Gemeente Rotterdam

Nr. 15
26 maart 2003

Weekberichten van 5 april t/m 13 april

Wethouder Pastors op boottocht
Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) wordt op zaterdag 5 april, op een boot, geïnterviewd over 'het Nieuwe Rotterdam'. Het gesprek vindt plaats tijdens een excursie op het water en kan worden bijgewoond door geïnteresseerden. De excursie maakt deel uit van het programma 'Wonen aan het water' dat georganiseerd wordt door het City Informatiecentrum en het ArchiCenter/Rotterdam Marketing. De boottocht voert langs nieuwe woon- en werklocaties die momenteel in Rotterdam ontwikkeld worden. De excursie begint om 15:00 uur. Opstapplaats is bij de Veerstoep, naast Zenne aan de Wilhelmskade. (Voor meer informatie: www.wonen.rotterdam.nl of via communicatie bestuursdienst : Ingeborg Hoogveld: 010 417 93 24)

Wethouder Pastors bij oplevering 200ste grote woning

Wethouder Marco Pastors (Fysieke Infrastructuur) is op woensdag 9 april aanwezig bij de feestelijke oplevering van de 200ste Grote Woning van het WoningBedrijf Rotterdam, om 15:00 uur bij de entree van de Middenhoefstraat 7a. Het gaat hier om van origine kleine woningen die zijn samengevoegd tot één grote woning, een project waar het WBR de afgelopen drie jaar mee bezig is geweest. Het WBR komt op deze manier tegemoet aan de vraag van woningzoekenden naar kwaliteit en diversiteit. In het najaar gaat de corporatie op grotere schaal verder met deze werkwijze. Dan worden hele woongebouwen en portieken onder handen genomen. Daarna kunnen enkele woningen uit het project bezocht worden. (Voor meer informatie: WBR: Sander van Lankveld: 010 44 88 66)

Wethouder van der Tak neemt koffer in ontvangst

Wethouder Sjaak van der Tak (Sociale Integratie krijgt op vrijdag 11 april om 13.30 uur in het bibliotheektheater aan de Hoogstraat het eerste exemplaar uitgereikt van een koffer met informatiemateriaal over conflictbemiddeling door leerlingen. Dat gebeurt tijdens een conferentie over dit onderwerp, georganiseerd door Stichting De Meeuw. Op dit moment experimenteren vier Rotterdamse scholen voor voortgezet onderwijs met leerlingbemiddeling en boeken daarmee goede resultaten. Stichting De Meeuw traint de leerlingen en begeleidt de scholen die met deze bemiddelaars werken. De bedoeling is jongeren door leerlingbemiddeling vreedzamer te leren omgaan met conflicten en daardoor een positiever en veiliger schoolklimaat te creëren. (Voor meer informatie: Rien van Genderen (Stichting De Meeuw), tel. 486 30 22.)

Wethouder Veiligheid ondertekent samenwerkingsovereenkomst ENECO Wethouder mevrouw De Faria (o.m. Veiligheid) ondertekent op vrijdag 11 april een samenwerkingsovereenkomst met het energiebedrijf ENECO. De ondertekening is om 15.00 uur in kamer 118 in het stadhuis aan de Coolsingel 40. De gemeente Rotterdam gaat met steun van het energiebedrijf ENECO de straatverlichting in onveilige wijken in de stad aanpakken. Het energiebedrijf wil met de sponsoractie zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid onderstrepen. De overeenkomst is een onderdeel van het verbeterplan van deelgemeente Delfshaven om de verlichting op enge plekken in Spangen aan te pakken. De straatverlichtingsactie begint in Spangen. (Voor meer informatie: Richard Anderiesse, Programmabureau Veilig, tel. 417 91 96 of 06-51005245.)

Burgemeester mr. Opstelten spreekt welkomstwoord Kiwaniscongres 'Weerzien aan de Maas' Burgemeester mr. Ivo Opstelten zal op zaterdag 12 april om 13:30 uur in de Cruise Terminal op de Kop van Zuid, de gasten van het Nationaal Kiwaniscongres welkom heten. De Kiwanisclubs, met 600.000 leden wereldwijd, zamelen jaarlijks miljoenen in ten behoeve van liefdadigheidsprojecten. Het congres zal ook worden bijgewoond door de president van Kiwanis International, de Heer Juan Torres, uit de Filippijnen. (Voor meer informatie: Wolter Brinks, Kiwanis Rotterdam, tel. 06 513 46510.)

Burgemeester mr. Opstelten lost startschot Rotterdam Marathon

Burgemeester mr. Ivo Opstelten zal op zondag 13 april speciale gast zijn op de 23ste editie van de Rotterdam Marathon. De Burgemeester richt voorafgaande aan het startsignaal, een welkomstwoord tot de genodigden in de Burgerzaal van het Stadhuis aan de Coolsingel 40. Naast het lossen van het startschot zal de burgemeester aan de winnaars van de Rotterdam Marathon de ereprijzen overhandigen, tijdens de huldiging op het podium aan de Coolsingel. (Voor meer informatie: M.J. Kadiks, Directeur Rotterdam Marathon, 010 4197329)

En verder.
Opent wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) maandag 7 april om 17:00 uur een nieuw kantoor van de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) aan de Baan 6 in Rotterdam. (Voor meer informatie: WOM, tel. 010 4149971)

Spreekt wethouder Wim van Sluis (Economische Infrastructuur) op dinsdag 8 april omstreeks 13:00 uur op een seminar van elektronicaconcern Bennex Holland, over zijn visie op de economische ontwikkelingen binnen Rotterdam. (Voor meer informatie: Bennex, tel. 0181 600234)

Openbare Commissievergaderingen en Raadsvergadering

Alle openbare commissievergaderingen en de raadsvergadering worden gehouden in het Stadhuis.

Sociale zaken en Onderwijs 9 april 14.00 uur kamer 7 Cultuur en Sport 10 april 14.00 uur kamer 7

Noot voor de redactie /

Gemeente Rotterdam