Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 4-04-2003 Mediabericht 4 april (laatste bericht)

Tweeëntwintig dronken bestuurders

LIMBURG-NOORD - De politie Limburg-Noord heeft in de afgelopen week tweeëntwintig automobilisten betrapt die met drank op achter het stuur zaten. De dronken bestuurders zijn betrapt bij controles in Blerick, Baarlo, Weert, Venlo, Meerlo, Horn, Swalmen, Hunsel, Roosteren, Oostrum, Tegelen, Venray en Stramproy.

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag (4 april) op de Venrayse weg in Blerick een 28-jarige man uit Kessel-Eik aangehouden, toen hij met zijn auto over de weg slingerde. Hij blies op het bureau ruim tweemaal de toegestane hoeveelheid (515 aag). Hij en zijn medepassagier, een 28-jarige man uit Kessel-Eik, die ook beschonken leek, kregen de opdracht met een taxi naar huis te gaan. Een uur later echter werd deze medepassagier op de Napoleonsweg in Baarlo in dezelfde auto betrapt. Hij kreeg ook een proces-verbaal voor rijden onder invloed (430 aag). Beide zaken zijn via snelrecht afgehandeld.

Een 34-jarige man uit Horn, moest zijn rijbewijs inleveren toen hij in de nacht van dinsdag op woensdag op de Haelerweg in Horn betrapt werd op rijden onder invloed. Dit was de tweede keer binnen vijf jaar. De politie moest een beschonken 32-jarige bestuurder uit Haelen in de nacht van dinsdag op woensdag aanhouden, toen hij tegen het verkeer inreed. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij gedronken had (245 aag). Hij moest een boete betalen van 190 euro voor rijden onder invloed.

Op de A2 bij Hunsel zijn dinsdagavond een 45-jarige man uit Echt aangehouden op verdenking van rijden onder invloed en het verlaten van de plaats van het ongeval na een aanrijding. Ook de passagier, een 45-jarige man uit Huckelhoven (Dld.), werd aangehouden. Beiden werden aangetroffen, verscholen in een sloot. Het was niet meteen duidelijk wie gereden had in de witte bestelbus, die bij het tankstation Ellerbrug op de kop lag. De ademanalyse wees uit dat de man uit Echt ruim vier keer zoveel gedronken had, als is toegestaan (975 aag). Van hem werd het rijbewijs ingenomen. De Duitse passagier blies 595 aag. Tegen beiden is proces-verbaal opgemaakt.

De overige dronken bestuurders kregen rijverboden voor de duur variërend van twee tot twaalf uur. De politie blijft voortdurend aandacht schenken aan alcoholgebruik onder verkeersdeelnemers.