Persberichten - 04/04/2003

Docpharma finaliseert overname Serviphar

HEVERLEE (4 april 2003) Het beursgenoteerd bedrijf Docpharma NV heeft zopas de overname gefinaliseerd van Serviphar, een Luxemburgse onderneming die voedingssupplementen en voorschriftvrije (OTC) producten verkoopt. In België is Serviphar operationeel via haar dochterbedrijf Nutripharm. Op 3 december 2002 had Docpharma een intentieverklaring voor deze overname bekendgemaakt.

Deze transactie, afgesloten na het uitvoeren van de gebruikelijke due diligence, geeft aan dat Docpharma een actieve rol wil gaan spelen op de groeiende OTC-markt. De integratie van Serviphar en Nutripharm versterkt de afdeling Geneesmiddelen van Docpharma. De directie van Serviphar en Nutripharm blijft actief in het bedrijf.

Transactie en waardering Docpharma neemt 100 procent over van de aandelen Serviphar. De acquisitieprijs bedraagt 3.636.598, ongeveer acht maal de netto winst van kalenderjaar 2002. Indien de winst voor belasting over een periode van 5 jaar, eindigend op 31 december 2007, van Serviphar en Nutripharm minder dan 3,71 miljoen bedraagt kan Docpharma tot 500.000 terugvorderen, in functie van het behaalde resultaat.

De overname wordt ten belopen van 1.982.532,46 gefinancierd met cash, en het saldo door 95.157 nieuw uit te geven aandelen Docpharma. De prijs van de nieuwe aandelen Docpharma werd bepaald op 17,39 ,de gemiddelde marktprijs (slotkoers) gedurende een referentieperiode van dertig noteringdagen voorafgaand aan de ondertekening van de intentieverklaring met een discount van 20 procent. Er geldt een lock-up, die afgebouwd wordt over een periode van 32 maanden.

Over Nutripharm/Serviphar Nutripharm werd opgericht in 2000 en ontwikkelt, onder medisch toezicht, voedingssupplementen en proteïnediëten die onder andere worden gehanteerd bij medisch verantwoorde vermagering. Het bedrijf is gevestigd in Luik en heeft 25 personen in dienst, onder wie diëtisten die een netwerk beheren van artsencontacten. Nutripharm is o.a. de exclusieve verdeler van de Franse producten Dynaline® en Pronegyl® en van het eigen merk Nutrinergyl®. Het bedrijf kent een sterke groei en realiseert een omzet van meer dan 4 miljoen, waarvan 75 procent in België.

Over Docpharma
Het Belgisch beursgenoteerd bedrijf Docpharma (Euronext Brussel, Code DOCPH) is een geïntegreerde verschaffer van kwalitatief hoogstaande, betaalbare gezondheidsproducten. De afdeling Geneesmiddelen is goed voor 69 procent van de omzet, die afgelopen boekjaar 18,8 miljoen bedroeg.

Bron: Docpharma
Provider: Euronext Brussels