Gemeente Nuth


04-04-2003

Parkstad Limburg en gemeente Nuth gaan als goede buren verder

Parkstad Limburg en de gemeente Nuth hebben besloten als goede buren met elkaar samen te werken. Voor uiterlijk 1 maart 2004 zal de gemeente Nuth een definitieve regiokeuze maken. Daarvoor zal ze gesprekken voeren met het gewest Maastricht en Mergelland, Parkstad Limburg en het gewest Westelijke Mijnstreek. Daarmee houden Parkstad Limburg en de gemeente Nuth de deur open om verder samen te werken en blijft het standpunt van de gemeenteraad van Nuth van september 2002 ongewijzigd.

Keuzes met perspectief
Vanaf 1 maart 2003 is de nieuwe gemeenschappelijke regeling Parkstad Limburg ingegaan, zonder de gemeente Nuth. Parkstad Limburg en de gemeente Nuth houden de deur open om met elkaar te blijven zoeken naar vormen van samenwerken. Over de inhoud van die mogelijke samenwerking vond er op 18 februari jl. een overleg plaats tussen een delegatie van het Dagelijks Bestuur van Parkstad Limburg en het college van B&W van de gemeente Nuth. Tijdens dit overleg zijn twee mogelijke varianten van samenwerking op tafel gekomen:

* Variant 1
Tot uiterlijk 1 maart 2004 vorm en inhoud te geven aan de samenwerking en vervolgens te besluiten tot de nieuwe regeling toe te treden.

* Variant 2
Het inkopen van producten zoals dat ook door de gemeenten Gulpen-Wittem en Vaals gebeurt.

Een goede buur houdt contact
Tot 1 maart 2004 zullen de bestuurders en ambtenaren van de gemeente Nuth door Parkstad Limburg worden uitgenodigd voor de projecten waarin de gemeente Nuth deelnam. De rol van Nuth zal die van actief toehoorder zijn. Hierdoor blijven beide partners met elkaar in contact en lopen de samenwerkingsprojecten geen gevaar. Deze projecten zijn onder andere Regionaal Huisvestingsplan, revitalisering van De Horsel en project Bemoeizorg.