Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-04-2003 Persberichten districten Eemland zuid, 09.30 uur

Overval in Opsporing Verzocht

AMERSFOORT - Maandagavond 7 april wordt in de late uitzending van het televisieprogramma Opsporing Verzocht omstreeks 22.00 uur aandacht besteed aan een gewapende overval die in Amersfoort plaatsvond op maandagochtend 3 maart 2003 in een winkel aan het Neptunusplein.

Tijdens de uitzending wordt een reconstructie van de overval getoond. Verder worden de verdachten en hun opvallende kleding aan de hand van videobeelden getoond. De politie hoopt met name dat getuigen de unieke kleding die zij droegen, herkennen en zo kunnen helpen bij het opsporen van de verdachten.

Situatie Maandag 3 maart omstreeks 07.45 uur kwamen twee personen de winkel binnen, gelegen aan het Neptunusplein. De onbekende mannen bedreigde het aanwezige personeel met een vuurwapen of een daarop gelijkend voorwerp. De daders eisten geld. Ze kregen dit niet waarop de mannen uit de winkel verdwenen. Ze zijn vermoedelijk weggereden op een bromfiets.

Signalement verdachten De politie is op zoek naar twee verdachten, beiden gekleed in donkere gewatteerde jacks. Een van de verdachte droeg een bijzonder jack met het lichtkleurig opschrift Players aan de voorzijde en het getal 69 aan de rugzijde. Beide verdachten hadden een integraal helm op het hoofd. Getuigen die informatie hebben over de overval en/of de verdachten herkennen, worden verzocht contact op te nemen met de politie van het district Eemland zuid; tel. 0900-8844.

Man in de war

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een man aangehouden nadat hij zijn eigen woning had vernield.

Omstreeks 01.15 uur kregen agenten de melding dat een 23-jarige man uit Amersfoort erg in de war was en zijn complete huisraad aan het vernielen was. Agenten troffen de man aan in zijn woning. De voordeur van de woning was geheel vernield. Bij het zien van de agenten rende de Amersfoorter wild op de agenten af. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De man is psychisch in de war en zal hiervoor worden onderzocht.

Belediging

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werd een man aangehouden nadat hij zijn middelvinger had opgestoken naar agenten.

Omstreeks 19.50 uur surveilleerde agenten over de Ringweg Randbroek. Voor hen reden twee fietsers midden op de weg. De agenten gaven aan dat ze meer rechts moesten houden en reden door. De agenten zagen vervolgens dat de 22-jarige fietser uit Amersfoort zijn middelvinger opstak in de richting van de agenten.

De man werd direct aangehouden voor belediging. Op het bureau bleek dat hij ook nog voor 280 euro aan boetes had openstaan. Na betaling hiervan en kon hij het bureau verlaten.

Lastige man

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een lastige man aangehouden.

Omstreeks 02.30 uur wilde de man een horecagelegenheid binnengaan gelegen aan de Lavendelstraat. De 18-jarige man uit Amersfoort mocht van de portier niet naar binnen en werd hierop boos. Hij dreigde mondeling de boel te gaan vernielen. Surveillerende agenten hoorden dit en de man werd aangehouden ter zake het aanzetten tot verstoring van de openbare orde. Hij werd meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Rijden onder invloed
WOUDENBERG- Op zaterdagavond werd een automobilist aangehouden nadat hij onder invloed van alcohol een aanrijding had veroorzaakt.

Omstreeks 19.15 uur reed de 33-jarige man uit Scherpenzeel over de Parallelweg. De man had zijn auto niet onder controle en reed vervolgens tegen een drietal betonnen paaltjes aan. De politie werd gewaarschuwd en onderzoek wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hij werd aangehouden en moest op het bureau blazen. Hier blies hij echter niet juist en wilde vervolgens niet meewerken aan een bloedproef.Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingenomen.

Bij een weigering van een alcoholtest zal altijd de hoogst mogelijke straf worden opgelegd en zal het rijbewijs worden ingenomen.