Politie Hollands Midden
Datum: 4 april 2003

(

Bedrijfsinbraak Rijpwetering
Uit een bedrijf aan de Zuidweg is na een inbraak in de nacht van donderdag 3 op vrijdag 4 april een Mercedesbestelbus weggenomen. Men was het pand binnengekomen door een raam te forceren. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Poging diefstal van vrachtauto Leiden
Op vrijdag 4 april omstreeks 09.00 uur is geprobeerd een 21-jarige vrachtwagenchauffeur van zijn vrachtwagen te beroven. De chauffeur wilde op de parkeerplaats aan de Zernikedreef/Einsteinweg keren met zijn vrachtwagen toen twee personen uit een personenauto stapten en zijn portier openmaakten. Nadat één van hen de chauffer met een spuitbus een vloeistof in de ogen had gespoten werd hij gesommeerd uit de cabine te stappen. Vervolgens werd geprobeerd de vrachtwagen mee te nemen. Toen dit niet lukte zijn de daders er weer vandoor gegaan. Volgens getuigen is een aantal personen in een blauwe vijf deurs personenauto en een persoon in een zilverkleurige personenauto weggereden in de richting van de Plesmanlaan in de richting van de A44. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar meer getuigen. Zij kunnen contact opnemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Auto weg na woninginbraak Bodegraven
In een woning aan de Groene Zoom is in de nacht van vrijdag 4 april ingebroken. Men kwam de woning binnen door de achterdeur te forceren. Uit een jaszak werd de autosleutel weggenomen en de auto, een Mercedes S 320 CDI. De auto staat gesignaleerd.

Aanhoudingen na diefstal uit auto Bergambacht
De politie heeft op donderdag 3 april drie jongens van 16 (2) en 17 jaar uit Moordrechter aangehouden op verdenking van diefstal uit een auto. De politie kreeg even voor 17.00 uur een melding van diefstal uit een auto die geparkeerd stond aan de Hoofdstraat. Drie jongeren hadden een ruit van een auto ingeslagen en uit de auto een mobiele telefoon weggenomen. De jongeren waren vervolgens op twee scooters weggereden. Naar aanleiding van het opgegeven signalement werden na een korte zoekslag de drie verdachten op de Beierschebocht aangehouden.





Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --