Ingezonden persbericht

Ypsilon Zeeuws-Vlaanderen organiseert Symposium

woonvormen voor mensen met een psychiatrisch probleem

TERNEUZEN, 20030219 -- Ypsilon Zeeuws-Vlaanderen heeft dit jaar als thema 'Onze zorg, ook uw zorg'. In dit kader organiseert zij op vrijdag 4 april een symposium over wonen en woonvormen voor mensen met een psychiatrisch probleem. Op deze middag wordt aandacht besteed aan de huisvesting van psychiatrische patiënten. Het symposium duurt van 13.30 tot 16.00 uur en vindt plaats in het Churchillhotel in Terneuzen.

Beeldvorming speelt een belangrijke rol bij het zoeken naar oplossingen voor de gewenste woonvorm. De gewenste woonvorm kan per persoon verschillen, al naar gelang zijn of haar probleem. Dit kan variëren van een eigen huis met begeleiding tot een langdurig verblijf in een kliniek.

Er worden twee inleidingen gehouden: Drs. M.G.E. van Loon-Koomen, lid van de Tweede Kamer fractie van het CDA zal spreken over de beeldvorming die bij de politiek bestaat over mensen met een psychiatrische stoornis. Dhr. J. van Blarikom, gezondheidspsycholoog verbonden aan Emergis en de Stichting AZZ zal spreken over wonen en woonvormen voor mensen met psychiatrische problemen.

De bezoeker krijgt de gelegenheid om vragen te stellen tijdens de forumdiscussie. In de pauze bestaat de mogelijkheid om informatiestands te bekijken.



Ingezonden persbericht