Katholieke Universiteit Nijmegen

Contractondertekening nieuwbouw Faculteit NWI
Op 4 april tekent de Katholieke Universiteit Nijmegen met de aannemer en installateurs het contract voor de nieuwbouw van de Faculteit Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica (FNWI). Begin 2003 is reeds gestart met bouwvoorbereidende grondwerkzaamheden. Naar verwachting zal de gehele nieuwbouw in 2006 gereed zijn.

Het geheel zal een geïntegreerd en flexibel complex zijn met hightech laboratoria en onderwijsruimten. Samen met het reeds opgeleverde magnetenlaboratorium en het in aanbouw zijnde logistiek centrum en NMR (nuclear magnetic resonans)-gebouw is er dan in een compleet nieuw gebouwencomplex voor de faculteit voorzien.

Plannen voor nieuwbouw
Al jaren is de universiteit bezig met plannen voor een geheel nieuw hoofdgebouw voor de faculteit. Het huidige gebouw is dringend aan vernieuwing toe. Ook blijkt uit onderzoek dat toekomstige studenten bij hun keuze voor een universiteit heel nadrukkelijk kijken naar de aanwezige voorzieningen. De bètafaculteit schrikt in dit kader studenten af.

Open, transparant en flexibel gebouw
Het nieuwe faculteitscomplex bestaat uit vier vleugels van vier verdiepingen met transparante verbindingsgebouwen. De wens was om open gebouw te realiseren waarin studenten en gebruikers zich welkom voelen.
Met het oog op wijzigingen die in de toekomst plaatsvinden in onderwijs en onderzoek wordt het gebouw flexibel van opzet. Dit betekent dat collegezalen, laboratoria en individuele ruimten aangepast kunnen worden.

Financieel kader
Ondanks de bezuinigingen die voor de universiteit op stapel staan, kan de nieuwbouw met al zijn voorzieningen gerealiseerd worden zonder dat essentiële zaken zijn geschrapt. Daardoor kan de faculteit zich ontwikkelen tot een nieuwe faculteit die toonaangevend is in de Europese natuurwetenschappelijke wereld.
Ondertekening
Het contract wordt namens de Katholieke Universiteit Nijmegen ondertekend door de heer Wilke, directeur Universitair Facilitair Bedrijf. BAM-NVE, de bouwkundig aannemer, wordt vertegenwoordigd door de heer Stijnen. Voor AXIMA/GTI, de werktuigbouwkundige installateur, tekent de heer Van der Helm en voor de elektrotechnische installateur, ULC Elektra, tekent de heer Zwijnenburg.

De ondertekening vindt plaats op vrijdag 4 april om 15.00 uur in de kantine van het huidige hoofdgebouw FNWI, Toernooiveld 1. Volg op het terrein de borden "voetgangers B-faculteit" en in het gebouw de borden "Nieuwbouw FNWI".
Meer informatie over de nieuwbouw is te krijgen bij: drs. M. ter Berg, woordvoerder Universitair Facilitair Bedrijf, telefoon (024) 361 60 30.
3-4-2003