Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-04-2003 Bocholtz; overval coffeeshophouder, vinger afgeknipt Vrijdag, 4 april 2003

District Heerlen / Kerkrade

Bocholtz / Hoensbroek; overval koffieshophouder, vinger afgeknipt

Naar aanleiding van het L1 TV- en radionieuws van vandaag, vrijdag 4 april 2003, bevestigt de politie dat bij de overval op de coffeeshophouder op 8 maart jl., het slachtoffer in de buurt bij diens woning aan de Baneheide in Bocholtz/Simpelveld door een aantal overvallers werd opgewacht, overmeesterd en vervolgens werd gegijzeld/ontvoerd. De overvallers bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen en gingen gewelddadig tekeer. Zo werd op enig moment een vinger, de pink van het slachtoffer afgeknipt. De vinger van het slachtoffer is later in het ziekenhuis weer aangezet. Het rechercheteam van het team grootschalige opsporing (TGO) is nog altijd bezig met het onderzoek om de daders te achterhalen.

De overval op de 42-jarige eigenaar van een coffeeshop vond zaterdagavond, 8 maart jl. omstreeks 22.30 uur plaats in de buurt van de woning van het slachtoffer aan de Baneheide in Bocholtz/Simpelveld. Daar was het slachtoffer na de sluiting van zijn zaak naar toe gegaan. Op de parkeerplaats werd hij overvallen door een aantal onbekende mannen. Zij bedreigden het slachtoffer met een vuurwapen en dwongen hem de dagopbrengst van enkele duizenden Euros af te geven. Dat was niet voldoende. Toen de overvallers dreigden zijn gezin iets aan te doen, vertelde het slachtoffer dat er in een kluis nog geld lag. Samen zijn ze in de auto van het slachtoffer, een groene Daimler naar een adres in Hoensbroek gereden waar uit een kluis enkele tienduizenden Euros werden gehaald. Vervolgens reden de overvallers met het slachtoffer naar Ten Esschen (Esschenweg) in Hoensbroek en werd daar uit de auto gezet. De auto van de coffeeshophouder werd de zondagmorgen daaropvolgend, omstreeks 08.30 uur brandend teruggevonden op het Vrijthof in Klimmen. Het voertuig is gedeeltelijk uitgebrand, waardoor de politie bij het ingestelde onderzoek van de technische recherche toch nog sporen aantrof die werden veiliggesteld en die verder zullen worden onderzocht.