Openbaar Ministerie

Hoger beroep in zaak Haagse verpleegkundige

Het OM in Den Haag heeft vrijdag 4 april hoger beroep aangetekend in de zaak tegen een Haagse verpleegkundige. De verpleegkundige heeft weliswaar levenslang gekregen, maar het OM vindt dat de vrouw voor alle 13 tenlastegelegde moorden en vijf pogingen daartoe moet worden veroordeeld.

De rechtbank in Den Haag veroordeelde de Haagse verpleegkundige tot levenslange gevangenisstraf wegens de moord op 4 patiënten en drie pogingen daartoe. Dat was gebeurd in de periode tussen 1997 en 2001 in een aantal ziekenhuizen in Den Haag. De uitspraak was overeenkomstig de eis van het Openbaar Ministerie. De officier is echter van mening dat de verpleegkundige ook veroordeeld zou moeten worden voor de negen andere moorden en twee overige pogignen daartoe.

De rechtbank in Den Haag heeft dinsdag een Haagse verpleegkundige veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf. De rechtbank is ervan overtuigd dat de 41-jarige Haagse tussen 1997 en 2001 in Den Haag een aantal patiënten om het leven heeft gebracht. De uitspraak is overeenkomstig de eis van het Openbaar Ministerie. Het OM meent dat eht om een principiële zaak gaat. De moorden betreffen jonge kinderen en twee bejaarden. De verpleegkundige werkte in het Leyenburg Ziekenhuis, het hospitaal van de gevangenis in Scheveningen en het Juliana Kinderziekenhuis/Rode Kruis Ziekenhuis.