Gemeente Lelystad

Lelystad dringt bij UPC aan op behoud programmas

Stadhuisplein 2
8232 ZX Lelystad
0320 278911
Postbus 91
8200 AB Lelystad
Lelystad dringt bij UPC aan op behoud
programmas

UPC haalt nu ook Discovery van de kabel. Het college vindt het opnemen van de niet meer uitgezonden programmas in het digitale (betaal)pakket een onverantwoorde keuze. Dit jaagt inwoners onnodig op hoge kosten in een tijd van economische teruggang en onzekerheid.

Ook kan de handelwijze van UPC tot gevolg hebben dat inwoners massaal over gaan op de aanschaf van een schotel, een ontwikkeling, waar men vanuit stedenbouwkundige overwegingen erg ongelukkig mee is. Het college dringt er bij UPC dan ook ten sterkste op aan het beleid inzake het programma-aanbod op de kabel te herzien en het oorspronkelijke aanbod te herstellen.

Intussen wordt de gemeente ook intensief zowel schriftelijk als telefonisch benaderd door vele inwoners, die zich beklagen over de verarming van het programma aanbod van UPC op de kabel.

Ook het college is uitermate ontevreden over deze ontwikkeling, waarbij nog wordt opgemerkt dat de ontwikkeling van de tarieven niet in verhouding staat tot het aanbod.

Het gemeentebestuur van Lelystad is in overleg met de besturen van Almere, Dronten en Zeewolde druk bezig met de oprichting van een programmaraad. Deze programmaraad gaat uit 12 leden, inwoners van de vier gemeenten, bestaan en zal UPC gaan adviseren over het programma aanbod op de kabel. De instelling van een programmaraad is via de Mediawet verplicht gesteld.

Het college verwacht dat de principe besluitvorming over deze programmaraad binnenkort is afgerond en dat de feitelijke oprichting dan verder kan worden voorbereid door raadsleden van de vier gemeenteraden. Met de instelling van een programmaraad wordt de inbreng van de inwoners van de vier gemeenten op het programma-aanbod op de kabel gewaarborgd.