Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-04-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (JC; 14.30 u) Vrijdag, 4 april 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen, taxichauffeur aangehouden voor het uiten van bedreigingen Een politiepatrouille zag donderdagmiddag op de Schelsberg in Heerlen een taxi rijden. De snelheidsovertreding (76 in plaats 50 km/uur) trok de aandacht van de patrouille. Tijdesn het volgen van deze taxi zag de politie ook dat de bestuurder slingerend met de taxi over de weg reed, terwijl daar volgens de politie geen aanleiding toe was. Daarom gaf de patrouille aan de 30 jarige chauffeur uit Heerlen een stopteken, sprak hem aan over de overtredingenen zegde hem een bekeuring aan. De man was het hiermee kennelijk niet eens en liet dit blijken door op een bepaald moment zelfs bedreigingen te uiten in de richting van de politie. Daarop werd de chauffeur aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.
De drie passagiers beklaagden zich overigens bij de politie ook over het gevaarlijk rijgedrag van de chauffeur en waren blij, dat zij met een andere taxi hun reis konden vervolgen.
Tegen de chauffeur is proces-verbaal opgemaakt.

Gulpen, politie zoekt getuigen van een straatroof Donderdag 3 april 2003 om ongeveer 13.30 uur zette de 30 jarige inwoonster van Nederzier (BRD) haar oud model BMW aan de kant van de weg om iets uit de kofferruimte te pakken. Op de achterbank zat haar 8-jarig dochtertje. De vrouw bracht de auto tot stilstand op een parkeerstrook vlakbij de vijver in een bocht van de Oude Rijksweg in Gulpen.
Nadat de vrouw de kofferruimte geopend had voelde zij, dat zij vanachter werd beetgepakt en de man haar sommeerde geld te geven. Omdat het slachtoffer voor het ergste vreesde gaf zij haar tasje af en hoorde de man wegrennen. Zij durfde pas enkele tellen later om te kijken en zag dat het een opvallend lange manspersoon was. De ongeveer 1.90 mtr lange blanke man droeg een zwarte lange broek van een glanzende stof. Verder droeg hij een witte blouse en een korte zwarte jack, waarop de rugzijde in witte letters een opdruk (naam van vermoedelijk een beveiligingsbedrijf). De overvaller rende de bebouwde kom binnen van Gulpen, waarna hij uit het zicht van de vrouw verdween. Op het moment van de overval stonden aan de andere zijde van de straat een aantal personenautos geparkeerd. Het slachtoffer kan zich niet meer herinneren of daar personen inzaten. Wel kon zij zich herinneren dat tijdens de beroving autos voorbijreden.
Om te komen tot een oplossing van deze laffe daad is de politie op zoek naar getuigen, die mogelijk iets van deze overval gezien hebben of de persoon herkennen aan het opgegeven signalement. Zij kunnen contact opnemen met de politie van Vaals, nummer 0900-8844.