De Unie


Falck: Uitkomst ledenraadpleging Sociaal Plan

4 april 2003 - Naar aanleiding van de ledenraadpleging bij De Unie over het principeakkoord Sociaal Plan van Falck deel ik u het volgende mede. Na een intensieve raadpleging op 27 maart jl. bij de leden van De Unie heeft de grote meerderheid van onze leden ingestemd met de inhoud van het principeakkoord over het Sociaal Plan van Falck.

Tijdens bovengenoemde ledenraadpleging werden wij met een aantal nieuwe punten en of ontwikkelingen geconfronteerd door onze leden. Te weten: afwezigheid van loonschalen voor kader- en kantoorpersoneel van Seceurop Security Check, het bij betrekken van een afdeling (wagenpark) bij de huidige reorganisatie die niet in uw adviesaanvraag aan uw COR staat vermeld, tevens het voeren van gesprekken met mensen over hun ontslag op deze afdeling. Deze gesprekken schijnen ook met de medewerkers van Seceurop Security Check plaats te vinden voordat er een advies uitgebracht is door uw COR en wij instemming van onze leden over het principeakkoord hebben.

Daarnaast hebben wij van onze leden vernomen dat u bezig bent om extern nieuw personeel te werven voor functies die door de huidige reorganisatie vrijkomen. Bijvoorbeeld: recruiters op Schiphol (zowel ontslag als een aanstelling van een medewerker van Falck Training & Consultancy in een recruiment functie.)

Wij vinden dat bovengenoemde punten en of ontwikkelingen niet overeenkomstig zijn met de afspraken die wij met elkaar hebben gemaakt. Om ons vertrouwen in de directie van Falck in stand te houden verzoeken wij u dringend om ons op korte termijn te informeren over bovengenoemde nieuwe (onbedoelde en ongewenste) ontwikkelingen.

Mocht u naar aanleiding hiervan op- of aanmerkingen hebben dan vernemen wij
dat graag van u. Wij zullen u op de hoogte blijven houden van de verdere ontwikkelingen.

Er van uitgaande u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groet,

Rob Kluwen en Suat Koetloe
Bestuurders

* Intropagina Beveiliging

vrijdag, 4 april 2003