Ingezonden persbericht

HITMA levert keramische Pall Membralox-membranen

UITHOORN, 20030404 -- Door de recente samenwerking tussen HITMA-fabrikant Pall en de firma Exekia is HITMA B.V. voor Nederland de exclusieve leverancier geworden van de Membralox keramische membranen en modules voor micro-, ultra- en nanofiltratie. Deze keramische membranen hebben een brede chemische bestendigheid (0 tot 14 pH). Ook zijn ze bestand tegen hoge temperaturen (stoomsterilisatie). Deze factoren zijn bepalend voor een consistent en betrouwbaar productieproces.

De Membralox-elementen zijn onder andere geschikt voor filtratietoepassingen bij de productie van farmaceutische producten en oplosmiddelen en in fermentatieprocessen. Daarnaast kunnen ze in de voedingsmiddelenindustrie worden ingezet bij onder andere (hitte)sterilisatie en CIP- en backflushbehandelingen. Door de complete range aan modules is een opschaling vanuit een laboratorium naar productieschaal te realiseren.

Binnen de HITMA-groep kan men voor meer informatie over de Membralox-membranen terecht bij Kitty Reurings (tel. 0297-514726, e-mail: kreurings@hitmagroep.nl) of Carolien Asberg (tel. 0297-514720, e-mail: casberg@hitmagroep.nl).



Ingezonden persbericht