Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-04-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 09.45 u) Vrijdag, 4 april 2003

District Maastricht

Maastricht; bekeuringen bij toezicht binnenstad De politie heeft afgelopen donderdagmiddag en donderdagavond, tijdens toezicht in / rondom de Maastrichtse binnenstad en in Wijck, totaal 28 bekeuringen / processen verbaal uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het doelloos rondhangen in portieken (ondermeer ook op het NS-station in Wijck), het negeren van het rode verkeerslicht door verkeersdeelnemers tot snelheidsovertredingen. Een 15-jarige jongen uit Maastricht die doelloos rondhing in het NS-station en daarvoor werd bekeurd, weigerde aanvankelijk zijn persoonsgegevens aan de politie op te geven waarop de politie hem aanhield en voor nader onderzoek overbracht naar het politiebureau (kon daarna met twee bekeuringen huiswaarts). Een 23-jarige man uit Landgraaf werd op de kruising Meerssenerweg / Kemenadeplein betrapt bij het afsteken van vuurwerk (gaf aan dat hij al een twintigtal rotjes had afgestoken), en waarvoor de politie hem bekeurde. Overigens / daarnaast bekeurde de politie donderdagnamiddag/avond op de Keurmeestersdreef en op de Aureliushof 7 voertuigbestuurders (meestal bromfietsbestuurders) wegens het overschrijden van de ter plaatse geldende maximum snelheid.

Maastricht; alcohol en verkeer
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht vond op de Hertogsingel een aanrijding plaats. Een 30-jarige automobilist uit Lanaken (B) was met zijn auto tegen een lichtmast gebotst (alleen lichte materiele schade). Bleek dat de Belg onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij ruim 2,1 promille alcohol in zijn bloed had (ruim viermaal zoveel dan wettelijk maximaal is toegestaan). De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; gestolen kentekenplaten
Bij controle afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht op de Tongerseweg in Maastricht van een 32-jarige automobilist uit Sittard bleken op de auto valse kentekenplaten te zitten. Bij nadere controle bleken de op de auto bevestigde kentekenplaten eind vorige maand te zijn gestolen in Geleen. De politie heeft de auto in beslag genomen en de verdachte aangehouden. Hij werd voor nader overgebracht naar het politiebureau en de politie stelt verder onderzoek in.

Maastricht; in slaap gevallen
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht trof de politie op de Elisabeth Gruytersstraat in Maastricht half op de weg een auto aan met nog draaiende motor waarvan op de bestuurdersplaats een 38-jarige man uit Geleen over het stuur van de auto lag te slapen met een voet nog op het gaspedaal, waardoor de motor met verhoogd toerental draaide. Er kwam rook vanonder de motorkap en er lekte vloeistof vanaonder de motorblok (mogelijk dat met de auto een aanrijding heeft plaats gehad). De politie die aanwijzingen kreeg dat drankgebruik in het spel is maakte de man wakker en bracht hem voor nader onderzoek over naar het politiebureau. De auto werd afgesleept. De verdachte weigerde volledige medewerking aan het onderzoek ter vaststelling van het precieze alcoholgehalte in zijn bloed en ontkende in de auto te hebben gereden. De politie stelt verder onderzoek in / maakt proces-verbaal tegen hem op.