Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-04-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 10.45 u) Vrijdag, 4 april 2003

District Sittard

Sittard; rijbewijs ingevorderd
De politie heeft afgelopen donderdagmiddag wegens diens rijgedrag het rijbewijs ingevorderd van een 18-jarige automobilist uit Sittard. Die had zijn rijbewijs overigens pas sedert begin dit jaar. Op de Tunnelstraat in Sittard reden fietsers (hadden groen verkeerslicht) het kruisingsvlak toen de automobilist plotseling vanaf de Parallelweg met hoge snelheid het kruisingsvlak overstak. Op de Rijksweg Noord reed de automobilist met hoge snelheid waarbij de kilometerteller van de politie-auto die achter hem reed som snelheden klokte van ruim 115 km p/u. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.

Sittard-Geleen/Beek; winkeldiefstallen
Personeel van een winkel aan de Rijksweg Zuid in Geleen betrapte afgelopen donderdagmiddag een 45-jarige vrouw uit Brunssum bij diefstal van allerlei levensmiddelen (vleeswaren, eieren etc.). Die werden weer teruggegeven aan de winkel en de politie heeft de verdachte bekeurd met een boete van 115,--.
In een winkel in Sittard, aan de Walstraat, werden een 35-jarige vrouw uit Landgraaf en een 66-jarige man uit Hoensbroek werden eveneens betrapt bij diefstal van levensmiddelen. Ook die werden bij de winkel weer achtergelaten en de beide verdachten kregen een proces-verbaal. In een winkel in het Makadowinkelcentrum in Beek werden drie 18-jarige jongemannen uit Elsloo betrapt bij diefstal van een föhn, cds en een dvd-disc. Bleek dat zij een boodschappenlijstje bij zich hadden met de goederen die ze wilden stelen. De gestolen goederen werden teruggegeven aan de winkel en de drie verdachten kregen een proces-verbaal.

Born; snelheidscontrole
De politie heeft afgelopen donderdagavond en donderdag op vrijdagnacht een radarsnelheidscontrole gehouden op de autosnelweg A-2 in Born. Daarbij controleerde de politie totaal 3.300 voertuigbestuurders. Daarvan hebben totaal 502 voertuigbestuurders de terplaatse geldende maximum snelheid overtreden. Die 502 voertuigbestuurders krijgen de bekeuring allemaal thuisgestuurd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 206 km p/u.