Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (04/04)

Oosterhout, 4 april 2003

Diefstal auto vanaf carpoolplaats NIEUWENDIJK: Op donderdag 3 april werd omstreeks 10.00 uur een Nissan Patrol gestolen. De auto stond geparkeerd op de carpoolplaats aan het Dijkje. Getuigen zagen dat de auto werd weggesleept door een witte Hyundai bus. De politie heeft het voertuig landelijk als gestolen gesignaleerd.

Oplichter bejaarden nog steeds actief KAATSHEUVEL / RIJEN / OOSTERHOUT: De politie heeft weer aangiftes ontvangen van bejaarden die slachtoffer zijn geworden van een oplichter. De man belt aan en doet zich voor als een medewerker van de apotheek die medicijnen komt afleveren voor de buren. Omdat de buren (zogenaamd) niet thuis zijn, verzoekt hij de slachtoffers de medicijnen aan te nemen en af te rekenen. Als de man geld heeft ontvangen, gaat hij weg om het wisselgeld te halen en keert dan niet meer terug.
De politie onderzoekt de zaak. Het signalement van de vermoedelijke dader luidt: een blanke man van 30 40 jaar oud, met steil zwart haar in een paardenstaart. Bij twijfel is het altijd verstandig om naar legitimatie te vragen. Uiteraard zijn meldingen welkom bij de politie via 0900 88 44.

Verkeerscontrole
GILZE EN RIJEN: De politie hield 3 april tijdens een surveillance op de Europalaan in Rijen en de Molenakkerweg in Gilze een verkeerscontrole gehouden. Resultaten: 1 bekeuring voor het niets handsfree bellen, 2 bekeuringen voor het niet dragen van een helm, 1 bekeuring voor een motorrijder omdat hij zijn kentekenplaat had omgebogen, 1 bekeuring voor een snelheidsovertreding ( 35 km/u te hard op de Europalaan) en 1 bekeuring voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder kaart.

Snelheidscontroles
MADE: Op donderdag 3 april hield de politie tussen 09.20 uur en 10.50 uur een snelheidscontrole op de Crullaan. Van de 535 gecontroleerde passanten, kregen 13 weggebruikers een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid was 71 km per uur.

HOOGE ZWALUWE: Op donderdag 3 april controleerde de politie tussen 11.10 uur en 12.15 uur op snelheid op de Spoorstraat. In totaal werden 177 passanten gecontroleerd en werden 25 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid was 53 km per uur in plaats van de toegestane 30 km per uur. (30 km zone)

LAGE ZWALUWE: Op donderdag 3 april werd tussen 13.50 uur en 15.55 uur een snelheidscontrole gehouden op de Gaete in Lage-Zwaluwe. In totaal werden 373 passanten gecontroleerd en werden 51 overtredingen vastgesteld. Hoogst gemeten snelheid was 54 km per uur in plaats van de toegestane 30 km per uur. 30 km zone)

Aanhouding verdachte van bedreiging GEERTRUIDENBERG: In de nacht van 3 april op 4 april pakte de politie omstreeks 01.45 uur een 35-jarige man uit Oosterhout op. De man wordt verdacht van bedreiging van een 25-jarige man uit Weert, die kort daarvoor aan het lossen was bij een bedrijf aan de Oude Stadsweg. Tijdens het lossen werd hij door de verdachte bedreigd met een mes en kreeg hij enkele klappen. De dader is na zijn daad te voet weggevlucht en later in een donkerkleurige auto weggereden. Aan de hand van het door het slachtoffer opgegeven signalement, kon de politie na een korte achtervolging op de Van Galenstraat de vermoedelijke dader aanhouden. Omdat die naar alcohol rook is een blaastest afgenomen. De man blies 760 ug/l. Hij is ingesloten, de politie onderzoekt de zaak.

Dronken automobilist
GEERTRUIDENBERG: In de nacht van 3 april op 4 april hield de politie omstreeks 00.55 uur op de Koestraat een 22- jarige automobilist uit Geertruidenberg aan. Bij controle bleek de bestuurder teveel te hebben gedronken. Op het bureau blies de man 420 ug/l. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld. De man kreeg een rijverbod van 4 uur en een dagvaarding.

Bron: Connie Polak