e-mail:
amrp.nijssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten stemmen in om het convenant ontwikkeling bedrijventerrein St. Joost te ondertekenen. In het convenant worden afspraken gemaakt om de planvorming mogelijk te maken van het bedrijventerrein St. Joost.Aan het convenant wordt deelgenomen door de gemeente Echt-Susteren, de gemeente Roermond (namens de federatie gemeenten Roerstad), LIOF Bedrijventerreinen BV en de Provincie Limburg.

10.

Wijziging subsidievoorwaarden project 'Invulling vacatures zorgsector op korte termijn'

Informatie: I. Wildhagen, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 79 82
e-mail:
pcm.wildhagen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten tot een wijziging van de subsidievoorwaarden en een verlenging van de projectperiode van het project 'Invulling vacatures zorgsector op korte termijn'.

11.

Interreg IIIA Stuurgroepen Euregio Rijn-Waal en euregio rijn-maas-noord van 2 april 2003

Informatie: R. Derichs, afdeling Economie, Arbeidsmarkt en Onderwijs tel. (043) 389 74 58
e-mail:
rcw.derichs@prvlimburg.nl

Voor de euregio rijn-maas-noord stemmen Gedeputeerde Staten (GS) in met het verlenen van een Interregbijdrage voor het project A52/N280 Oost en wachten zij nota's van de beleidsafdeling inzake het IT project Supply-Chain Management-EB4You en het project Grensoverschrijdende gezondheidszorg af.Voor de Euregio Rijn-Waal stemmen GS in met het verlenen van een Interregbijdrage voor de projecten Female power e-business en Hogeschool Arnhem /Nijmegen /Fachhochschule Gelsenkirchen onder voorbehoud van akkoord door de Provincie Gelderland en Ministerie Economische Zaken.

12.

Vragen ex art. 21 RvO (oud) van de heer B. Bettinger (GL) over het Veiligheidsrapport van DSM

Informatie: J. Diphoorn, afdeling Vergunningen tel: (043) 389 77 32
e-mail:
jm.diphoorn@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden vastgesteld op de vragen van de heer Bettinger (GroenLinks) over een advies van VROM inspectie Zuid over het Veiligheidsrapport van DSM.

13.

Voortgang site-vergunning Chemelot

Informatie: P.J. Bertrand, afdeling Vergunningen tel: (043) 389 75 57
e-mail:
pjm.bertrand@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de nota 'Voortgang site vergunning Chemelot' vastgesteld. GS beschouwen de site Chemelot als één inrichting in de zin van de Wet milieubeheer en bereiden hiervoor de overgang naar één vergunning voor. GS laten een inventarisatie uitvoeren van de vergunde milieubelasting van alle huidige aan NV DSM verleende vergunningen binnen de inrichting Chemelot en inventariseren daarbij tevens, welke voorschriften in de verschillende vergunningen betekenis hebben voor de site als geheel. GS besluiten Chemelot BV, de gemeenten Sittard-Geleen, Stein en Beek en de VROM-Inspectie hiervan schriftelijk in kennis te stellen.

14.

Mandatering ontbrandingstoestem-mingen aan afdelingshoofd Verguningen

Informatie: I. van de Veen, afdeling Vergunningen tel: (043) 389 77 14
e-mail:
il.van.de.veen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten mandateren het afdelingshoofd Vergunningen hun bevoegdheid om toestemmingen te verlenen voor het tot ontbranding brengen van professioneel vuurwerk.

15.

De uitgangspunten voor het provinciaal toezicht op de begrotingen 2004 van de Limburgse gemeenten

Informatie: V. Kruithof, afdeling Gemeentefinanciën tel. (043) 389 75 48
e-mail:
vjcm.kruithof@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de uitgangspunten voor het toezicht op de begrotingen 2004 vastgesteld en aan de Limburgse gemeenten en gemeenschappelijke regelingen gestuurd. Het beleidskader uit 2001 wordt nog gebruikt, maar zal nog dit jaar i.v.m. het duale stelsel en de nieuwe begrotingsvoorschriften worden vervangen. Vooruitlopend daarop wordt al iets geschreven over de nieuwe eisen. Ook andere actuele onderwerpen komen in de brief aan de orde.

16.

Budget Investeringen in Ruimtelijke Kwaliteit (Subsidieregeling BIRK)

Informatie: W. Sniedt, afdeling Ruimtelijk Beleid & Coördinatie tel: (043) 389 73 71
e-mail:
wpm.sniedt@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten de Minister van VROM te verzoeken om de gereserveerde gelden voor de emplacementen van Venlo en Sittard beschikbaar te houden en zo spoedig mogelijk in harde toezeggingen te vertalen. Tevens verzoeken zij de Minister de BIRK-regeling ook toe te passen op het Nationaal Landschap Heuvelland: daartoe dienen Gedeputeerde Staten een project in dat strekt tot het behoud van graslanden.
Gedeputeerde Staten dienen verder voorlopig geen nieuwe projecten in. Zij hebben ervan kennis genomen dat de gemeenten Maastricht, Heerlen en Sittard-Geleen voornemens zijn, c.q. overwegen stedelijke herstructureringsprojecten in te dienen.

17.

