Persberichten - 04/04/2003

Agfa en Novation sluiten overeenkomst voor levering PACS (Picture Archiving & Communication System)

Agfa wordt een van de belangrijkste leveranciers voor de klanten van Novations VHA en UHC op zoek naar aangepaste en efficiënte totaaloplossingen voor hun beeld- en informatiebehoeften

Mortsel, 4 april 2003 Agfa, een leider op het gebied van digitale en analoge medische beeldvorming, en Novation, een van de belangrijkste coöperatieve toeleveringsbedrijven voor de gezondheidszorgsector, kondigden vandaag aan dat Agfa geselecteerd werd om zijn volledige gamma IMPAX® PACS-systemen te leveren aan de meer dan 2400 Novation-leden. Novation bedient de gezondheidszorgorganisaties VHA Inc. en University HealthSystem Consortium (UHC). De overeenkomst kwam tot stand op basis van de resultaten van Novations openbare aanbesteding en van feedback van gezondheidszorgspecialisten bij VHA en UHC.

Volgens de overeenkomst zal Agfa de leden van VHA en UHC toegang verlenen tot Agfas innovatieve IMPAX-oplossingen voor het beheer van beelden en informatie. Agfa is vandaag de enige PACS-aanbieder die een open ziekenhuisoverkoepelende oplossing op basis van een en dezelfde database kan leveren. Aangezien Agfa klanten de kans biedt meer te halen uit hun analoge en digitale investeringen, is de onderneming uitstekend geplaatst om Novation-leden connectiviteit en interactiviteit te leveren met om het even welke OEM.

We zijn vereerd om door Novation uitgekozen te worden. Agfa zal Novation toegevoegde waarde leveren op basis van onze ervaring, onze kennis in het bijstaan van klanten bij de overgang van analoog naar digitaal. We kunnen de leden van VHA en UHC in staat stellen om meer te halen uit hun analoge en digitale investeringen, aldus Bob Pryor, President, Agfa Corporation, HealthCare Americas. Deze overeenkomst is een nieuw voorbeeld van het feit dat leveranciers in de wereld van de gezondheidszorg eerst bij Agfa aankloppen voor hun beeldvormings- en informaticaoplossingen.

Novation is een toonaangevend toeleveringsbedrijf dat de leden van VHA en UHC toegang geeft tot kwalitatief hoogstaande producten, en dit tegen de laagst mogelijke kostprijs, zegt Tom Aversa, Imaging Service Line Leader van Novation. We zijn tevreden dat we dankzij Agfa onze klanten PACS-systemen kunnen leveren voor de radiologie, cardiologie en andere medische specialisaties. Uiteindelijk zullen deze systemen ertoe bijdragen dat de patiëntenzorg naar een hoger niveau getild kan worden.

Agfa overlegt uitgebreid met zijn klanten om zo een naadloze integratie en connectiviteit doorheen de onderneming te realiseren. Het succes van Agfa is gebaseerd op meer dan 100 jaar ervaring in de radiologie en de kennis die de onderneming opbouwde bij de installatie van PACS-systemen. Agfa installeert immers meer PACS-systemen dan om het even welke leverancier ter wereld.

Deze aankondiging is goed nieuws voor veel Novation-leden, die ook reeds lange tijd Agfa-klant zijn. Alle Novation-leden, waaronder Agfas PACS-klanten Sentara Healthcare, Robert Wood Johnson University Hospital, Massachusetts General Hospital, Medical University of SC, Integris Health, Ohio State University, Eastern Maine Medical Center en Southern Ohio Medical Center zullen baat hebben bij de aankoopmogelijkheden die Agfa hen biedt.

Over Agfa
De Agfa-Gevaert Groep is een van 's werelds toonaangevende bedrijven in beeldvorming. Agfa ontwikkelt, produceert en verkoopt analoge en digitale systemen, voornamelijk voor de grafische industrie, de gezondheidszorg, non-destructive testing, de micrografie, de cinefilmmarkt en consumer imaging. Agfa heeft zijn hoofdkwartier in Mortsel / België. De onderneming is actief in 40 landen en heeft 120 agenten doorheen de wereld. Samen hebben zij in 2002 een omzet van 4,683 miljard euro tot stand gebracht. Meer informatie over Agfa en zijn producten vindt u op: www.agfa.com

Agfa, de Agfa Rombus en IMPAX zijn handelsmerken van Agfa Corporation of zijn filialen. Copyright © 2002, Agfa Corporation. Alle rechten voorbehouden.

Over Novation
Novation, gevestigd in Irving, Texas (VS), werd opgericht in januari 1998 door de samenvoeging van de toeleveringsprogrammas van VHA en UHC, twee nationale gezondheidszorgallianties. Novation verzorgt de aankoopbehoeften van meer dan 2.300 leden en van VHA en UHC. Novation bedient eveneens de meer dan 5.400 leden en klanten van HPPI (HealthCare Purchasing Partners International), een andere coöperatieve organisatie van VHA en UHC. Novation realiseerde voor meer dan 21 miljard $ in jaarorders voor VHA, UHC en HPPI in 2002. Voor meer informatie : www.novationco.com.

Bron: Agfa
Provider: Euronext Brussels