Politie Rotterdam-Rijnmond

vrijdag 4 april 2003

* SNELHEIDSCONTROLES
ROTTERDAM - Personeel van de Verkeerspolitie (Afdeling Verkeerstoezicht) hield donderdagmiddag en -avond radarsnelheidscontroles op de Strevelsweg en Brielselaan. Tussen half vijf en half acht werd gecontroleerd op de Strevelsweg. Van de 1335 passerende automobilisten namen 104 het niet zo nauw met de 50 km-limiet. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 97 km/uur. Op de Brielselaan, waar tussen acht en negen uur werd gecontroleerd, hielden 109 van de 845 passerende automobilisten het gaspedaal te diep ingedrukt. Hoogste score bedroeg hier 91 km/uur in plaats van '50'.


* BEROVING
ROTTERDAM - Donderdagavond rond middernacht werden op de Mathenesserdijk een man en een vrouw (beiden negentien jaar) uit Rotterdam door een aantal knapen beroofd van hun handtelefoons. Het tweetal was op het Marconiplein uit de tram gestapt en liep op de Mathenesserdijk toen een viertal knapen hen plotseling belaagden, tegen de grond werkten en schopten. Van beiden werd de handtelefoon afgenomen.


* SCHIETPARTIJ
ROTTERDAM - Donderdagavond omstreeks half acht kreeg de politie van het district Zuid een melding van een schietpartij op de kruising Sliedrechtstraat met de Melissantstraat. Een omstander had enkele schietende mannen gezien, die vervolgens wegrenden. Niemand raakte gewond. Ter plaatse troffen politiemensen niemand meer aan. Wel werden er meerdere hulzen op straat gevonden. Even later kwam er een melding van een schietpartij in de Hontenissestraat. Ook hier vielen geen gewonden, maar er werden wel hulzen aangetroffen. Vermoedelijk hebben beide schietpartijen met elkaar te maken. De recherche van het district Zuid stelt een nader onderzoek in.


* GARDEROBEDIEF AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen kort voor één uur werd op de Schiedamsesingel een 23-jarige man uit Delft aangehouden door een 29-jarige bezoeker van een nachtclub op de Schiedamsesingel. Deze zag dat de Delftenaar in de garderobe uit de binnenzak van een andere bezoeker iets pakte en ermee naar buiten rende. Op straat ontstond een worsteling, waarbij een weggenomen handtelefoon uit de broekzak van de 23-jarige man viel. Gealarmeerde politiemensen hielden vervolgens de man aan, die voor nader onderzoek en verhoor werd ingesloten. Het slachtoffer, een achttienjarige Rotterdammer, kreeg zijn handtelefoon terug.


* BRAND
ROTTERDAM - Door nog onbekende oorzaak ontstond donderdagavond omstreeks kwart voor twaalf brand bij een bedrijf van bedrijfskleding aan de Sluisjesdijk. Na een explosie volgde de brand, waarbij de vlammen uit het pand sloegen. De gewaarschuwde brandweer gaf het alarm grote brand. Om 01.10 uur werd het sein brand meester gegeven. Twee medewerkers van het bedrijf, Rotterdammers van 39- en 46-jaar oud liepen brandwonden op. Zij werden in het brandwondencentrum van het Zuiderziekenhuis behandeld. De Technische Recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* MAN MET VUURWAPEN AANGEHOUDEN
ROTTERDAM - Vrijdagmorgen rond twee uur controleerden surveillerende politiemensen op de Maashaven Oostzijde de beide inzittenden van een auto. Daarbij bleek de 29-jarige uit Eindhoven afkomstige bestuurder niet in het bezit van een rijbewijs. Tijdens de controle zagen de politiemensen dat een 29-jarige mede-inzittende uit Rotterdam probeerde snel een vuurwapen weg te schuiven onder de bijrijdersstoel. Het vuurwapen, dat was geladen, werd in beslag genomen. De beide mannen werden voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.


* MAN DOODGESCHOTEN
ROTTERDAM - Bij een schietpartij in de Bentincklaan, donderdagavond omstreeks elf uur zijn twee mannen gewond geraakt. E'n van hen, een 39-jarige Rotterdammer overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. De ander, een 41-jarige man uit Bosnië-Herzegovina werd in zijn bovenlichaam geraakt en werd door de GGD overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Hij is inmiddels weer uit het ziekenhuis ontslagen. De politie kreeg een melding van een schietpartij bij een auto. Ter plaatse troffen politiemensen de 39-jarige Rotterdammer ernstig gewond naast een geparkeerd staande auto aan. Het andere slachtoffer zat nog in de auto. Een omstander had na de schietpartij een man zien wegrennen. Deze man werd niet meer gevonden. De recherche van het district De Noordhoek stelt een nader onderzoek in.


* HALF RACEND RONDJE RUIT ROND ROTTERDAM MET 219 KM/UUR

ROTTERDAM - Vrijdagmorgen kort na drie uur werden surveillerende politiemensen van de Verkeerspolitie op oostbaan van de Rijksweg A16 voor de Van Brienenoordbrug met zeer hoge snelheid ingehaald door een auto, bestuurd door een 28-jarige Rotterdammer. Daarop werd de achtervolging ingezet, waarbij de politiewagen de auto van de Rotterdammer, die zo'n 220 km/uur reed, niet kon bijhouden. Pas nadat de zwaailichten waren aangezet, verminderde de Rotterdammer zijn snelheid en kon uiteindelijk op de noordbaan van de Rijksweg A20 aan de kant worden gezet. De auto van de man werd direct in beslag genomen, terwijl hij tevens zijn rijbewijs kon inleveren. Hij kreeg een proces-verbaal voor overschrijding van de maximum snelheid van 100 km/uur met maar liefst 119 km/uur.