Vragen ex artikel 38 RvO (nieuw) van mevrouw van Soest (GroenLinks) inzake concessieverlening openbaar vervoer en Collectief Vraagafhankelijk Vervoer

Informatie: L. Dieteren, afdeling Mobiliteit tel. (043) 389 76 01
e-mail:
jml.dieteren@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de antwoorden op de vragen van mevrouw van Soest (GroenLinks) over de concessieverlening openbaar vervoer en Collectief Vraagafhankelijk Vervoer vastgesteld.

18.

Teerhoudende afvalstoffen

Informatie: A. Eussen, afdeling Provinciale Wegen tel: (043) 389 77 33
e-mail:
aeh.eussen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten om in te stemmen met het gewijzigde beleid ten aanzien van de tijdelijke opslag van teerhoudende afvalstoffen. De wijziging bestaat uit:
- teerhoudende afvalstoffen over te dragen aan vergunninghouders die beschikken over een financiële zekerheid opgenomen in de vergunningsvoorwaarden, om milieu belastende afvalstoffen op te mogen slaan. Deze bedrijven hebben geen aanvullende zekerheidsstelling nodig;

- verhoging van de bankgarantie tot 125% van de opdrachtsom, dit voor bedrijven die niet beschikken over een financiële zekerheidsstelling.

19.

Goedkeuring Bebouwde kom Boswet Sittard-Geleen

Informatie: L. Janssen, afdeling Groen tel: (043) 389 79 31
e-mail:
lfh.janssen@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten goedkeuring te geven aan het besluit van de gemeenteraad van Sittard-Geleen om de grenzen van de bebouwde kom Boswet opnieuw vast te stellen. Hiermee wordt de doelmatige toepassing van de Boswet bevorderd.

20.

Vragen ex art. 21 RvO (oud) van de heer Wessels (D66) over de ecologische verbindingszone Malden-Molenhoek

Informatie: H. van Steenwijk, Ruimtelijk Beleid en Coordinatie tel: (043) 389 73 70
e-mail:
hm.van.steenwijk@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten beantwoorden statenvragen en een initiatiefvoorstel van de heer Wessels (D66). Gedeputeerde Staten zien af van het verzoek van D66 om het gebied tussen Malden en Molenhoek de status van ecologische verbindingszone te geven. Gedeputeerde Staten ondersteunen het initiatiefvoorstel voor een werkconferentie over dit onderwerp op locatie niet.

21.

Ecologische verbindingszone Malden-Molenhoek beantwoording brief vereniging Bos en Kuil

Informatie: H. van Steenwijk, afdeling Ruimtelijk Beleid en Coördinatie
tel. (043) 389 73 70
e-mail:
hm.van.steenwijk@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten beantwoorden twee brieven van de vereniging Bos & Kuil en sturen een afschrift naar Gedeputeerde Staten van Gelderland en Noord-Brabant. Gedeputeerde Staten ziet af van het verzoek van de vereniging om het gebied tussen Malden en Molenhoek de status van ecologische verbindingszone te geven.

22.

Vernieuwing adviescommissies Cultuur

Informatie: R. Willems, afdeling Cultuur & Sociale Ontwikkeling tel: (043) 389 71 41
e-mail:
rac.willems@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben de adviescommissies cultuur vernieuwd en de nieuwe leden van deze drie advies-commissies benoemd. Vernieuwing van de leden van de adviescommissies was van meet af aan de bedoeling om te bewerkstelligen dat de commissies dynamisch blijven door regelmatige personele wisselingen.

23.

Aansluiting Bureau Jeugdzorg Venray metvoorliggende lokale voorzieningen

Informatie: P. Neiss-Janssen, Zorg tel: (043) 389 73 80
e-mail:
pce.neiss@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben aan Bureau Jeugdzorg Limburg opdracht verstrekt voor het uitvoeren van hetproject "Aansluiting Bureau Jeugdzorg Venray met voorliggende lokale voor-zieningen". Gedeputeerde Staten stellendaarvoor 45.378,00 beschikbaar.

24.

Subsidieverlening inzake project dagopvang van de gemeente Roermond in het kader van het Groot Stedenbeleid

Informatie: C. Dieteren, afdeling Zorg tel: (043) 389 74 23
e-mail:
cpwm.dieteren@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten verlenen aan de gemeente Roermond een investeringssubsidie van maximaal 115.000,00 voor de realisering van voorziening voor laag drempelige dagopvang voor zorgwekkende zorgmijders. Deze subsidieverlening is verleend, als reguliere inspanningsverplichting in het kader van de door de gemeente Roermond en de provincie Limburg afgesloten bestuursovereenkomst voor het provinciale Groot Stedenbeleid.

25.

Grensoverschrijdende zorg in de Euregio Rijn-Maas-Noord

Informatie: J. Reinders, afdeling Zorg tel: (043) 389 71 14
e-mail:
jfh.reinders@prvlimburg.nl

Gedeputeerde Staten hebben besloten het project Grensoverschrijdende Zorg in de Euregio Rijn-Maas-Noord voor te dragen in het kader van het Interreg IIIa programma. Tevens een bedrag ad 10.166,00 ter beschikking te stellen als co-financiering voor de jaren 2003, 2004 en 2005.

Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend.

4-4-2003 14:18